Srbija kažnjena zbog starih grehova!

Dugogodišnji funkcioner UEFA smatra da je odluka o prekinutom meču između Srbije i Albanije doneta tako da nijedna strana ne ostvari prednost za "zelenim stolom".

Fudbal 24.10.2014 | 15:15
Srbija kažnjena zbog starih grehova!

Dušan Maravić ocenio je i da je dodatna kazna srpskoj reprezentaciji, u vidu oduzimanja tri boda, posledica incidenata iz prošlosti.

"UEFA je donela odluku koja se ne tiče samo našeg meča protiv Albanije, već i prethodnih utakmica na kojima je Srbija imala ispade (Đenova, Kruševac itd), kako na klupskom, tako i na reprezentativnom planu. UEFA nam je ovom kaznom stavila do znanja da ne može više da toleriše nikakve incidente", izjavio je Maravić Tanjugu.

Prema njegovim rečima, u sedištu UEFA sigurno smatraju da je odluka pravedna

"Oni smatraju da je ovo pravedna odluka, iako smo mi nezadovoljni oduzimanjem tri boda. UEFA tom odlukom želi da izbalansira situaciju u grupi i postavi stvari tako da nijedna strana ne bude u podređenom položaju".

Na pitanje koliko žalbe srpskog ili albanskog saveza mogu da utiču na promenu prvobitne odluke Maravić je rekao da tamo "žalbe teško prolaze" i da mogu samo da otežaju slučaj njihovom podnosiocu.

Disciplinska komisija UEFA registrovala je prekinutu utakmicu u Beogradu službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je istovremeno kaznila "orlove" oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

Srbija će naredne dve utakmice kao domaćin u kvalifikacijama igrati bez prisustva publike, a FSS i albanski savez platiće i kaznu od po 100.000 evra.

Ostaje da se vidi šta će biti sa revanš utakmicom Albanija - Srbija, koja bi trebalo da se igra 8. oktobra 2015. u Elbasanu.

Ko će garantovati bezbednost našim fudbalerima, da li će biti dozvoljeno prisustvo publike...

TABELA "I" GRUPE POSLE KAZNE
1. Danska 4 (iz tri meča)
2. Albanija 4 (3)
3. Portugal 3 (2)
4. Srbija 1 (2)
5. Jermenija 1 (2)

NAREDNI MEČEVI (14. novembra): Portugal - Jermenija, Srbija - Danska.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tamo Daleko Breee

24.10.2014 14:14

Sta im znaci sto su nam dali 3:0 pa nam posle oduzeli 3 boda? Besmisleno,sve ostalo je pravedno.

ODGOVORITE