NDP: Dodik zaprijetio Kneževu "uvođenjem prinudne uprave"

Povodom najave Milorada Dodika i njegovih stranačkih eksponenata  u Kneževu u vezi sa najavljenim referendumom za opoziv načelnika opštine Kneževo, Bore Škeljića, NDP izražava svoje zgražanje zbog primjene dvostrukih standarda .

Republika Srpska 24.10.2014 | 14:34
NDP: Dodik zaprijetio Kneževu "uvođenjem prinudne uprave"

Nemamo ništa protiv da državni organi istraže sve eventualne zloupotrebe od strane sadašnjeg načelnika Bore Škeljića, ali smo zaprepašćeni činjenicom da režim ignoriše silne malverzacije i štete po stanovništvo opštine Kneževo, urađene u vrijeme mandata prethodnog načelnika, Vukovića, koji je zbog toga „zaradio“ nekoliko krivičnih prijava. 

Umjesto da Vuković bude procesuiran, on je od strane Dodikovog režima nagrađen mjestom direktora šumarije u tom mjestu. Bezvlašće koje je, navodno, sad na djelu u Kneževu, motiv je Miloradu Dodiku da zaprijeti stanovništvu Kneževa uvođenjem „prinudne uprave“, i da na taj način potpuno eliminiše volju naroda koji je u demokratskom postupku izabrao Boru Škeljića za načelnika. 

Ako bi bila primijenjena ova suluda metodologija Milorada Dodika i njegove vrhuške – Republika Srpska pod njegovom devetogodišnjom apsolutističkom vlašću bi već odavno morala biti pod „prinudnom upravom“. 

Ovakav uticaj na institucije za provođenje zakona uz prijetnje  i pravno nasilje neviđeno na ovim prostorima, Milorad Dodik, želi da iskoristi u funkciji određene grupacije ljudi bliskih režimu, kako bi bili ostvareni njihovi lični interesi, a građani Kneževa dovedeni do ivice beznađa. Ako već laktaški kabadahija ima takvu moć i uticaj, zašto ne utiče na zvanične organe da se ustanovi dokle se stiglo u krivičnom procesuiranju prethodnog načelnika. 

NDP poziva građane Kneževa da otvore „četvotre oči“ i da ne nasjednu na pritiske i prijetnje kojima su izloženi od strane Predsjednika Republike i njegovih tajkuna i da razumom reaguju na ovakve provokacije.  Umjesto da bude predsjednik svih građana Republike Srpske, Dodik je, kao i mnogo puta ranije odlučio da , kršeći ustav i zakone Republike Srpske dodatno sluđuje javnost svojim nemoralnim i avanturističkim ponašanjem.         

INFORMATIVNA SLUŽBA NDP-a

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

sfinga

24.10.2014 12:40

Još malo tako a onda nova vlada bez njega i njegovih metoda. Isti takav teror Petar Djokić trpi svih ovih 8 godina. Isti takav teror trpimo svi mi. Dosta je!

ODGOVORITE
Name

Milorad

24.10.2014 12:47

Mali Mis iz Bakinaca je potpuno izgubio kompas!! Ponasa se kao guska u magli!! GOTOV JE!!

ODGOVORITE
Name

Strasno

24.10.2014 13:02

Covjek se izgubio, naprijeko provodi samo svoju volju. Nicije nije do zore gorela.

ODGOVORITE
Name

SDS Šolaji

24.10.2014 14:28

Nema boljeg od Bore, SDS Šolaji PROTIV OPOZIVA NAČELNIKA DR Bore ŠKELJIĆ

ODGOVORITE
Name

popovic pero

24.10.2014 16:46

Ko je taj Petar Djokic? Zasto trpi zulum Milorada Dodika? Ovde je neko budala da li je taj Djokic morao trpiti pritiske OSAM GODINA zasto nije dao ostavku. Nije mogao napustiti Dodika jer je mnogima bilo dobro krijuci se iza Baje a sada bi da bjeze. Sramota.

ODGOVORITE
Name

Ugar

24.10.2014 21:46

Eto čime se bavi predsjednik republike. Može li iko zamisliti recimo Josipovića ili Nikolića da u Hrvatskoj ili Srbiji ovako nešto rade, intervenišu po siromašnim opštinama, žandaraju, prijete, zastrašuju, psuju, pljuju, razgone ljude na buljuke...

ODGOVORITE
Name

dejanpd

25.10.2014 08:46

Petar Djokić je pravosnažno osudjena osoba na zatvorsku kaznu od tri godine,koju, krijući se iza Milorada i SP, pokušavaizbjeći. Treba li reći da dok god je u koaliciji s njim, čisti gov..a za njim i preuzima vruće kestenje iz vatre, amnestiran je. Dodaću za one koji ne znaju, krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja a radi pribavljanja materijalne koristi sebi i drugima u okviru kriminalne grupe. Dakle, zvuči poznato? Miloradu upravo trebaju tako iskusni kadrovi sa preporukom.

ODGOVORITE