Sastanci stranaka sa najvećim brojem glasova

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da su za iduću sedmicu dogovoreni sastanci sa predsjednicima stranaka koje su osvojile najveći broj glasova na proteklim izborima, da bi se izborni pobjednici što prije dogovorili o koncepciji vlasti.

Bosna i Hercegovina 24.10.2014 | 14:46
Sastanci stranaka sa najvećim brojem glasova

Čović je današnjem na sastanku u Mostaru sa otpravnikom poslova Ambasade SAD u BiH Nikolasom Hilom rekao da bi nova vlast trebalo da bude formirana do kraja godine, "ili barem glavni dio vlasti na svim nivoima", saopšteno je iz HDZ-a BiH.

"Moraju se vidjeti i prepoznati prepreke koje bi mogle kočiti BiH da dobije status kandidata za EU, svi uslovi iz Brisela moraju biti ispunjeni. Treba rješavati privredne teme, izborni zakon, socijalnu politiku i sve druge stvari u vezi sa kojima ima nagomilanih problema u BiH", naglasio je Čović.

Na sastanku su razmijenjeni stavovi o aktuelnim političkim prilikama i odnosima u BiH, s naglaskom na prošle izbore i izborni rezultat, napominje se u saopštenju.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jozo

24.10.2014 14:10

I ovaj Amerikanac je nula cim on moze slusat ove lopove bosanske. Isti ljudi pricaju istu pricu godinama, i on ih opet slusa. Ne znam sta to moze od njih cuti pametno kad je to sve lopov do lopova.

ODGOVORITE