Hapšenja u Zvorniku i Tuzli

Devet lica uhapšeno je u Zvorniku, dvije na području Tuzlanskog kantona, a jedna u Visokom u okviru akcije "Golf", koja se provodi od jutros na području Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, kao i u Zvorniku, potvrđeno je u Centru javne bezbjednosti Bijeljina i MUP-U Tuzlanskog kantona.

Bosna i Hercegovina 24.10.2014 | 13:25
Hapšenja u  Zvorniku i Tuzli

Devet lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem teških krađa i prodajom droge uhapšeno je danas na području Zvornika i predato u nadležnost MUP-a Tuzlanskog kantona, rečeno je  u Centru javne bezbjednosti Bijeljina.

Tokom policijske akcije pretreseno je 14 lokacija i pronađeni predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela koja se ovim licima stavljaju na teret.Srna nezvanično saznaje da su među uhapšenima Željko Rakić zvani Ćine, Savo Manojlović, Blagoje Vlačić i Radivoje Sekulić, svi sa područja Zvornika, a većina uhapšenih od ranije su poznati policiji.

U akciji su učestvovali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, odnosno pripadnici CJB Bijeljina, zvorničke policije, jedinice za podršku Bijeljina i Zvornik, krim-policije CJB Bijeljina, kao i pripadicima MUP-a Tuzlanskog kantona.Akcija je izvedena po naredbi Kantonalnog suda Tuzla i u koordinaciji sa Kantonalnim tužilaštvom.Portparol MUP-a Tuzlanskog kantona Izudin Šarić rekao je Srni da su u okviru akcije "Golf", koja se provodi od jutros na području Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, kao i u Zvorniku, uhapšene i dvije osobe na području Tuzlanskog kantona, a jedna u Visokom.

Šarić je naveo da će uhapšena lica biti privedena u prostorije MUP-a Tuzlanskog kantona radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti predati u nadležnost Tužilaštva na dalje postupanje.On je rekao da su u pretresu u Visokom oduzeta dva automobila i dodao da su kod lica pronađeni lap-top, uređaji za navigaciju, alati za obijanje vozila, mobilni telefoni i određeni rezervni dijelovi putničkih vozila.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

moki

24.10.2014 11:45

Bez pritvora i osude samo ste im podigli rejting

ODGOVORITE
Name

Ch

24.10.2014 13:16

Treba ih dozivotno osuditi

ODGOVORITE
Name

SDS=RS

24.10.2014 15:21

Vratiće se oni (lopovi) prije policije kućama. Jer naše sudstvo ne radi kako treba. Uzeće par hiljada maraka i pustiti lopove kuci. SRAMOTA -BRUKA, KORUPCIJA! PROPAST!!!

ODGOVORITE
Name

savo

24.10.2014 21:54

svake godine se oni hapse po jenom! i izadju za dva dana iz zatvora ako ih tamo idrze ta ista dva dana !!!

ODGOVORITE
Name

Legija

27.10.2014 13:59

Pa za tu stoku zna cijeli Zvornik,uhapse ih pa ih puste,to treba u mraku sačekati i presuditi

ODGOVORITE
Name

GAVRAN

16.12.2014 11:00

POGRESNO SE HAPSE OVI LJUDI. HAPSITI PRVO TREBA KORUMPIRANE SUDIJE...

ODGOVORITE
Name

xx

26.06.2016 07:14

Nemojte biti smijesni. Ovo je policija samo htjela da pokaze da nesto radi. Ne smiju da hapse prave lopove, pa onda bilo koga. Kad se nekom natovare na ledja, ne silaze. Sta cemo sa korumpiranim policajcima, lopovima saradnicima u policiji i inspektorima narkomanima? Nista, njih necemo pljuvati? A Legija?

ODGOVORITE