Ročište za uhapšene u "Gibraltaru"

Ročište povodom prijedloga Tužilaštva BiH za određivanje pritvora u predmetu protiv "Nevena Kulenovića i drugih" koji su osumnjičeni za organizovani kriminal, zakazano je za danas u 13.00 časova, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Bosna i Hercegovina 24.10.2014 | 12:00
Ročište za uhapšene u "Gibraltaru"

Tužilaštvo BiH predložilo je juče Sudu BiH određivanje pritvora za svih devet uhapšenih u akciji kodnog naziva "Gibraltar".

Iz Tužilaštva je ranije saopšteno da je riječ o Nevenu Kulenoviću, Belmi Kulenović, Sanjinu Kulenoviću, Lajli Torlak, Darku Aleksiću, Ejubu Kučuku, Senadu Zaimoviću, Stipi Prliću i Zoranu Bakuli.

Pritvor će biti zatražen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

Osumnjičeni su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima iz oblasti kriminala i korupcije, i to falsifikovanje službene isprave, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, pranje novca, poreska utaja, carinska prevara, te krivično djelo davanje i primanje dara ili drugih oblika koristi i druga krivična djela.

Istražnim aktivnostima utvrđeno je da su članovi organizovane kriminalne grupe nezakonitim radnjama, na osnovu falsifikovanih ili štetnih ugovora i faktura, stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od pet miliona evra.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

informacije radi

24.10.2014 17:59

30 miliona maraka svake godine u roku od cirka 10.godina su oprali, tako bar tvrde istrazivaci. Tuzilastvo BiH nije reagovalo sve do momenta dok tuzilac iz Slovenije nije rekao da ce zbog toga sto u Sloveniji postoji racun sa blokiranih milion maraka on pokrenuti postupak tamo. Sad to ide ubrzano ali jako je tesko za kratko vrijeme sakupiti dokaze. Inace taj tuzilac je po tvrdjenju istih bio zaposlen i u Tuzilastvu BiH i posto je vodio jedan slucaj jednog predsjednika i satorskog umjetnika iz jednog mjesta kod Banjaluke naprasno je sklonjen i otisao je iz BiH. Njega zbog imena zovu i Prljavi Hari valjda jer se bavi tim poalovima. Zakljucak je da ce od cifara pronevjerenog novca zavrti u glavi a kazu i da iza avega stoji jedna ruzicasta televizija...

ODGOVORITE