Albanci se žale na odluku UEFA

Armando Duka, predsednik fudbalskog saveza Albanije, najavio žalbu na odluku UEFA. Ovo rešenje nikome ne odgovara i nije pravedno, smatra Duka.

Fudbal 24.10.2014 | 11:45
Albanci se žale na odluku UEFA

Predsednik fudbalskog saveza Albanije Armando Duka najavio je žalbu na odluku UEFA da se utakmica protiv Srbije registrije službenim rezultatom 3:0 u korist domaćina, kao i da se srpska selekcija kazni oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

"Razočaran sam, odluka nije pravedna i nismo je zaslužili, ali donekle je očekivana s obzirom na izjave sudije i delegata posle meča. Ovo rešenje nikome ne odgovara i nije pravedno", rekao je Duka za albanski "Ora Sport".

Duka je najavio žalbu na odluku UEFA.

"Nećemo se zaustaviti na ovome. Uložićemo žalbu i zahtevati naša prava. Verujem da će nakon tiga stvari biti promenjene. Ovo neće uticati na naše odnose sa UEFA-om", dodao je Duka.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra pred kraj prvog poluvremena, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavila bespilotna letelica, dron, sa zastavom takozvane Velike Albanije, nakon čega su usledili incidenti.

Fadilj Vokri, predsednik takozvanog Fudbalskog saveza Kosova, izjavio da je odluka UEFA skandalozna i dodao da je iznenađen kaznama.

Predsednik takozvanog Fudbalskog saveza Kosova (FKK), Fadilj Vokri, smatra da je odluka Uefe o prekinutom meču Srbije i Albanije "skandalozna".

"Jutros je predsednik Albanske fudbalske federacije (AFF) informisan o odluci UEFA. To je skandalozna, politička odluka. Kada su stolice bačene na teren, igrači napadnuti, Uefa odlučuje u korist Srbije. Ne razumem... To je skandalozna odluka", rekao je Vokri za agenciju "Kosovapreš".

Vokri je komentarisao odluku UEFA, iako savez, na čijem je on čelu, nema nikakve veze sa dešavanjima u Beogradu.

Disciplinska komisija UEFA registrovala je prekinuti meč Srbija - Albanija pobedom selekcije Srbije od 3:0, ali joj i oduzela tri boda. Naredne dve utakmice u kvalifikacijama bez publike u Srbiji. FSS i Fudbalski savez Albanije plaćaju po 100.000 evra.

Izvor: RTS

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

...

24.10.2014 09:47

Koja vasa prava?

ODGOVORITE
Name

Haha

24.10.2014 09:59

Ne znam sta hoce? Dobice jedan bod i tako ce i zavrsiti!! Trebaju biti presrecnji.

ODGOVORITE