Georgijevski demantuje Ahmetija

Bivši makedonski premijer Ljupče Georgijevski demantovao je tvrdnje lidera Demokratske unije za integraciju Alija Ahmetija da mu je tokom sukoba makedonskih snaga sa albanskim pobunjenicima nudio podjelu Makedonije.

Region 24.10.2014 | 10:45
Georgijevski demantuje Ahmetija

On je rekao da je prvi put sa Ahmetijem razgovarao tokom obilježavanja 10 godina od potpisivanja Ohridskog sporazuma, kojim je zaustavljen sukob između makedonskih snaga bezbjednosti i albanskih pobunjenika.

"Nisam bio u prilici da razgovaram sa njim deset godina prije tog događaja. Kada je riječ o razmjeni teritorija, Ahmeti se možda informisao iz medija, s obzirom da je tokom sukoba dosta pisano o toj temi", rekao je Georgijevski.

Ahmeti, koji je tokom sukoba sa makedonskim snagama bio komandant pobunjenika, odnosno tadašnje Oslobodilačke narodne armije, tvrdi da mu je Georgijevski nudio podjelu Makedonije.

"Prema tom prijedlogu, Tetovo, Gostivar, Debar i moj rodni grad Kičevo trebalo je da pripadnu Albaniji, a Lipkovo Kosovu. Za mene je to bilo neprihvatljivo, jer bi više od 250.000 Albanaca ostalo van granica Albanije", rekao je Ahmeti za medije u Tirani.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Buda-Bec

24.10.2014 12:17

Neshvatljivo, svaki albanski komandant ima viziju o albanskoj drzavi, cudo!

ODGOVORITE