U Kostajnici stanje pripravnosti

Načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo proglasio je stanje pripravnosti zbog neposredne opasnosti, prijetnje i rizika od poplava napodručju ove lokalne zajednice.

Republika Srpska 24.10.2014 | 07:07
U Kostajnici stanje pripravnosti

Stanje pripravnosti proglašeno je noćas, tri časa poslije ponoći, zbog velike količine padavina koje su prouzrokovale nagli porast potoka Tavija i Bunjarica, rekao je portparol opštine Kostajnica Aleksandar Pašić.

Pašić je rekao da je voda ušla u desetak pomoćnih objekata u ulicama 2. maja i Vase Pelagića, te da je saobraćaj otežan na svim putevima.

"Na magistralnom putu Novi Grad - Kostajnica zbog veće količine vode na putu u naselju Grdanovac saobraćaj je usporen. Ista situacija je i na putu Kostajnica - Kozarska Dubica u mjestu Petrinja", naveo je Pašić.

On je dodao da su jedinice Civilne zaštite, radnici Komunalnog preduzeća i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva od noćas na terenu.

Potoci Tavija i Bubnjarica prouzrokovali su bujičnu poplavu 5. avgusta kada je poplavljen veliki broj domaćinstava i privrednih objekata u Kostajnici.

 

 

Komentari / 0

Ostavite komentar