Debakl! Partizan - Bešiktaš 0:4!

Fudbaleri Partizana doživeli su debakl u trećem kolu grupne faze Lige Evrope, pošto su u Humskoj poraženi od Bešiktaša sa 4:0 (2:0). Gosti su do ovog rezultata došli već u 54. minutu, posle toga su spustili tempo igre, ali nisu dozvolili crno-belima da dođu bar do počasnog pogotka.

Fudbal 23.10.2014 | 23:20
Debakl! Partizan - Bešiktaš 0:4!

Crno-beli su nekako bojažljivo ušli meč, za razliku od hrabrog pristupa protiv Totenhema u Humskoj, opredelili se da čekaju šansu iz kontri, a gosti iz Istanbula su od starta preuzeli inicijativu i puleni Slavena Bilića su pokazali koliko su ozbiljna ekipa.

Lazović i Škuletić su bili odsečeni u napadu, prekidi Drinčića nisu bili opasni kao inače, a odbrani Partizana najviše problema zadavo je Gokan Tore. Prolazio je po desnoj strani u stilu Arjena Robena i ulazio u sredinu, odakle je snažnim udarcem u 13. minutu naterao Lukača na paradu, što je bio uvod u vođstvo Bešiktaša.

Odbrana domaćina bila je neoprezna pet minuta kasnije, niko u crno-belim nije izašao da blokira Velika Kavlaka, pa je on sa 25 metara raspalio po lopti i čudnim felšom poslao je pod prečku, a Lukač je možda mogao bolje da reaguje.

Izanranici Marka Nikolića nakon toga malo su se oslobodili pritiska, ali nedovoljno da ozbiljnije ugroze rivala iz Istanbula, naprotiv. Tore je osetio da njegovi čuvari nemaju rešenje, pa je opet sa desne strane krenuo u sredinu i sa ivice kaznenog prostora šutirao u bliži ugao, ali je stativa bila saveznik Partizana i zaustavila njegov udarac.

Probao je Drinčić u 32. minutu iz slobodnjaka, prebacio živi zid i tukao pravo u golmana Zengina, koji se istakao četiri minuta kasnije i zaustavio najbolju šansu crno-belih za izjednačenje. Škuletić je odlično probio po levoj strani i centrirao za Živkovića, on je sa ivice peterca iz prve u padu vrlo dobro podigao loptu pod prečku, ali ju je Zengin refleksnom intervencijom izbacio preko gola u korner.

Nastavak nije doneo ništa dobro crno-belima, već u 52. minutu meč je počeo da se pretvara u agoniju, pošto je podbacila kompletna odbrana ekipe Marka Nikolića. Tore je lako našao Ozjakupa, kom nije bilo teško da kazni statičnost Ćirkovića i Stankovića.

Na cedilu su defanzivci ponovo ostavili Lukača samo dva minuta kasnije. Razigrani Tore je posle pasa Dembe ponovo umakao tandemu Stanković - Ćirković, a zatim i pogodio donji levi ugao za ubedljivih 4:0.

Crno-belima je preostalo posle toga da igraju za čast, Nikolić je pokušao da osveži ekipu uvođenjem Markovića, Ninkovića i Grbića, ali to nije donelo nikakav rezultat. Nije bilo prilike za počasni pogodak, a na drugoj strani, oko 70. minuta je Bilić odmorom nagradio strelce Torea, Dembu i Ozjakupa.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

još

23.10.2014 21:49

im fali da udare na bajern ..............

ODGOVORITE
Name

Komunista

24.10.2014 04:56

Nije to debakl, Turska je dvanaesta ekonomija u svijetu a Istambul ima više od deset miliona stanovnika. Treba biti realan...to bi bilo kao da Partizan pobijedi Kragujevac kad bi ovaj bio u Zimbabveu na primjer. Ok igra se liga, treba željeti ali i biti realan...kao što Maho reče u onom filmu "prvo materijalna osnova pa onda duhovna nadgradnja".

ODGOVORITE
Name

mi balkanci

24.10.2014 05:11

AUUU. PA BIĆE 20 : 0 ZA BAJERN ;-) KAKAV MI NEOZBILJAN PRISTUP IMAMO NE SAMO U SPORTU, NEGO I SVE OSTALO. VIDJELO SE SA JAPANSKIM AMBASADOROM. KADA SE KAŽE U ČETIRI IMA DA BUDE U ČETIRI, A NE MINUTI ILI SATI KASNIJE. TO SAMO KOD NAS IMA.

ODGOVORITE