LE: Rijeka dobila Fejenord, poraz Napolija!

Fudbaleri Volfsburga otvorili su treće kolo Lige Evrope pobedom nad Krasnodarom u gostima sa 2:4 u okviru grupe H, a Rijeka je na svom terenu zatim pobedila Fejnord sa 3:1 uz het-trik Kramarića.

Fudbal 23.10.2014 | 22:05
LE: Rijeka dobila Fejenord, poraz Napolija!

Grupa H: Volfsburg efikasno do pobede, Lil i Everton bez golova

Nemački "vukovi" su do prednosti došli u finišu prvog poluvremena autogolom Grankvista koji je želeo da spreči Olića da dođe do lopte na metar od nebranjene mreže, a na samom početku drugog De Brujne je udvostručio vođstvo Volfsburga preciznim udarcem iskosa sa desne strane.

Nadu Krasnodaru vratio je Grankvist u 51. minutu iz penala koji je skrivio Naldu igrajući rukom u svom kaznenom prostoru, ali je Luiz Gustavo 13 minuta kasnije sa distance sjajnim šutem poslao loptu pod prečku za 1:3. De Brujne je u 80. minutu overio pobedu Volfsburga, a poraz ruskog tima ublažio je Ahmedov u samom finišu.

U drugom meču, Lil i Everton su odigrali bez pogodaka, ali su uprkos tome "karamele" prve na tabeli sa pet bodova, prati ih Volfsburg sa četiri, Lil ima tri, a Krasnodar dva.

Grupa G: Šou Kramarića protiv Fejnorda, mirovale mreže u Belgiji

Rijeka je došla do prve pobede u Ligi Evrope, i to zahvaljujući sjajnom Andreju Kramariću. Posle njegovog pogotka je Tornstra izjednačio, ali je mladi hrvatski fudbaler prvo elegantno lobovao, a zatim iz penala postigao pogodak za 3:1.

Standard i Sevilja su imali miroljubivih 0:0, ali su uprkos tome Andalužani lideri sa pet bodova, Standard i Rijeka imaju po četiri, Fejnord tri pred duel sa hrvatskom ekipom na svom terenu.

Grupa I: Prekid u Bratislavi, poraz Napolija

Slovan i Sparta su igrali do 40. minuta, kada su navijači izazvali prekid utakmice. Nešto kasnije se nastavilo i Sparta je dobila taj meč sa 3:0, a istovremeno, Jang Bojs je golovima Oroa i Bertona savladao italijansku ekipu sa 2:0, pa ove dve ekipe nakon trećeg kola imaju po šest bodova. Pobedi nad Napolijem doprinos su imali Gajić i Vilotić, koji su odigrali ceo meč.

Grupa J: Alborg ubedljiv protiv Dinama, Steaua slavila

Alborg je protiv ekipe iz Kijeva vodio sa 2:0 već posle 39 minuta, a trijumf je potvrdio Tomsen na početku nadoknade pred sam kraj meča. I Steaua je imala identičnu prednost posle prvog poluvremena golovima Ruseskua, a meč je u nastavku učinio zanimljivijim Del Vale. Nije uspelo Portugalcima da dođu do prvog boda, ostali su zakucani za dno tabele, a po šest bodova imaju preostala tri tima, Alborg, Steaua i Dinamo.

Grupa K: Fjorentina slavila u Grčkoj

Italijanski tim je uspeo da porazi PAOK u Solunu, a jedini pogodak na meču postigao je Vargas u 38. minutu. Golman Glikos je zaustavio njegov prvi udarac, ali ne i drugi, pa je Fjorentina prva posle tri kola sa devet bodova. Gengam posle remija bez golova sa Dinamom iz Minska ima četiri, Paok ima tri boda, a Dinamo jedan.

Liga Evrope, 3. kolo:

Grupa G:
Rijeka - Fejnord 3:1 (0:0)
(Kramarić 64, 71, 76p - Tornstra 66)
Standard Lijež - Sevilja 0:0
Grupa H:
Krasnodar - Volfsburg 2:4 (0:1)
(Grankvist 51, Vanderson 86 - Grankvist 37 a.g, De Brujne 46,80, Gustavo 64)
Lil - Everton 0:0
Grupa I:
Slovan - Sparta Prag 0:3 (0:0)
(Lafata 56, Konate 61, Krejci 81)
Jang Bojs - Napoli 2:0 (0:0)
(Oro 52, Berton 92)
Grupa J:
Alborg - Dinamo Kijev 3:0 (2:0)
(Enevoldsen 11, Tomsen 39, 91)
Steaua - Rio Ave 2:1 (2:0)
(Rusesku 17, 45 - Del Vale 48)
Grupa K:
Dinamo Minsk - Gengam 0:0
PAOK - Fjorentina 0:1 (0:1)
(Vargas 38)
Grupa L:
Trabzon - Lokeren 2:0 (0:0)
(Jatabare 54, Konstant 86)
Metalist - Legija 0:1 (0:1)

Komentari / 0

Ostavite komentar