Dodikov dron sa likom Krajišnika!

Kada se uskoro SNSD raspadne, a raspašće se, iz te mase stvoriće se nekoliko patuljastih stranaka: SNSD-Radovan Karadžić, SNSD-Momčilo Krajišnik, SNSD- Božo Vučurević, SNSD-izvorna, SNSD-Mićo Kraljević, SNSD-Boris Tadić, SNSD-1990, SNSD-Čeda Jovanović, SNSD-Zlatko Lagumdžija, SNSD-Madlen
Olbrajt, SNSD-Dragan Čović, SNSD- Milorad Dodik do 2001. godine, SNSD-Milorad Dodik nakon 2006. godine, SNSD-Stankovići/Ćubić/Đurić/Mišković/Radišić/Kaldera...

Republika Srpska 23.10.2014 | 21:50
Dodikov dron sa likom Krajišnika!

Princip „Velikog stomaka“ (usisaj sve i svakog, samo neka raste), matrica je po kojoj SNSD funkcioniše već deceniju i po i koja je svoj vrhunac dostigla 2010. godine. Od tada, kreće lagani pad projekta, koji
2012. doživljava (na lokalnim izborima) prvi veliki udarac, da bi 2014. (na opštim izborima) doživio težak pad, koji svjedoči da se taj „Pokret s koca i konopca“, u najvećoj mjeri sastavljen od interesnih grupacija (manje-više) kriminalne provinijencije, približio svom kraju. Koji će izgledati kao ledenica
nakon pada na tvrdu podlogu.

SNSD nikada nije imao ideološku potku, što potvrđuje istorijat politika koje je „Pokret s koca i konopca“ implementirao u poslednjih sedamnaest godina, a koje su se kretalo od ekstremno lijeve (koja je negirala nacionalno, uzdizala multietničko, probosansko i prozapadno), pa do ekstremno desne (koja favorizuje ultranacionalno/šovinističko/rasitičko, negira multietničko, pljuje prozapadno i ljubi proistočno).

Nije uopšte neki problem uvidjeti otkud tolika i dramatična promjena u politici koju je vodio SNSD do 2006. godine, u odnosu na onu koju vodi u periodu od 2006. do danas. Dovoljno je pratiti tokove novca.

U vrijeme kada je Zapad ovdje donosio šakom i kapom (stotine miliona dolara/milijarde), sa jasnom namjerom da (osim demokratizacije društva), uruši i tvrdu nacionalističku struju u SDS-u, SNSD je bio ekstremno lijevo, prozapadno orijentisan i vrlo multietničan; Kada je sa Zapada prestalo teći, SNSD se
okrenuo domaćim rezervama: pljačkaškoj privatizaciji, finansijskom čišćenju javnih preduzeća, švercu lijekova, otimačini svega što su okom mogli vidjeti; Sve to najbolje se radi uz zvuke gusala i oštru nacionalističku retoriku, da se Vlasi ne dosjete.

Osim linije novca, postoji još jedna konstanta u djelovanju tog Pokreta: Nedostatak bilo kakve Ideologije zamijenili su Idolopoklonstvom Miloradu Dodiku, ponukani nepodnošljivom lakoćom osvajanja miliona maraka pod njegovim starateljstvom. To je noseća osovina SNSD-a. Koja je sada dobro napukla.

Krajem oktobra 2014. godine, SNSD se nalazi u sledećoj situaciji: Para više nema - ni sa Zapada, ni u Budžetima, a sa Istoka ih niko ni ne očekuje; Socijalna raketa poprima gigantske razmjere i sve je bliže ispaljivanju; Slike Milorada Dodika sa zidova je skinulo pola Republike Srpske; zavađeni su sa Zapadom, Istoku se ne nadaju; Do guše su u tvrdoj nacionalističkoj priči, koja sve manje godi i Srbima, a o ostalima da se i ne govori; Ogromni su problemi unutar stranke, u kojoj vri kao u kotlu; „Veliki trbuh“ opasno je splasnuo - do mjere da se može čak i odbaciti. A to odbacivanje bilo bi kobno, jer je SNSD-u vlast prijeko potrebna da pokušaju „zavariti“ napuklu osovinu i napraviti izlaznu strategiju za nekoliko familija, koje su gotovo kompletno porodično srebro ovog entiteta prigrabile sebi.

Ambijent je Zona sumraka, u koju i Đavo nerado zaviruje, pa je SNSD prepušten sam sebi da nađe izlaz iz tog premračnog lavirinta.

Čini im se da je jedini put udar na protivničku stranu, primarno SDS, koji se javno očitovao da neće ni po kojoj cijeni pripomoći spasavanju SNSD-ovog broda, koji je već nagazio prve velike grebene.

Granatiranje SDS-a već uveliko traje, SNSD-ove baterije rade punom parom, ali sve to nije imalo nikakvog efekta, te su Dodikovi novovjerci odlučili da potegnu „bojne otrove“ i protiv svojih protivnika
upotrijebe njihove praoce. Koji, ako ćemo pošteno, već odavno djeluju kao raspojasana družina zlih očuha.

Ta grupa preživljenih, pregaženih, nikom potrebnih, rashodovanih, isluženih... političara, okupljenih oko Momčila Krajišnika, sebi je prigrabila ime „Asocijacija stvaralaca RS“, vjerujući da mogu još uticati na
život u ovom entitetu. I prodati dobro svoje zasluge.

Posebno je nisko djelovanje Momčila Krajišnika, čija je namjera da naplati godine provedene u zatvoru i materijalizuje žrtvu porodice.

Sa žrtvom porodice se ne trguje, to je sveto pravilo, koje bi Krajišnik morao da zna.

Krajišnikovo sadašnje djelovanje pokazuje da je i on oduvijek doživljavao RS kao svoj spahiluk iz Zabrđa, kao privatno vlasništvo, i da se te naopake ideje nije riješio ni nakon svega kroz šta je prošao. Zato je Dodik njegov najbolji učenik i sljedbenik.

Još nekoliko činjenica: Prije svega, grupacija okupljena oko Krajišnika potpuno nezasluženo nose ime „Asocijacija stvaralaca RS“, jer je nisu oni stvorili, nego narod. Što su i sami isticali, dok su bili u političkoj snazi.

Na narod je dobar dio njih odavno zaboravio, a jedino što danas žele je da dobiju pokoju mrvu sa bilo čijeg stola – dio njih ima samo taj cilj.

Glasači SDS-a, na čijim listama su bili, pokazali su šta misle o njima – nijedan od Krajišnikovih ljudi nije prošao. Što je većinu njih naljutilo, pa su prihvatili da, za mrvice sa Dodikovog stola, udare po stranci koja im je omogućila da pokušaju povratiti politički uticaj.

Interesantno je da su dobar dio samozvanih stvaralaca upravo Dodik i njegov SNSD poslao na deponiju. I to je jedini kvalitetan posao koji je „Pokret s koca i konopca“ uradio u poslednjih sedamnaest godina.

Sada ih sa te deponije Dodik pokušava vratiti. Zaludan posao, jer novi greben radikalno dere korito njegovog Ukletog broda. Krajišnik to ne može zakrpiti, jer njegov politički uticaj ne postoji, čak ni bajka o njemu.

Cijela ova nekrofilna situacija, u kojoj Dodik traži spas prekopavajući stara politička groblja, prizivajući duhove i upražnjavajući sektaške rituale, dodatno svjedoči o nasušnoj potrebi hitne promjene vlasti u
ovom entitetu, potrebi hitnog odmicanja od matrice, koja je Republiku Srpsku dovela na sam rub postojanja.

Dron sa krpom na kojoj je Krajišnikov lik, katapultiran iz Dodikovog dvorišta, krucijalan je dokaz za to. 

SlobodanVaskovicBlog

Komentari / 30

Ostavite komentar
Name

cane

23.10.2014 15:34

Ovo lici na clanke iz Kerempuha!

ODGOVORITE
Name

RADE

23.10.2014 15:38

VASKOVICU DODIKOV DRON LETI 8 GODINA IZNAD TVOJE GLAVE.

ODGOVORITE
Name

slobodan

23.10.2014 15:53

Bravo Vaskovicu.Sve ovo je tacno, jer Dodik se vjesto infiltrirao u SDS na vise nacina,a osnovni je da prodane duse iz SDS pokupuje.Bas one alave ka sto su ovi navedeni s tom da si zaboravio na Milana Ninkovica iz Doboja koji je bio spe cijalni i gost na promociji snsd-a u Doboju.

ODGOVORITE
Name

Vojvoda

23.10.2014 16:05

Bravo majstore!!!!!.Svaka ti je ko u Njegoša.Niko do sada nije ogolio,ovu kriminalnu grupaciju,svaka čast.Da ne duljim,ono :"S kolca i konopca"-bi moglo da završi:"Čupaj kolac i vodi na Sokolac".Čestitam još jednom.

ODGOVORITE
Name

H&M

23.10.2014 16:20

Zaboravio si "SNSD Zoran Stevanović Debeli" gradonačelnik Zvornika. Čovjek koji i ne živi u Zvorniku, a gradonačelnik je istog. Dođe pokupi pazare i ode nazad u Srbiju, a inače grad je njegovo privatno vlasništvo kao da mu ćaća ostavio u nasledstvo!

ODGOVORITE
Name

bilja

23.10.2014 16:20

A gde sam ja? Gde SNSD Biljana Plavsic?

ODGOVORITE
Name

Vlado Banja Luka

23.10.2014 17:02

Obracanje uredika magazin-tabloida, o sprezi Dodika i Vucica:"Na njegovoj meti je i Magazin Tabloid, list koji uređujem, i koji opisuje sva zla ser Vučića. Prvo je zatvorena štamparija Grafoprodukt u Novom Sadu, koja je osam godina štampala naš magazin. Dva broja potom, odštampala ga je štamparija APM Print u Beogradu, i njen direktor nas je samo nezvanično obavestio da mu je naređeno od strane direktorke kompanije Jelene Drakulić Petrović da više ne štampa naš magazin, bez pismenog otkaza! Štamparija Rotografika iz Subotice, i Mađar so iz Novog Sada, poslale su nam ponude koje su dvostruko veće od realne cene štampanja, a kada smo prihvatili cenovnik usluga, otkazale su nam štampanje. Štamparija iz Banja Luke, NGD Dnevne nezavisne novine, vlasništvo Željka Kopanje, prihvatila je našu ponudu za štampanje broja koji je pred čitaocima sajta. Uplatili smo avans, po ispostavljenoj fakturi, ugovorili prevoz novina i carinske usluge, prelomili broj po standardima i formatu koji se štampa u ovoj štampariji. U petak, 17. oktobra, oko 17 sati, kada su svi zaposleni bili na vikendu, stigla nam je pisana e-mail poruka da je ''došlo do kvara u štampariji'' i da nisu u mogućnosti da nas štampaju, a da će novac da nam vrate''. Kopanja je saopštio našem uredniku da ga je zvao Mile Dodik, i da je on to odlučio. Mi u ponedeljak, 20. oktobra, na Dan oslobođenja Beograda, šaljemo pismo predsedniku RS Dodiku, a iz njegovog kabineta za dva sata odgovaraju da nemaju nikakve veze sa Kopanjinim poslovanjem, niti bilo kog medija u Srpskoj (pročitajte hronologiju u tekstu VAŽNO SAOPŠTENJE).

ODGOVORITE
Name

Mikailo

23.10.2014 17:09

Momo je zanemario jednu cinjenicu: bara je mala a krokodila previse. Da bi on usao u baru, mora istjerati nekog drugog. A krokodili se sabili na gomilu, ne mozes ih pomjeriti. Bojim se da ce Momo dobiti supalj nos do ociju.

ODGOVORITE
Name

Inženjer

23.10.2014 17:25

Slažem se s Vaskovićem. Radovan nije stvorio Republiku Srpsku. To što je Vasković ovdje sada napisao, ja sam u avgustu 1993 godine rekao odredjenoj grupi boraca koje sam zatekao na samom vrhu planine Ljuša (na pola puta izmedju Jajca i Donjeg Vakufa. Bio sam poslat tamo da im popravim TV repetitor. Ti repetitori su hvatali signal sa Vlašića dok Vlašić nije prestao da radi. Uhvatio sam im dva signala s Kozare, konstruisao druga ulazna kola za te repetitore (RF + lokalni oscilator + mješač) na ljuši i pustio im signal RTRSa i RTSa ako se dobro sjećam. Da ne bude zabune nisam bio zaposlenik na RTRSu. Radio sam u jednoj državnoj firmi u Banjaluci. Pričali su o svačemu pa i o, njima bar, nezaobilaznoj temi, o ratu, stvaranju RS i zaslugama Radovana. I ja njima tada u jeku sukoba, 1993 godine, bez uvijanja kažem, "Nije Radovan stvorio ovo nego borci koji ostavljaju svoje glave kojekuda a ako ne glave onda ruke i noge. Zinuli su k'o telad u mene. Nisu znali kako bi reagovali. Plašili su se da jedan pred drugim priznaju ono što im je ustvari bilo u mislima. A onda su malo po malo počeli da mumlaju da se nekako ipak slažu s tom mojom, za to vrijeme, baš bogohulnom izjavom. "Pa da,... mi ginemo..." Za to vrijeme, priča se, neki su dovlačili Ronhil..A neki drugi, naftu...pričalo se tada, iz Splita. E moji borci, krivih drva i boraca, nikad nestat' neće...

ODGOVORITE
Name

Gubitnici

23.10.2014 17:26

A ko gubi ima pravo da se ljuti...

ODGOVORITE
Name

Knjaz Milos

23.10.2014 17:45

GDJE JE MAZUT??????

ODGOVORITE
Name

Geography

23.10.2014 17:51

Sve je tačno što piše, sve to ljudi i sami znaju ali koja je korist od toga

ODGOVORITE
Name

Kakav Ceda Jovanovic

23.10.2014 18:52

It i ga bas pretjera pa znas da Dodik i Ceda Jovanovic nisu u dobrim odnosima

ODGOVORITE
Name

Horvat

23.10.2014 19:02

Neka ste se vi uhvatili Republike Srpske ko pijan plota. Komadić zemlje, ojađen narod, iscrpljen dugogodišnjom bijedom, hiljade gladnih usta, jad i čemer na svakom koraku... Kakva vam je to dika? I još se prsite nekim tamo osnivačima. Sve dok budete gledali samo na sebe i ne nastojali povezati konce pokidane ratovima devedesetih, nema vam napretka.

ODGOVORITE
Name

CC

23.10.2014 19:45

Због ових ствари, извргавања руглу људима који су идејни творци Српске Републике СДС ће нестати. Јесу борци и народ Републике Српске стварали нашу мирну луку али пљувати по идејним вођама није у реду. Сад им све замјерате...може се рећи то и то није у реду али поставити ствари црно и бијело није реално. Ако нам пребацујете постојање Републике Српске то је ваша ствар, ми друге територије немамо нити желимо. Коме се не свиђа, ено има већи ентитет правац Федерација! Васковића су шутнули из Федерације к'о искоришћен кондом. Сви хрле да живе у РС, не што је боље и нема проблема, корупције већ што се мирније живи. Знају то многи добро, душу смо СВИ одморили како смо се разграничили. С вјером, живјела нам Република Српска, чувајмо је као светињу. Можда се споје СДС и СНСД никад се не зна. Не морају се волити али морају чувати интересе народа који живи у Републици Српској. Све супротно, одоше на сметљиште историје и једни и други. Већ су контраверзни и једни и други, шта је свима вама?! Када имате ситуацију да пола народа готиви једне, а пола друге то је КОНТРАВЕРЗА! И никада је не можеш мјерити и бојити у црно и бијело. Живјела Република Српка на многаја љета!

ODGOVORITE
Name

neutralan

23.10.2014 20:18

Ne daj bože da se Srbi slože.

ODGOVORITE
Name

mirjana

23.10.2014 20:41

Za sifru "inzenjer": MAMLAZE niko u ovoj Mominoj podlosti ni ne pominje Radovana. Ni Radovan ni niko njegov nije clan te Momine sekte. Koji kompleks tebe ubija? Radovane, vrati se, pacijent te preklinje, navodni inzenjer.

ODGOVORITE
Name

neko

23.10.2014 20:58

Neki dan (prije izbora) je gazda kaldere izjavio ako ovaj ( Mile Dodik) ne pobijedi ja idem il na groblje il na tunjice. Ps prenosim priču.

ODGOVORITE
Name

Inženjer

23.10.2014 22:51

mirjana, miiirna, miiirna, (tap tap), evo zobi, na, ...polaaako,...taaako, (tap tap) dodji, dobra si ti, taako. Misliš li da Radovan ne pripada toj koaliciji? Ja mislim obratno (naravno ako ti to dozvoljavaš, mislim ako te to neće opet natjerati da se otrgneš). Pa valjda je Radovan vedeta te asocijacije. Nije valjda da su ga izbacili? Ili da bi on smatrao da nije stvorio RS. Eh...

ODGOVORITE
Name

iz rs-a

23.10.2014 23:02

Horvat, ima istine u tom što govoriš, jedino, koja je razlika u poredjenu sa naprimjer Hrvatskom.Tamo je sve isto samo još više gladnih usta. 60 milijardi EURa samo duga države prema vani. Dodaj tu još i unutrašnji dug medju preduzećima pa dug istih tih preduzeća prema bankama, pa dug gradjana prema bankama, eh,

ODGOVORITE
Name

ISTOK

24.10.2014 05:24

PA U OVAKO UREDJENOJ DRZAVI SVE JE MOGUĆE. KRAJIŠNIKU, BIO SI MI DRAG, A SADA FUJ. GDJE SU TI REZULTATI IZBORA. TI SI DODIKOV POTRČKO, HOĆEŠ DA RAZBIJEŠ SDS. TI SI VEĆ OTIŠAO U ARHIVU.

ODGOVORITE
Name

E baš

24.10.2014 05:32

Pa ovi isti što komentarišu ove gluposti, do prije par dana su govorili kako je upravo SDS stvorio Republiku Srpsku! Sad se prema čelnim ljudima tih stvaraoca odnose kao prema najvećem šljamu! Nevjerovatno.

ODGOVORITE
Name

Zoro

24.10.2014 15:10

Ako primijetite, u Federaciji su nacionalističke stranke SDA i HDZ a u Republici Srpskoj koja god stranka da pobijedi nacionalistička. Pa vidite da nam stalno podmeću. Živjela Republika Srpska.

ODGOVORITE
Name

СС

24.10.2014 16:33

Не узбуђујте се много што се тиче коментара, интернет је свима доступан.

ODGOVORITE
Name

romanija

24.10.2014 19:47

Momcila i propalu bratiju van iz SDS-a.Ti stvorio RS!?

ODGOVORITE
Name

dragan

24.10.2014 20:31

INZENJERU ne pali se kad nemas goriva i ne lupetaj kad nemas pojma- RADOVAN NIJE niti je ikada bio clan te Momine sekte povampirenih kvazipoliticara. Oni rade za Dodika, smaraju SDS i narod a cilj je povratak na funkcije i u tokove novca. Raspitaj se kako je prosao sa novim pokusajem biznisa na Palama. Znaci-nemas pojma dezerteru obicni!

ODGOVORITE
Name

Srbin

24.10.2014 22:28

Ova bratija i žele da unište Srpsku demokratsku stranku . Na žalost , postoje ljudi ovakve sorte koje Vasković spominje koji pretenduju čak na mjesto predsjednika stranke .Kojekave polovine i trećine (tako su barem poznati u narodu). U slučaju da neko od ovih matorih protuha dođe na čelo SDS-a , budite sigurni , narode , da Srpske demokratske stranke više neće biti . Predsjedniče Bosiću , uz tebe smo !

ODGOVORITE
Name

SASA

25.10.2014 10:50

SNSD je gubitnik. Do pobjede SDS.

ODGOVORITE
Name

Zona

25.10.2014 11:24

ss u jednome jesi u pravu, ne treba pljuvati ove ljude, oni su dali veliki doprinos u stvaranju Republike Srpske, ali isto tako i oni moraju da shvate da nisu dostigli konačan cilj i to ih je jedan dobar dio skupo platio i sam SDS je sve to platio i pod silnim pritiscima se u jednom momentu zamalo survao u ambis iz koga kao feniks ponovo niče i ne treba da ga oni sapliću kojekakvim novim asocijacijama i konferencijama, treba da pomažu koliko su u mogućnosti. Uostalom oni su više i vremešni ljudi, neka prepuste bez imalo sujete politiku mlađim ljudima, i neka ih posavjetuju ako u nečemu griješe, ali bez javne pompe kao roditelj djecu u sopstvenoj kući.Jer SNSD sekta jedva čeka razdore u SDS-u i tu će silne pare uložiti kao i u izbornu kampanju. Neka budu mudri kao što su nas mudro vodili kroz ovaj nesrećeni rat.

ODGOVORITE
Name

Krajisnik u penziju

25.10.2014 12:06

Sta hoce Krajisnik Momcilo pa izasao je iz zatvora i neka sada uziva na slobodi.Ne treba on Bosicu i ostalima da dijeli lekcije. Ovo nije period kao 1996 i 1997 godina

ODGOVORITE