Ana, pobjedi sa 2:0 i ideš u 1/2-finale!

Simona Halep je prva polufinalistkinja WTA šampionata. Ana Ivanović biće druga, ukoliko u petak pobedi Rumunku bilo kojim rezultatom, ali u dva seta.

Tenis 23.10.2014 | 19:05
Ana, pobjedi sa 2:0 i ideš u 1/2-finale!

Simona Halep je odradila svoj deo posla.

Sada je red na Anu Ivanović.
Rumunska teniserka Simona Halep plasirala se u polufinale završnice WTA turnira u Singapuru. Halep se plasirala među četiri najbolje, posto je danas u crvenoj grupi Kanađanka Eženi Bušar osvojila gem u meču protiv Serene Vilijams.

Na kraju, Serena je zbrisala Kanađanku rezultatom 6:1, 6:1, ali je i pored toga bila osuđena da čeka ishod meča Rumunke i Srpkinje.

Čim se Bušar "upisala na semafor", to je automatski značilo i da će Rumunka kolo pre kraja u Crvenoj grupi obezbediti polufinale. Ona u petak igra protiv naše Ane Ivanović.

Ako bi Ana dobila meč rezultatom 2:0 u setovima, makar i 7:6, 7:6, njih dve bi otišle dalje.

To naravno neće biti lako, jer...

Dvadesettrogodišnja Halep je u velikom stilu do sada igrala u Singapuru, pobedivši u prva dva meca, s tim što je juče deklasirala prvi reket sveta Vilijamsovu sa 6:0, 6:2, nanevši joj najteži poraz od 1998. godine.

I ne samo to, pobeda u grupi na WTA šampionatu u Singapuru donosi 80.000 dolara.

Na kraju, ne i najmanje važno, Serena Vilijams bila bi eliminisana pobedom Ane nad Simonom od 2:0, što nije zanemarljiv faktor. Iako je Halep deklasirala najtrofejniju aktivnu teniserku, malo ko bi smeo da se kladi na to da Serena ne bi bila glavni favorit za titulu u slučaju plasmana u polufinale.

Komentari / 0

Ostavite komentar