Kup BiH: Borac i Mladost (VO) u 1/4-finalu!

Fudbaleri banjalučkog Borca i Mladosti iz Velike Obarske plasirali su se u četvrtfinale Kupa BiH.

Fudbal 23.10.2014 | 16:35
Kup BiH: Borac i Mladost (VO) u 1/4-finalu!

U revanš mečevima osmine finala, Borac je u krajiškom derbiju deklasirao Rudar Prijedor 5:2, dok je Mladost minimalnim rezultatom savladala Metalege-BSI iz Jajca.

Iako su “rudari” prvi stigli do prednosti, čime su anulirali prednost iz prvog meča, na kraju su doživjeli ubjedljiv poraz. Iskusni Milenko Devušić u 11. minutu pogodio je za 0:1, da bi Banjalučani u finišu prvog poluvremena preko kapitena Vlada Grujića stigli do izjednačenja.

Samo deset minuta u nastavku bilo je potrebno “crveno-plavim” da dođu do potpunog preokreta. Za 2:1 pogodio je Petar Ilić. Filip Kostić (64) i Fedor Predragović (66) ekspresno su doveli Banjalučane do ubjedljive prednosti 4:1. Saša Stijepić u 76. minutu smanjio je na 4:2, da bi konačnih 5:2 postavio Siniša Dujaković.

Mladost je teškom mukom slomila otpor neugodnog federalnog prvoligaša iz Jajca. Za drugi uzastopni prolaz u četvrtfinale Kupa BiH pobrinuo se iskusni napadač Dragan Ristić golom u 76. minutu.

Tako su se Borac i Mladost pridružili braniocu trofeja Sarajevu, koje je juče izborilo plasman u četvrtfinale. Danas su to učinili još Široki Brijeg, Zvijezda Gradačac, Zrinjski, Olimpik i Velež.

OSMINA FINALA KUPA BIH – REVANŠ MEČEVI:
BANJALUKA: Borac – Rudar Prijedor 5:2 (1:0),
VELIKA OBARSKA: Mladost – Metalege-BSI 1:0 (0:0),
GRADAČAC: Zvijezda Gradačac – Mladost Doboj-Kakanj 2:0 (1:0),
ZENICA: Čelik – Olimpik 1:0 (0:4),
VITEZ: Vitez – Velež 3:3 (0:2),
SARJEVO: Željezničar – Široki Brijeg 1:1 (0:2),
MOSTAR: Zrinjski – Sloga 4:1 (3:2),

Odigrano u utorak:
TRAVNIK: Travnik – Sarajevo 2:3 (0:4).

Komentari / 0

Ostavite komentar