Ramadani lobira za Srbiju!

Kontroverzni menadžer albanskog porekla iskoristio je svoje kontakte u Nionu kako bi lobirao u korist Srbije, ali i svoju ličnu korist.

Fudbal 23.10.2014 | 17:05
Ramadani lobira za Srbiju!

Kontroverzni fudbalski menadžer, Fali Ramadani, navodno je preko svojih kontakata u UEFA lobirao za - Srbiju!

Agent velikog broja talentovanih, ali sada već i priznatih srpskih fudbalera, piše "Informer", iskoristio je poznanstva koja ima u Nionu, kako bi sačuvao "orlove" u kvalifikacijama za EURO 2016.

"Menadžer Fali Ramadani iskoristio je svoja poznanstva u UEFA kako bi zaštitio interese Srbije i poslao poruku da bi bila ogromna šteta da obe selekcije budu eliminisane iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo", navodi izvor Informera.

Ipak, treba biti realan i reći da ovde Ramadani ne štiti samo srpske i albanske interese, već i svoje. Albanac sa nemačkim pasošem vodi agenciju "LIAN Sports" zajedno sa bivšim golmanom Partizana, Nikolom Damjancem i još nekoliko menadžera sa prostora Balkana.

"Ramadani je lobiranjem za Srbiju štitio svoje poslovne interese, ali i poslovne partnere u Srbiji. Nekoliko reprezentativaca Srbije pripada njegovoj menadžerskoj agenciji, pa mu je stoga stalo da nastupaju za nacionalni tim", navodi isti izvor.

Trenutno, od igrača agencije "LIAN Sports", u reprezentaciji Srbije igraju Matija Nastasić, Lazar Marković, Vladimir Stojković i Nikola Maksimović. To je znatno manje nego u periodu kada je selektor "orlova" bio Siniša Mihajlović. Konkretno, kada je tokom kvalifikacija za Mundijal 2014. u Brazilu, Srbija bila poražena u Skoplju od Makedonije, Ramadani je imao devetoricu igrača u reprezentaciji naše zemlje.

Samo na Markoviću i Nastasiću, Ramadani je prethodnih godina zaradio milione. Nastasić je, bez odigrane utakmice za prvi tim Partizana, otišao u Fiorentinu za 2,5 miliona evra, a onda veoma brzo u Mančester siti za 15,2 miliona.

Marković je posle jedne sezone u Humskoj bio otkupljen od strane agencije Ramadanijevog saradnika, Pinija Zahavija, potom je kao igrač "treće strane" prodat Benfiki za 10 miliona evra, a onda već naredne sezone prodat Liverpulu za 25.

Komentari / 0

Ostavite komentar