Toplana nespremno dočekala zahlađenje

Banjalučka Toplana je naglo zahlađenje nespremno dočekala, tako da je grejna sezona počela sa problemima.

Republika Srpska 23.10.2014 | 19:58
Toplana nespremno dočekala zahlađenje

Posljednja dva dana građani su 125 puta pozvali ovo preduzeće , kako bi se požalili na loše grijanje. Ova brojka nije zabrinjavajuća, jer je početkom grejne sezone prethodnih godina bilo i više poziva, kažu u Toplani.

Njih najviše zabrinjava stara dotrajala distributivna mreža i nesavjesni građani. Propisan kvalitet grijanja u Banjaluci ima 97 odsto građana, tvrde u banjalučkoj Toplani. 

Mladen Timotijević je među ona preostala tri procenta, kao i njegove komšije u Ravnogorskoj ulici.Grijanje nemaju ni dijelovi Gajeve ulice, Jevrejske, plavi neboder, a krivac je, između ostalog, i kvar na toplovodu ispod Trga Krajine.

Grijanje nema ni Poliklinika. 

“Smrznuti” radijatori su i u dijelovima ulica Đure Đakovića, Jovana Raškovića, Prvih Krajiških brigada, Majke Jevrosime i Njegoševoj i to zbog stare distributivne mreže, ali i nesavjesnih građana.

Oni, između ostalog, nedozvoljavaju pristup podstanicama, skidaju i mjenjaju radijatore kad nije vrijeme za to, te nemaju mnogo razumjevanja za radnike Toplane na terenu, koji, kako tvrdi  direktor ovog preduzeća, rade veći opseg posla od svojih kolega u regionu.

Obaveza “Toplane” je i da na početku grejne sezone bude sve spremno, kao što se tvrdilo. 

Od te spremnosti, izgleda da je  samo mazut nabavljen na vrijeme. Sada  ga ima dovoljno, kazao je direktor ne precizirajući o kojoj količini se radi, tek da je nabavljen po najpovoljnijiim mogućim uslovima.

Tona je koštala 1700 maraka uz odgodu plaćanja od 36 mjeseci. Za sada se još ne razmišlja o  nabavci ruskog mazuta, koji je bio i predmet razgovora predsjednika Srpske i predsjednika Rusije, ali se na njega ozbiljno računa, kazao je  Milovanović.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

kukj

23.10.2014 13:42

Obično u ovo doba temperature se kreću oko 45 stepeni pa zato ne treba da čudi zašto su toplane nespremno dočekale grejnu sezonu !

ODGOVORITE
Name

vidovita mara

24.10.2014 00:46

A kasnije ce ih iznenaditi i minus temperature a neke odgovorne i snjeg...past ce odjednom i to na vise mjesta.

ODGOVORITE
Name

zex

24.10.2014 03:43

Pametno. Odgoda placanja 36 mjeseci. Taman da doceka opoziciju da plati jos dugova a ovo sto naplate za to vrjeme da mogu podjeliti izmedju sebe i pokriti sto su potrosili za kampanju SNSD-a. A i stigli su otvoriti nedorsenu podstanicu na Starcevici a mi se i dalje dogrijavamo. Narod je glup kad je opet popusio sve iste fore i ponovo u ovolikom broju glasao za ove sjecikese.

ODGOVORITE
Name

m.v.24.10.2014

24.10.2014 05:42

Pred izbore su se hvalili da je sve obezbeđeno samo pritisnuti dugme, laž SNSD-a tako će biti i sa povišicom penzije koju su obećali, sve je laž narode opet ste nasankani, i tako sankaju 12 godina vas koji ste za njih glasali.

ODGOVORITE