Singapur: Voznijacki nadomak polufinala

Danska teniserka Karolina Voznijacki savladala je Agnješku Radvanjsku sa 7:5, 6:3 u drugom kolu ’crvene’ grupe WTA završnog turnira u Singapuru.

Tenis 23.10.2014 | 09:50
Singapur: Voznijacki nadomak polufinala

Dankinja sada ima skor 2-0 i nadomak je plasmana u polufinale, Radvanjska je upisala po pobedu i poraz, a u drugom meču grupe igraju Petra Kvitova i Marija Šarapova.

Meč je trajao jedan čas i 47 minuta, a Voznijacki je zabeležila sedmu pobedu u 11 međusobnih mečeva sa Radvanjskom.

U duelu dve teniserke sa sličnim stilom igre bolje je počela Radvanjska, koja je povela sa 3:1. Međutim, Voznijacki je odmah vratila brejk, a kako je meč tekao, Dankinja je bila sve sigurnija.

Ključni trenutak dogodio se pri rezultatu 5:5, kada je Voznijacki napravila još jedan brejk i potom lako privela set kraju.

Krajnje nekarakteristično, Radvanjska je pravila mnogo neiznuđenih grešaka, a Voznijacki je još jednom pokazala da je u sjajnoj formi – u drugom setu igračice su bile ravnopravne do 3:3, a onda Dankinja osvaja tri gema u nizu i dolazi do zasluženog trijumfa.

Voznijacki je meč okončala sa 20 vinera i 18 neiznuđenih grešaka, dok je Radvanjska upisala 25 direktnih poena i 31 grešku.

Komentari / 0

Ostavite komentar