U SNSD-u čistka, DNS “zategao” oko Vlade

Milorad Dodik raspustio je u nedelju, 19.10.2014. godine, Opštinski odbor SNSD-a u Bijeljini.

Razlog je debakl koji je doživio na izborima u tom gradu.

Republika Srpska 23.10.2014 | 07:15
U SNSD-u čistka, DNS “zategao” oko Vlade

Predsjednik tog odbora bio je Miroslav Milovanović, bivši ministar poljoprivrede i aktuelni šef kabineta premijerke Željke Cvijanović.

Raspuštanje OO SNSD Bijeljina prvi je u nizu konkretnih poteza koje namjerava da povuče Dodik, nakon opštih izbora održanih 12. oktobra.

Dodik je, prema mojim izvorima iz vrha SNSD-a, potpuno konsterniran činjenicom da zamalo nije izgubio izbore od protivkandidata Ognjena Tadića.

“Dodiku su garantovali da će Tadića pobijediti razlikom od 45-50 hiljada glasova. Nakon pretijesnog rezultata, Dodik je van sebe i teško mu je pogođena sujeta. Traže se krivci za debakl”, rekao mi je izvor iz vrha SNSD.

Prema njegovim riječima, u toku je detaljna analiza izbornih rezultata u SNSD-u.

“Svi funkcioneri SNSD koji su dobili više glasova za parlamentarne liste u odnosu na predsjedničke kandidature, su na ledu. Optuženi su da su radili isključivo u svoju korist, a ne za Dodika i Cvijanovićevu. Češljaju se detaljno sve izborne jedinice i svaki glas”, tvrdi moj izvor.

Čitav ovaj proces odvija se u vrlo užarenoj atmosferi, prepunoj nervoze, pa i panike, zbog slaganja vlasti na nivou RS i BiH.

„DNS je snažno zategao oko formiranja Vlade RS i vrh stranke je u panici da bi Marko Pavić mogao da se priključi SDS-u“, tvrde moji izvori i dodaju da su u problemu i sa socijalistima, „ali nešto manjim, nego sa DNS-om“.

Oni još dodaju da je Dodik sa saradnicima sve snage bacio na dogovor sa Pavićem, ali i da poseban problem predstavlja činjenica da na listi DNS-a u parlament RS ulaze „tri nesigurna mandata“. Oni pripadaju SNS-u Adama Šukala (dva) i radikalima Dragana Đurđevića (jedan).

„Još se traži glavni krivac za ovakve rezultate. Svi oko Dodika su u strahu da bi mogao u njih uprijeti prstom. Situacija je grozna“, zaključio je moj izvor.

P.S. Smjene i na RTRS?

Za neuspjeh SNSD na izborima traže se krivci i na RTRS-a. Trenutno je najugroženija pozicija Draška Ignjatića, direktora programa Televizije, koji je označen kao najveći krivac. On bi trebalo da bude smijenjen do 1. novembra.

slobodanvaskovicblogspot

Komentari / 32

Ostavite komentar
Name

semberac

23.10.2014 05:37

Ko ti je rekao da je smijenjen Milovanovic u Bijeljini.Pa u njih je to redovan proces posle svakih izbora mijenjaju predsjednika I novi dolazi koji nista nezna sta je predhodni obecao.Hehehehe.Za sva obecanja stranke prije izbora kao vidi sa onim ko je obacao, uvijek posle izbora kao idemo sad od nule ta je fora deset godina u SNSD Bijeljina FUJ.I ovo sto je Dodik dobio nek pjeva.

ODGOVORITE
Name

Pukovnik

23.10.2014 06:01

Pavic i Djokic ako su iole razumni trebaju formirati Vladu RS sa Savezom za promjene i natjerati Baju da da ostavku!

ODGOVORITE
Name

Velibor D.

23.10.2014 06:09

Ovi iz RTRS-a su najkrivlji za slabiji rezultat,bili su previše naklonjeni SDS-u :D :D :D

ODGOVORITE
Name

izbori

23.10.2014 06:15

Nadam se da ce neko nekada pomisliti i na ovaj napaceni i ponizeni narod u RS.

ODGOVORITE
Name

Sanja

23.10.2014 06:21

Postaviti Zeljku za poverenika znaci ugasiti GO SNSD BN! Pokazala je koliko je nesposobna! No, mene vise brine ovaj Bajin strah, cini mi seda ne zzna sta ce. DNS ce ga ostaviti, velike su vjerovatnoce, glasovi se jos broje, CIK mu napustila dva clana. Izgleda da su Baji male sanse da izvrsikradju zato ovo i radi!Uglavnom, kakav god ishod bude Baja je gubitnik, onaj ko krade ne moze nikako biti pobjednik!

ODGOVORITE
Name

SAVA

23.10.2014 06:44

GLASSALA SAM ZA SNSD, SAD ME JE SRAMOTA NISAM DOBILA NI JEDNU PARU, A U VLASENICI MIĆO KRALJEVIĆ PLAČAO I PO 200 KM, NISAM GLUMILA NI DA SAM SLIJEPA, NI DA DRHTIM, , NEZNAM ŠTA MI BI, ALI KAD ĆE VELIKI BAJA DOĆI DA POČISTI KRIMINALCE U VLASENICI, MILIĆIMA, ZVORNIKU, SVE SU IZBORE IZGUBILI ZBOG L LAZNIH PATRIOTA. GUBIĆE JOŠ VIŠE DOK JE PREDSJEDNIK MLADEN POPOVIĆ I NJEMU SLIČNI, DODJI DODO I OČISTI VLASENICU.

ODGOVORITE
Name

uskoro

23.10.2014 06:49

Dodik i Cvijanović su bili više nego loši kandidati. Slijepci u SNSDu na kontaju da glasači neće više glasati po direktivi. DNS je lud ako opet udje u vlast s Dodikom i trpi njegovu bahatost. Naravno da bi za njih daleko bolje bilo da udju u koaliciju sa normalnim, slobodarskim strankama koje žele promjene to jest da se prestane trpiti teror Milorada Dodika i sve podredjuje tajkunima SNSDa. Ostali se hapse, kao što je to slučaj sa socijalistima i to prikazuje kao borba protiv organizovaog kriminala. Od SNSD DNS SP koalicije nema više ništa. Da ima, nastupali bi oni u ovom postizbornom periodu zajedno. To očito nije slučaj. I pavić i Djokić više vjeruju u koaliciju saveza za promjene gdje su svi ravnopravni. Mladen Bosić je svjestan da se zlo koje se zove MIlorad Dodik,SNSD i njihovi tajkuni moraju jednom zauvijek odstraniti sa političke scene jer je ovo ne izdržljvo stanje.

ODGOVORITE
Name

Argentina

23.10.2014 06:49

Može li mi neko reći šta to sad konkretno znači. Ko će voditi bijeljinski SNSD?Kako se kotiraju,Zlatan Lazarević, Duško Đurić, Slavica Lukić u stranci ?

ODGOVORITE
Name

sfinga

23.10.2014 07:09

Milorad Dodik treba tražiti krivca u svojim cipelama a ne kojekuda okolo.

ODGOVORITE
Name

СС

23.10.2014 07:17

Неуспјех Додика у Бијељини је што се повазао са човјеком из Бијељине, мјештанином из оближњег села. Ако је смијенио ОО, наравнно да је исправно али доста касно се сјетио. Снагу у Бијељини СНСД може да има само ако се ослони на расељена лица јер им је свима доста тортуре Миће Мићића и СДС Бијељине, лоповлука, кључних радних мјеста гдје не можете видјети ни једног избјеглог. Ово је разлог Бајиног неуспјеха и не знам одакле толико повјерење у Миловановића када си опозиција у Бијељини.

ODGOVORITE
Name

NEUTRALNI

23.10.2014 07:33

DNS I SP AKO IMAJU IMALO POSTOVANJA PREMA GRADJANIMA REPUBLIKE SRPSKE, FORMIRACE VLAST SA SAVEZOM ZA PROMJENE

ODGOVORITE
Name

snsd doboj

23.10.2014 07:37

Najveca pljacka i kupovina biraca je bila od strane Urosa Gostica(snsd) i Obrena Petrovica(sds) ali koji je radio za Dodika.Ta dva lika su pokrali glasove Tadicu.

ODGOVORITE
Name

priča

23.10.2014 09:14

Od priče da pobjeđuje Tadić a SNSD neće imati većinu, stiglo se da će ipak biti onako kako su od prvog dana rekli u SNSD što znači da neko drugi ovdje danima obmanjuje javnost i laže

ODGOVORITE
Name

brazil

23.10.2014 09:30

Argentina, stranku ce nastaviti da vodi Zlatan Lazarevic, mislim da je to vec dogovoreno.

ODGOVORITE
Name

neko sa strane to gleda sve

23.10.2014 10:00

Ako zlatan, duško đurić, slavica lukić i ostala kompanija koja je došla iz drugih stranaka bude vodila snsd u Bijeljini, slobodno mogu zaključati prostorije. Treba neko od starih provjerenih kadrova da se vrati, i da uredi stranku kako treba.

ODGOVORITE
Name

sava

23.10.2014 10:36

Da li ti je tvoj rekao da u Bijeljini ne postoji Opstinski odbor, nego Gradski?

ODGOVORITE
Name

vojvoda

23.10.2014 10:39

Ta gamad se mogu pročistiti jedino ako se skroz ugase.

ODGOVORITE
Name

zeljka

23.10.2014 11:00

A sto ne raspusti Banja Luku, najlakse Bijeljinu. Nije SNSD u Bijeljini kriv za gubitak izbora nego SNSD u Banja Luci, ali sipak ne smije Baja na Igora jer ce mu pocjepati stranku.

ODGOVORITE
Name

onyx

23.10.2014 13:14

Bagra.

ODGOVORITE
Name

gluposti

23.10.2014 13:26

,,svi kandidati koji su dobili više glasova za predsedništvo ili parlament od broja dobijenih glasova su na ledu,,stvarno samo kako neko ovakvo nešto može napisati glupo,znate li vi šta znači slobodno glasanje u demokratiji pa SNSD je nastupao sa drugim strankama logično da će imati razlika u glasovima ako je stranka dobila više glasova od dodika to znači da svi koji su glasali za stranku nisu i za dodika to opet znači da je opštinski odbor odlično radio a da je problem u predsedničkom kandidatu to je slučaj kod nas u SDS-u pa predpostavljam i kod njih jer to je jedino moguće.Milovanović je prošao u parlament a izgubio u bijeljini lošim rezultatima se ne može ostati na čelu objektivno u SNSD-u on je najslabiji kandidat i sad kad nema bobara koji ga je štitio logično da če ga se stranka kulturno rešiti a izabrati verovatno Zlatana Lazarevića jer on je sledeći po redu spiska poslušnika ,,glasaju ljudi ovako-primer,,,,dodik za predsednike -SNSD,stojanović tomica-SDS za skupštinu, za parlament BIH-SNS i ivanić za predsedavajućeg -sad mi recite čiji je on stranke simpaziter,,,.

ODGOVORITE
Name

bivši član

23.10.2014 13:35

U Bijeljini su to i tražili. Šta drugo da očekuju kad su doveli Duška Vulovića(da ne pominjem ostale)? Normalno da ćeš propasti.

ODGOVORITE
Name

dado

23.10.2014 14:00

RE USKORO-SLAZEM SE DA JE CVIJANOVICKA PROMASAJ ALI DODIK JE NEPOBJEDIV DOK TO STRANCI NE ODLUCE

ODGOVORITE
Name

ogi

23.10.2014 15:00

Vaskovic pio kafu sa Dodikom i Pavicem pa sve ovo zna

ODGOVORITE
Name

ludi radovan

23.10.2014 16:31

Nista ne brinite...sve je pod kontrolom!

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

23.10.2014 17:38

Sve je to namješteno. Cvijanovićka je poturena da izgubi. Da izgleda uvjerljivije da je Dodik pobijedio. Eto ona izgubila a on pobijedio. Volja naroda. Svaka roba nadje svoju budalu, pa i ta njihova prevara. Izbore za Skupštinu su kao dobili sa samo par glasova više. Eh, narode stoko jedna dokazana, hoćeš li i ovo sve progutati!

ODGOVORITE
Name

Milos983

23.10.2014 19:44

Zeljka je odlicno napredovala, umejesto clana Predsjdnistva postade povjerenik vec raspadnutog GO SNSD BN. Odlican pomak u karijeri!

ODGOVORITE
Name

Branislav

23.10.2014 21:50

Kad se doživi ovakav poraz, kao što je poraz snsd-a od sds-a u bn, onda MORA da leti cijelo rukovodstvo. Da se promijeni cijela opcija, odnosno pogubna filozofija okupljena oko par likova koji misle da su bogovi. E, nisu bogami. Ima snsd u bn dosta sposobnih i pametnih koji treba i sigurno će i doći na čelo stranke. Naravno ne oni koji su potrošeni, pročitani, izgubljeni i zalutali, kao Diko, Misko, Vojin, Ming, Elez, cijeli štab, oni iz propalih stranaka, metuzalemi i fosili, ulizice i uvlakači, već oni koje narod poštuje, članstvo voli, Bijeljina cijeni, oni koji nešto rade i koji su nešto uradili i po tome su poznati.

ODGOVORITE
Name

Misho

23.10.2014 23:30

Jedan sin u četnike jedan u partizane. Tako to rade crnogorci.

ODGOVORITE
Name

Ratiš

24.10.2014 05:36

Osnovni problem rukovodstva GO SNSD Bijeljina je u tome što su se otuđili od članstva i građena.Pretvorili su odbor u sektu i samo poslušnici i ljigavci imaju tu pristup.Miško,Marko ,Zlatan i ostala ekipa su sve čestite i sposobne članove stranke gurnili u zapećak,bojeći se za svoje polaožaje a nevodeći računa da neko ko ima kredibilitet treba da ode među glasače i propagira stavove stranke.Posebna priča je odnos prema raseljenim licima.Ukoliko se ta ekipa ne POČISTI SNSD u Bijeljini nema šta u budućnosti tražiti.Na rukovodstvu stranke je da odluči ili će sklonuti svu ovu gubitničku ekipu ili će sa njma tonuti i dalje.

ODGOVORITE
Name

Primitivizam

24.10.2014 08:38

Postovani forumasi, Ne znam da li ce urednik objaviti ovu moju poruku ali zelim da kazem sledece.Bijeljinom vlada opsti primitivizam jer su ljudi koji vode politicke stranke u nasem gradu, primitivne seljacine,cast izuzetcima.Zamislimo smo kako bi nas grad izgledao kada bi na celu stranaka bili SDS(Mile Pejcic,Zlatko Maksimovic,Nenad Lalic), SNSD (Sinisa Maksimovic, Nedeljko Coric,

ODGOVORITE
Name

dule

24.10.2014 17:50

Raste otkupnina za premijera Marku Paviću. Samo me interesuje cifra, koju Baja treba po ko zna koji put da prebaci Markanu da bi odustao.

ODGOVORITE
Name

tigar

24.10.2014 19:17

Dok god u SNSD u Bijeljini bude Marko i ostali koji su zaposljavali koga su htjeli, nikad Dodik nece dobiti u Bijeljinu. Pod hitno zabraniti da prolaze kraj stranke, a ne da oni oni vode stranku. Da su pametni bili dali bi ostavke 2012 i spasili bi SNSD. Milorade rastjraj ih sve u Bijeljini.

ODGOVORITE