Vodimo politiku za budućnost

Srpska napredna stranka obeležila je danas šest godina postojanja, a njen lider Aleksandar Vučić poručio je da oni imaju politiku za budućnost za narednih pet i deset godina.

Srbija 22.10.2014 | 17:01
 Vodimo politiku za budućnost

Proslavi šest godina od osnivanja SNS prisustvovao je i predsednik države Tomislav Nikolić koji je rekao da boljih od SNS-a nema, da nose veliku odgovornost i da cela Srbija gleda na poteze koje
oni treba da povuku.

"Svi građani su mi jednaki, sve stranke nisu - najviše volim SNS", rekao je Nikolić.

Upitan da li mu nedostaje stranački život Nikolić je odgovorio: To je kao kada biste pitali da li vam nedostaje hleb ili voda.

On je, međutm, dodao da je tačno znao kada treba da napusti stranku, te da sada vidi da SNS može bolje i bez njega.

Vučić je rekao da razume građane koji ne odobravaju mere štednje, ali da su one neophodne kako bi Srbija postala pristojna, normalna i uspešna zemlja.

On je dodao da se današnji dan slavi najskromnije moguće jer nije vreme za slavlje i parade, ali da očekuje da će već 2016. ovaj datum moći da se proslavi na drugačiji način.

"Živimo u teškim uslovima, nosimo teško breme za koje nismo odgovorni i treba da vodimo politiku ne da se dodvoravamo bilo kome, nego odgovornu i ozbiljnu, da pokažemo posvećenost i donosimo odluke koje ne moraju da se dopadnu svima, ali donose bolju budućnost i ekonomski prosperitet", rekao je Vučić.

Vučić, koji je i premijer države, rekao je da je politika SNS-a politika za budućih pet-deset-petnaest godina i da Srbija, po prvi put, preuzima teške mere koje već donose rezultate, navodeći primer borbe protiv kriminala i korupcije, smanjenje nezaposlenosti, povećanje naplate PDV-a.

SNS je političku scenu okrenula naopačke, rekao je lider naprednjaka i dodao da i danas čuje neke koji govore o toj stranci "najrazličitije gluposti" - do toga da dalekovodi izazivaju rak, ali je važno da stranka pokaže ozbiljnost i odgovornost.

Članove stranke je pozvao da ne rade samo za SNS već i za Srbiju jer je Srbija ispred SNS-a. Tomislavu Nikoliću je zahvalio što je, kako je rekao, napravio stranku u kojoj zajednički rade ljudi koji, možda, nemaju uvek potpuno ista ideološka opredeljenja ali je svima cilj moderna, pristojna i uspešna Srbija.

"Želim vam ne da pobeđujete na izborima već da Srbija bude pristojna normalna uspešna i moderna zemlja", kazao je Vučić.

Ponovio je da odluka da niko u stranci ne može da ima duple funkcije mora da se poštuje i da oni koji to ne prihvataju mogu da odu iz stranke.


Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mihajlo

22.10.2014 17:01

Vucicu svaka cast na brizi za bracu preko Drine, pomogo si Baju da nam jos cetiri godine uzima i dusu.

ODGOVORITE