Ana ubjedljiva protiv Bušar!

Srpska teniserka Ana Ivanović pobedila je Eženi Bušar sa 6:1, 6:3 u drugom kolu crvene grupe na završnom turniru u Singapuru i protiv Simone Halep igraće za plasman u polufinale.

Tenis 22.10.2014 | 15:25
Ana ubjedljiva protiv Bušar!

Ana je na startu turnira poražena od Serena Vilijams, dok je Bušar izgubila od Halep, koja je savladala i Serenu, pa je sa dva trijumfa došla na korak od polufinala.

Bitno je što je Ivanovićeva došla do pobede u dva seta upravo zbog gem-razlike u slučaju istog učinka u grupi sa rivalkama, a u poslednjem kolu će igrati protiv Halep, a Bušar sa Vilijams.

Ivanović je na početku imala problema sa servisom i spasla je brejk loptu, a onda zaigrala sjajno. Vezala je sedam poena i sa nulom oduzela servis Bušar, koja se u uvodnim trenucima loše kretala i udarala lopticu prilično nesigurno.

Ana se dosta mučila da potvrdi brejk, pošto su odigrale maratonski gem od skoro 10 minuta i opet je mnogo toga zavisilo od njenog servisa. Na ubačen prvi imala je sedam od sedam osvojenih poena, a prilikom drugog tek četiri od 12, pa je Bušar dugo odolevala. Čak četiri puta je naša teniserka imala prednost, da bi tek iz petog pokušaja došla do 3:0.

Sve je polazilo za rukom Ivanovićevoj, imala je rešenje i za izlete Kanađanke na mrežu, pa je prvu narednu brejk šansu iskoristila da uveća prednost, da bi se Bušar na svoj servis pomerila sa nule bez izgubljenog poena, ali je Ana napravila prvi korak ka pobedi - 6:1.

I drugi set je Ivanovićeva odlično otvorila, brejkom uzela uvodni gem, ali se onda protivnica probudila. Uzvratila je istom merom iskoristivši treću brejk lopti i zatim prvi put povela u meču (1:2).

Kao i u prvom, i u ovom setu je jedan gem bio maratonski, i u njemu je Ana imala čak pet ispuštenih brejk prilika. Prvi put je lopticu izbacila u aut, a onda nije imala rešenje za neverovatno ubojite forhende rivalke, ali je imala jače živce u tim momentima kada se meč očito lomio.

Ivanovićeva je bila ta koja je pravila duple servis greške, a upravo tako joj je Bušar poklonila servis i vođstvo od 4:3. Koliko je kanadska teniserka bila dekoncentrisana svedoči i to da je "čist" zicer prilikom brejk šanse poslala u aut, a onda pogodila i mrežu, pa je Ana došla na set od trijumfa.

Sjajnom forhend dijagonalom iz riterna došla je do druge meč lopte i uspela da je pretvori u prvu pobedu nad Bušar posle dva poraza.

Komentari / 0

Ostavite komentar