Partizan zatvorio stadion za Bekrića!

„Svuda u svetu fudbal i atletika mogu zajedno, samo kod nas ne“, ogorčena je Mirjana Stojanović, trener našeg najuspešnijeg atletičara.

Ostali sportovi 22.10.2014 | 23:55
Partizan zatvorio stadion za Bekrića!

Najbolji atletičar Srbije, a nema gde da trenira!? Emir Bekrić je pripreme za sledeću sezonu počeo usporenim ritmom, jer se kao nepremostiva prepreka pojavio objekat na kome bi trebalo da stiče formu za predstojeće izazove, od kojih je najvažniji Svetsko prvenstvo u Pekingu naredne godine.

O čemu je reč pojasnila je za Sportski žurnal Mirjana Stojanović, dugogodišnji trener srpskog asa.

„Termin 1. oktobar odredili smo za početak, jer je bila 20 dana menjana trava na stadionu Partizana. Stajalo je obaveštenje da do tada neće moći da se ulazi na stadion“, podseća Stojanovićeva i dodaje da tu problemi nisu prestali, nego su se udvostručili. „Prošle nedelje zbog fudbalskih utakmica najpre naše reprezentacije s Albanijom, pa zbog klupskog derbija Partizana i Zvezde, opet četiri dana nismo mogli na stazu. Videla sam da ni ove nedelje nećemo moći dva dana, jer se u četvrtak igra međunarodna fudbalska utakmica s Bešiktašom“.

Zato je Emir Berkić prinuđen na alternativne metode rada. Pod parolom „snalazi se kako umeš“.

„A čak ni improvizacija nije moguća, jer je objekat u Humskoj zatvoren, ni u teretanu ne možemo. Niko Emira Bekrića neće pitati koliko puta nije mogao nedeljno na trening kada s onim alama kojima ne nedostaje „od ptice mleko“ bude izašao na start u Kini. Nama je i staza uništena od silnih vozila koje idu njome dok se sređuje trava. Svuda u svetu fudbal i atletika mogu zajedno, samo kod nas ne. Podloga za tartan se na nekim mestima ulegla. Poslednji put je potpuno obnovljena još 1990. godine uoči mitinga „Sudar zvezda“. Zbog prskalica za travu, koje se montiraju pod zemlju, isekli su nedavno svih osam staza na mestu gde se staruje za 200 metara. To je sada zakrpljeni deo“, ogorčena je Stojanovićeva, uz napomenu da je na stadionu na Vojnoj akademiji dozvoljen samo trening jedino posle podne, pa konstatuje: „Mi u Beogradu nemamo gde da treniramo uprkos tolikim objektima, koji su više služili za slikanje nego što imaju praktičnu funkciju“.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Zenica

23.10.2014 04:35

NEK DODJE U ZENICU. TU IMA SVE NA ATLETSKOM STADIONU STO MU TREBA..

ODGOVORITE
Name

dok sam bio mladji

23.10.2014 05:12

Sta da se radi. Ali ako ta partizanova gospoda neda da tamo treniraju, boze moj nije propast svijeta, trazi i pitaj sledeci grad ili stadion. Ljudi nemaju sta da jedu a oni nemaju gdje da treniraju.

ODGOVORITE
Name

Maja

23.10.2014 06:29

Zalosno! Ti fudbaleri nemaju nikakav uspjeh na klupskom ni reprezentativnom nivou. Njima se daju silne drzavne pare, a navijaci divljaju po stadionima. Emir iza sebe ima rezultate koje oni mogu samo da sanjaju. Ovakva situacija je u cijelom regionu. Fudbal dobija sve , ostali sportovi mrvice.

ODGOVORITE