Macari: Vidić je naš stub!

Valter Macari posle analize uveren u mišljenju da srpski internacionalac ne da nije odgovoran remi u Milanu već da je njegov doprinos osvojenom bodu bio fundamentalan.

Fudbal 22.10.2014 | 23:25
Macari: Vidić je naš stub!

Posle tehničkog direktora Pjera Auzilija u odbranu Nemanje Vidića ustao je i trener Neazura Valter Macari. Iako su u navijačkim krugovima i na društvenim mrežama tifozi Intera su u srpskom fudbaleru videli jednog od glavnih krivaca za posrtanje na startu sezone.

Macari je pak prvo sa fudbalerima i kompletnim stručnim štabom analizirao greške na utakmici sa Napolijem. Rezultat? Vidić nije odgovoran ni za jedan od dva primljena gola, štaviše njegov doprinos u sprečavanju Gonzala Iguaina da postigne prvi gol u ovom prvenstvu je bio fundamentalan.

Trener Intera smatra, kažu dobro obavešteni u Apijano Đentileu, da je Vidić odlično počeo sezonu i da je i pored nekoliko kikseva u potpunosti opravdao poverenje. To mišljenje deli i većina igrača koji i pored jezičke barijere u Nemanji vide lidera i nekoga čije prisustvo im uliva sigurnost na terenu. Zato ne čudi što će na sutrašnjoj utakmici protiv Sent Etjena, Vidić zaigrati od prvog minuta. Ta utakmica je postala vrlo značajna za Nerazure, ne samo što bi pratkično obezbedili prolaz u sledeću fazu Lige Evrope, već zato što bi prekinuli negativnu seriju od tri utakmice bez pobede.

Korijere delo Sport piše da je "Macari ubeđen da je Vidić jedini igrač koji može da zacementira odbranu Intera i jedini koji ima kvalitete i osobine pravog vođe na terenu".

Sportski direktor Intera Pjero Auzilio je takođe na predavanju polaznicima kursa za obuku sportskih direktora, koje je održao u kampu Italijanskog fudbalskog saveza u Koverćanu, ponovo istakao apsolutnu uverenost da će Vidić biti stub novog Intera.
"Vidić je primer kako mi mislimo da radimo. Znam da vam ovo može danas zvučati kontradiktorno, ali ja uzimam baš njega za primer. Dovođenje Vidića je bila naša velika uspešna operacija u prelaznom roku. Vidić je kompletan fudbaler sa pobedničkim mentalitetom i nemamo ni najmanju sumnju da će u Interu pokazati svoju vrednost i šta znači osvojiti 15 trofeja u karijeri. Bio je osnovni stub uspeha Mančester Junajteda i biće stub naših trijumfa. Dakle, nismo ni najmanje zabrinuti zbog poteškoća s kojima se suočava u ovom periodu Vidic jer on ima i kvalitet i harizmu da izađe iz ovog komplikovanog momenta", izjavio je Auzilio.

Korijere delo sport piše da su komplimente Auzilija saigrači preneli Vidiću pošto Nemanja još nije stigao do tog nivoa vladanja italijanskim jezikom da bi mogao da čita novine i prati radio-televizijske programe.
"Osobe bliske Vidiću kažu da je on potpuno smiren, da ima veliku volju da radi, ali da ne oseća posebno veliki pritisak u ovom periodu prilagođavanja i teškoća sa kojima se suočava. Po prirodi Vidić je perfekcionista i nije zadovoljan svojim učinkom, ali ne smatra da je odgovoran za sve greške načinjene u prvih sedam kola prvenstva. Naravno, Vidić je svestan da nije lako promeniti ligu u kojoj nastupaš, ali oseća da je na dobrom putu da se prilagodi italijanskom stilu, štaviše nada se da će brzo postići gol glavom i tako preokrenuti čitavu priču", piše Korijere.

Komentari / 0

Ostavite komentar