LŠ, 3. kolo - A, B, C i D grupa večeras

U sredu uveče na programu su mečevi Lige šampiona u grupama A, B, C i D, a apsolutni derbi dana igra se na liverpulskom Enfildu.

Fudbal 22.10.2014 | 13:10
LŠ, 3. kolo - A, B, C i D grupa večeras

Petostruki prvak Evrope Liverpul dočekuje aktuelnog, destostukog, prvaka Starog kontinenta Real Madrid. U drugom meču grupe B, Ludogorec čeka Bazel.

Zanimljivo će biti i u grupi A, gde si imaju po tri boda, Olimpijakos dočekuje Juventus, dok Atletiko u Madridu igra sa Malmeom. U grupi C, prvoplasrani Monako dočekuje Benfiku, a Bajer u Leverkuzenu igra sa Zenitom.

Grupa D donosi nam duele Anderlehta i Arsenala u Briselu, dok u Istanbulu igraju Galatasaraj i Borusija Dortmund.

Mečevi odigrani u utorak doneli su nam istorijski broj pogodaka, ali i nekoliko neverovatnih pobeda. Bajern je u Rimu pregazio Romu (7:1), dok je Šahtjor iz Donjecka bio još ubedljiviji na gostovanju BATE u Borisovu (7:0).

Real na gostovanje u Englesku ide kao prvoplasirani u grupi, ali poseban problem za ekipu Karla Ančelotija može da predstavlja loša tradicija kada gostuju na Enfildu, kao i povreda Gareta Bejla. Madriđani su na poslednjem gostovanju u Merzisajdu doživeli debakl 4:0 u sezoni 2008/2009, a nisu zatresli mrežu rivala ni na preostala dva međusobna duela, u prvom meču iste sezone (1:0), te u finalu Kupa šampiona 1981 (1:0).

Čovek od koga se očekuje da prekine tu tradiciju je svakako najbolji igrač sveta Kristijano Ronaldo. Fenomenalni Portugalac postigao je blizu 450 pogodaka u karijeri, zapanjujućih 19 od starta sezone, ali nikada nije dao gol 'Crvenima'. Ipak, trener Madriđana veruje da će to posebno motivisati Ronalda.

"Ronaldo je uvek motivisan, ali ako atmosfera bude neprijateljska to će ga motivisati još više. Ali ne, neće biti dodatno motivisan zato što je to Liverpul, a on je bivši igrač Mančester junajteda", rekao je Ančeloti, da bi se zatim osvrnuo i na tim sa Enflida, "To je klub koji me je uvek uzbuđivao... Niko ne peva himnu kluba kao navijači Liverpula. Neverovatno je kad pevaju 'You'll never walk alone'. Izaći ću ranije na teren kako bih čuo kako pevaju himnu".

S druge strane, kapiten i živa legenda domaćih Stiven Džerard smatra da njegov tim može da šokira goste. Vicešampion Engleske je posle sjajne prošle godine lošije krenuo u novu sezonu, pa posle osam kola zauzima peto mesto sa 13 bodova.

"Okliznuli smo se u Švajcarskoj i sada moramo odigrati kako umemo protiv Reala. Mislim da su nam šanse dosta bolje na domaćem na terenu, ali daćemo sve od sebe i u revanšu i u Madridu. Nije jednostavno pobediti Real Madrid, ali nije ni nemoguće. Mislim da je ovaj meč bitniji, jer nam može rešiti pitanje izlaska iz grupe. Kada oni, u ovom sastavu i formi, gostuju bilo gde očekuje se pobeda. Ja to razumem, čak razumem i da smo autsajderi, ali sa atmosferom i hukom Enfilda sve je moguće", rekao je popularni Stivi Dži.

Važni mečevi igraju se i u grupi A, gde sve ekipe posle dva odigrana kola imaju po tri osvojena boda. Najlakši posao trebalo bi da ima Atletiko Madrid koji na svom Visente Kalderonu dočekuje švedski Malme. Dosta uzbudljivije biće na pirejskom Karaiskakiju, pošto u goste najtrofejnijem timu Grčke Olimpijakosu gostuje torinski Juventus.

"Znamo kako se igraju ovakvi mečevi, što smo više puta dokazali i pokazali u prošlosti. Tu konkretno mislim na duel sa Atletiko Madridom na startu Lige šampiona. Isto tako, ne smeju nam se više događati greške kao u meču sa Malmeom, koje su nas odvele u poraz. Alegrijev i Konteov Juventus je načelno razlikuju, ali su obe ekipe izuzetno jake, što se vidi kroz rezultate. Ipak, mi imamo svoju računicu, niko nije očekivao ni da ćemo Atletiku dati tri gola, pa smo na kraju i slavili", rekao je trener Olimpijakosa Mičel.

S druge strane, trener 'Stare dame' smatra da je španski strućnjak doneo mentalitet svoje domovine u aktuelnog prvaka Grčke.

"Imamo veliko poštovanje prema Olimpijakosu. Mičel je doneo španski mentalitet u klub i to se i te kako vidi kroz njihove nastupe. Čuvaju posed, igraju strpljivo, a imaju i nekoliko sjajnih pojedinaca kao što su Alehandro Dominges, Erik Abidal i Kostas Mitroglu, pri tom – pobedili su i Atletiko Madrid. Meč je jako bitan za nas, ali ne i odlučujući", jasan je Alegri.

Pravdu u Pireju deliće naš Milorad Mažić sa svojim pomoćnicima.

Derbi grupe C igra se u Leverkuzenu, gde dolazi prvoplasirani iz grupe Zenit i Sankt Peterburga. Ekipa Ander Vilasa-Boaša nalazi se u maloj krizi rezultata, pošto ima tri remija u nizu. 'Aspirindžije' u meč ulaze posle dva nerešena rezultata u nizu, a od meča na 'BajAreni' naviše bi mogao da profitira Monako, koji na svom terenu čeka Benfiku.

Poslednja grupa večeri donosi nam gostovanja prvih favorita za prolaz – Borusija iz Dortmunda, naših Nevena Subotića i Miloša Jojića, putuje na teško gostovanje u Istanbul ekipi Galatasaraja, koja u duel ulazi posle pobede u 'večitom' derbiju protiv Fenerbahčea. S druge strane, BVB ima jedan od najgorih startova sezone poslednjih nekoliko godina, ali ih to nije sprečilo da zabeleže dva trijumfa na startu elitnog takmičenja, bez primeljenog gola.

U drugom meču grupe D, Aleksandar Mitrović će definitivno početi meč protiv iz Arsenala. 'Tobdžije' bi pobedom došle na korak od plasmana u drugu fazu, dok je domaćima ovo možda i poslednja šansa ukoliko žele da se nađu u nokaut fazi.

Komentari / 0

Ostavite komentar