EK: Partizan na Banvit od 18:00

Partizan u Evrokupu debituje pred svojim navijačima, u meču drugog kola protiv Banvita (sreda, 18.00).

Košarka 22.10.2014 | 14:10
EK: Partizan na Banvit od 18:00

Crno-beli žele da se iskupe za tri vezana ubedljiva poraza na gostovanjima, ali protivnik im je "kvalitetniji nego što bismo ovog momenta izabrali - kada bismo mogli da biramo", kako je na pres konferenciji naveo Duško Vujošević.

Banvit je predstavnik Turske, zemlje koja je poslednjih godina evropski rekorder po ulaganjima u košarku, ali koja još nije stigla do željenih uspeha na međunarodnoj sceni.

Što se tiče konkretno Banvita, oni su uradili veliku stvar samim tim što su se iz malog grada, Bandirme, probili u vrh domaće košarke.

Još nisu igrali Evroligu, ali su pobeđivali i pobeđuju evroligaše, kao što je bilo protiv Galatasaraja minulog vikenda.

"I organizaciono i timski pokazuju stalni napredak. Kako kažu stručnjaci za ekonomiju, imaju održivi razvoj. Proletos su pod vođstvom Dimitrisa Itudisa čak bili prvi u regularnom delu turskog prvenstva", rekao je Vujošević.

Partizanov trener kaže da je specifičan kvalitet Banvita to što su četvorica (Roulend, Mehija, Simons, Dejvis) od šest stranaca u timu duže od jedne godine.

Centri Vladimir Dragičević i Vladimir Veremenko dovedeni su ovog leta.

"To govori dosta toga pozitivnog i klubu i o tim igračima - da su zadovoljni, da su prihvatili svoje uloge, da su spremni za trening, jer je tu već prodefilovalo nekoliko dobrih trenera. Sada ih vodi naš stručnjak Zoran Lukić, koji je u Rusiji imao sjajne rezultate, uveo je Nižnji Novgorod u Evroligu".

Crno-beli nisu u dobroj poziciji ni u ABA ligi (1-3), ni u Evrokupu (0-1), ali Vujošević tvrdi da u klubu i timu rade najbolje što mogu.

"Svestan sam da sve što pipnem ne postaje zlato i da u sportu postoji razlika između vremena rada i vremena rezultata. Ali je sigurno da iza rada dolazi rezultat. Nadam se da ćemo biti bolji nego sada, verovatno uz rad na daljoj selekciji ekipe".

Kao što je poznato, debitovaće odlični krilni centar Milan Mačvan, dok će se na pojačanje na poziciji plejmejkera još čekati.

Duško Vujošević je i u utorak dugo pričao o genezi trenutne situacije, odlascima igrača, besparici... i ponovio da poslednji porazi nisu iznenađenje, mada on nije očekivao da budu izraženi tolikom razlikom.

"Ne možemo da analiziramo rezultate kao da Partizan igra sa timom od prošle godine, pojačan na pozicijama gde je to bilo potrebno, sa stabilnim budžetom. Startovali smo sa mladim timom, kompletiramo se u hodu, igramo svaki treći-četvrti dan..."

"Igrači i ja imamo najveću želju da uspemo. I ne pokazujemo je samo pričom, već i radom na treningu. Mislim da je neprimereno pričati kako je ovo najgori start Partizana u poslednjih 25 godina".

Kao i uvek, trener crno-belih se i protiv Banvita uzda u podršku sa tribina.

"Pravi prijatelji se vide kada je čoveku teško. Najveći broj naših navijača je sigurno takav i oni će ostati uz tim, koji će rasti uz njihovo prisustvo i - kako sam jednom rekao, pa je bilo ironičnih komentara - uz časove ljubavi".

Skaut u stručnom štabu Partizana, Goran Tadić, ističe da je kvalitet ekipe Banvita taj da većina igrača može da pokrije dve, pa i tri pozicije u petorci.

"To im omogućava brz ritam utakmice, dosta izmena, agresivnu odbranu, ukradene lopte, kontranapad. Često imaju na parketu četvoricu igrača koji su dobri 'na lopti' i kvalitetno napadaju licem. Dolaze u dobrom momentu, posle dve vezane pobede..."

Ulaz na meč Partizan - Banvit košta 500 i 1.000 dinara, a iz kluba su zamolili navijače da zbog bar kod čitača idu tačno na one ulaze u Pionir koji su označeni na njihovim kartama.

PAROVI 2. KOLA E GRUPE
Partizan - Banvit 18.00
Asesoft - Lijetuvos Ritas 18.30
Hapoel Jerusalim - Krasnji oktjabr 19.30

TABELA: Lijetuvos, Asesoft i Banvit po 1-0, Hapoel, Krasnji oktjabr i Partizan po 0-1.

Komentari / 0

Ostavite komentar