Perić: Pozvao sam najbolje

Dejan Perić objasnio je kako je krojio spisak reprezentativaca za izazove u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Ostali sportovi 22.10.2014 | 10:55
Perić: Pozvao sam najbolje

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić rekao je danas da je za predstojeće kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo u nacionalni tim pozvao pozvao najbolje igrače koje je mogao.

"Kriterijumi za pozivanje reprezentativaca su bili protivnici s kojima igramo, forma i da se uklapaju u viziju u odnosu na ono što se očekuje. Opredelio sam se za određene igrače u odnosu na ono što ove dve utakmice zahtevaju od nas", rekao je Perić za zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije (RS S).

Srpski rukometaši će 29. oktobra u hali Pionir dočekati Crnu Goru, dok će četiri dana kasnije gostovati Izraelu, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Perić je kazao da je prilikom izbora na prvom mestu bilo opredeljenje igrača da nastupaju za reprezentaciju.

"Igrači se ne odazivaju zbog selektora, već zbog svoje zemlje. Odatle smo svi potekli, to predstavljamo, pamte se početak i kraj karijere, ali se pamti i zemlja iz koje si potekao, to je ponos. Različite stvari su rešavanje egzistencije, posao i državni tim", istakao je Perić.

Selektor je dodao da je prema sebi zahtevniji nego prema drugima, kao i da voli da sarađuje sa ljudima "sa sličnim talasnim dužinama".

"To omogućava da dobro funkcionišemo i na terenu, a i van njega. Svi pojedinci su deo tima, ali ne prave svi tim. Potpuno odgovorno i samostalno sam se opredelio za sastav. Ne postoje mladi i stari, već manje i više dobri. Moja obaveza je da pozovem najbolje, a isto tako nagradim mlade igrače ako to zasluže", naveo je Perić.

On je rekao da veoma poštuje Crnu Goru, kao i da ne očekuje lake duele sa Izraelom.

"Svaka utakmica će biti posebna na svoj način. Pobede deluju kao pritisak, ali nema linije manjeg otpora. Jedan pojedinac, sportista, kada se sam priprema i postavlja sebi visoke ciljeve, onda bilo kakva odgovornost i imperativ pobede njega ne opterećuju, već se on sam sprema za tako nešto", rekao je Perić.

Na Perićevom spisku od 18 igrača su:

Miroslav Kocić (Metalurg), Strahinja Milić (Vardar), Dejan Milosavljev (Jugović), Ivan Nikčević (Orsen Visla), Dobrivoje Marković (Vardar), Rajko Prodanović (Pik Seged), Darko Đukić (Metalurg), Rastko Stojković (Brest), Mijailo Marsenić (Metalurg), Marko Vujin (Kil), Nemanja Zelenović (Orlen Visla), Momir Ilić (Vesprem), Momir Rnić (Melsungen), Miljan Pušica (Orlen), Dalibor Čutura (Konstanca), Nenad Vučković (Melsungen), Davor Čutura (Al Ahli), Nemanja Mladenović (Empor).

Komentari / 0

Ostavite komentar