Zvezda i Radnički dobili rivale za LŠ

Vaterpolisti Crvene zvezde i kragujevačkog Radničkog treba da prođu još jednu prepreku da bi igrali u Ligi šampiona. Evo ko su im rivali.

Ostali sportovi 22.10.2014 | 09:10
Zvezda i Radnički dobili rivale za LŠ

Vaterpolisti Crvene zvezde igraće protiv riječkog Primorja, a Radnički protiv rumunske Oradee za plasman u grupnu fazu Lige šampiona, odlučeno je žrebom.

SVI PAROVI:

OSC Budimpešta (Mađarska) - Solnok (Mađarska)

Pro Reko (Italija) - Mladost Zagreb (Hrvatska)

Crvena zvezda (Srbija) - Primorje Rijeka (Hrvatska)

Radnički Kragujevac (Srbija) - Oradea (Rumunija)

Prve utakmice biće odigrane 29. oktobra, a revanš mečevi su 12. novembra.

Pobednici mečeva: Zvezda - Primorje i Budimpešta - Solnok, ići će u B grupu grupne faze LŠ gde su: Partizan (Srbija), Galatasaraj (Turska), Špandau (Nemačka) i Jug (Hrvatska).

Pobednici mečeva: Pro Reko - Mladost i Radnički - Oradea, ići će u Grupu A, gde su: Barseloneta (Španija), Eger (Mađarska), Breša (Italija) i Olimpijakos (Grčka).
Partizan se direktno plasirao u Ligu šampiona na osnovu "vajl kard" koju je dobio od LEN-a. U Ligi šampiona direktno su i: Jug Dubrovnik (Hrvatska), branilac titule prvaka Evrope - Barseloneta (Španija), Špandau (Nemačka), Olimpijakos (Grčka), Eger (Mađarska), Breša (Italija) i Galatasaraj (Turska).

Treba podsetiti da je mladi tim Partizana, pre nekoliko dana, igrao protiv riječkog Primorja u 3. kolu regionalne lige i da je izgubio u finišu 10:11. Opšti utisak posmatrača je da su sudije bile naklonjene gostima iz Rijeke.

Dakle, iako je Zvezda dobila jakog protivnika u baražu za plasman u Ligu šampiona, Primorje nije nepobedivo.

Za riječku ekipu, između ostalih igraju: Damir Burić, Ivan Buljubašić, Sandro Sukno, Petar Mislim, Rumun Kozmin Radu, Španac Havijer Garsija i Crnogorac Antonio Petrović.

Što se tiče protivnika Radničkog, rumunske Oradee, u njoj igra nekoliko srpskih igrača: Marko Avramović (bivši vaterpolista Partizana i Zvezde), Miloš Korolija (bivši vaterpolista Partizana i Radničkog), Vojislav Čupić (bivši vaterpolista Partizana i Radničkog)...

Komentari / 0

Ostavite komentar