Žuto upozorenje

Zbog nevremena praćenog vjetrom i kišom širom Potkozarja došlo je do prekida u napajanju električnom energijom.

Bosna i Hercegovina 22.10.2014 | 11:53
Žuto upozorenje

Iz prijedorske Elektrodistribucije saznajemo da je zbog olujnog nevremena od noćas bez struje veliki broj sela na području Prijedora, između ostalih Brezičani, Čejreci, Kevljani, Јugovci, Konjevići, Marićka, Јelovac, Donji Petrov Gaj, Puharska, Krivaja, Zecovi.

Kako saznajemo iz Elektrodistribucije Novi Grad od noćas je bez struje selo Svodna i dolina rijeke Јapre. Bez napona je i deset trafo stanica na pravcu prema Dobrljinu.

Iz Kozarske Dubice saznajemo da je zbog nevremena došlo do kvara na deset kilovoltnom vodu za Dubičku ravan. Ekipe su na terenu i otklanjaju kvarove.

Olujno nevrijeme u Semberiji jutros je, oko sedam časova, uzrokovalo kvarove na tri dalekovoda,Ciglana, Brezovo polje i Mesoprodukt, pa je bez struje bilo oko dvije i po hiljade domaćinstava .

Ekipe ''Eelktro-Bijeljine '' su za nepuna dva časa vratile u sistem znatan dio postrojenja, pa je trenutno u prekidu napajanje električnom energijom oko 500 domaćinstava u Semberiji i nekoliko stotina u Ugljeviku i Pelagićevu.

Ekipe ''Eelktro – Bijeljine'' su i dalje na terenu i rade na otklanjanju kvarova.
Područje Zagreba noćas je pogodila snažna oluja praćena pljuskovima i grmljavinom, a u Gorskom kotaru mjestimično pada snijeg.

Crveni alarm oglašen je za Zagreb i širu okolinu, sjevernu Hrvatsku, Slavoniju i Baranju, te sjeverno primorje i Istru, a upozorava se i na moguće orkanske udare vjetra.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

СС

22.10.2014 06:12

Код нас је увијек нека лампица упозорења, по свим питањима...од временске прогнозе до поздрава на улици. Напетост у ваздуху.

ODGOVORITE
Name

poslije svega

22.10.2014 07:26

Samo nam jos fali snijeg na plus 20

ODGOVORITE
Name

robertbigi

22.10.2014 07:39

Kskvi smo i dobro nam je

ODGOVORITE