Svi padoše, samo Partizan...

Crno-beli jedini na Starom kontinentu imaju sve pobede u domaćem prvenstvu. Do vikenda su sa njima u društvu bili Juventus, Videoton i Hibernijans, ali oni u poslednjem kolu nisu trijumfovali.

Fudbal 21.10.2014 | 08:15
Svi padoše, samo Partizan...

Fudbaleri Partizana u subotu su pobedili u 147. "večitom derbiju", što im je bila osama uzastopna pobeda ove sezone u Superligi. Preciznije, "parni valjak" u dosadašnjem toku srpskog šampionata nije izgubio NIJEDAN bod.

Crno-beli su lideri na tabeli sa dva boda više od Vojvodine, ali i utakmicom manje. Partizan je pobedio Voždovac (3:1), Radnički Niš (4:1), Donji Srem (1:0), Rad (4:0), Čukarički (4:2), Radnički 1923 (3:0), Mladost (2:1) i Crvenu zvezdu (1:0).

Od ovog vikenda lider Superlige Srbije je najuspešniji klub na Starom kontinentu. Crno-beli su jedini sa svim trijumfima u domaćem šampionatu.

Do utakmice sa Zvezdom "valjak" je bio izjednačen sa torinskom Juventusom, mađarskim Videotonom i Hibernijansom sa Malte. Ove četiri ekipe imale su sve pobede, ali se tom činjenicom sada mogu pohvaliti samo beogradski crno-beli.

Lider Serije A imao je šest vezanih pobeda, da bi u sedmom kolu igrao 1:1 u gostima protiv Sasuola. Videoton je imao čak deset trijumfa sve do utakmice sa Debrecinom. Onda je usledilo neprijatno iznenađenje za navijače i to u Sekešfehervaru. Gosti su pobedili 2:1 i prekinuli sjajan niz Videotona.

Hibernijans je takođe bio u sjajnoj seriji sve do prošlog vikenda. U nedelju je ugostio Tarksen Reinbous i prvi put meč u Premijer ligi Malte od početka sezone završio bez pobede. Rezultatom 1:1 prekinut je niz od sedam pobeda.

Još jedan podatak za ponos svih navijača crno-belih i zaposlenih u klubu iz Humske.

Komentari / 0

Ostavite komentar