Jović daje dva gola....sledeći put!

Prvi trening crveno-belih posle poraza u derbiju protekao uglavnom u tišini, osim kada je govorio trener Lalatović.

Fudbal 20.10.2014 | 23:45
Jović daje dva gola....sledeći put!

Sve je lakše kada se pobeđuje. Tu su osmesi, žamor, šala...
Kada ekipa gubi, onda su tu napetost, nervoza, tišina..

Fudbaleri Crvene zvezde su bez pobede u poslednje dve utakmice i to je i te kako moglo da se oseti u vazduhu u ponedeljak uveče.

Po izlasku na pomoćni teren iza severne tribine "Marakane", trener Nenad Lalatović održao je uobičajeni govor svojim igračima. Ovaj put sa mnogo manje žara i energije nego inače.

Razlog je jasan - poraz od Partizana u "večitom" derbiju.

"Idemo dalje. 'Ajmo mi da se spremimo najbolje što možemo, a oni će već morati da kiksnu negde. Imaju Vojvodinu... 'Ajde da mi sad pokažemo karakter i ne padnemo posle poraza", deo je govora kojim je Lalatović pokušao da motiviše igrače.

Usledile su zatim vežbe kratkih pasova, koje su nadgledali pomoćni treneri Nebojša Milošević, Dragan Šarac i Vidak Bratić.

Lalatović je za to vreme šetao pognute glave, udubljen u svoje misli.Sve dok ga u jednom trenutku nije razbudio povređeni Marko Petković, koji se pojavio na pomoćnom terenu u opremi, ali nemoćan da se priključi saigračima zbog problema sa kolenom.

Petkovića 29. oktobra u Rimu čeka operacija, a potom i višemesečni oporavak.

"Nadam se da ću u aprilu opet moći na teren", rekao nam je desni bek Zvezde i kapiten mlade reprezentacije Srbije.

Posle razgovora sa njim i završenih vežbi, Lalatović je ponovo okupio igrače. One koji su igrali protiv Partizana (osim Jovića, Ristića, Rakića, Avramovskog i Kataija) poslao je da istrče par sprinteva pre odlaska u svlačionicu, dok je ostale podelio u dve grupe da igraju "u krugu", a onda i između dva gola na skraćenom terenu, na kojem se sa nekoliko atraktivnih poteza istakao Katai.

Kako se trening bližio kraju, atmosfera je postajala opuštenija,pa je čak Lalatović i "pecnuo" mladog Luku Jovića, koji u subotu nije iskoristio dve odličhe šanse da zatrese mrežu Partizana.

"Šta je Luka, sada je svaka ušla?", našalio se Zvezdin trener.

Talentovani napadač samo se osmehnuo, a na pitanje jednog od gledalaca treninga da li je strah bio razlog promašajima, odgovorio je Lalatović. Opet u šaljivom tonu.

"Nije, odskočila mu je lopta", rekao je i dodao:

"Nema veze, u sledećem derbiju daće dva gola".

U međuvremenu, igračima koji su trčali sprinteve nije bilo mnogo do smeha. Čak su pre odlaska sa terena obavili dodatan razgovor između sebe i smrknutih lica uputili se u svlačionicu.

Priliku da poprave atmosferu na treninzima crveno-beli će imati narednog vikenda, kada na "Marakanu" stiže Donji Srem.

Komentari / 0

Ostavite komentar