Zvezdina mora - Nikola Drinčić!

Drinčić priča o "slobodnjaku" protiv Zvezde i o tome zašto se odlučio za golmanov ugao. Osetio je bol zbog povrede, ali je izdržao do kraja i nagrađen je golom, za koji se može reći da je istorijski.

Fudbal 20.10.2014 | 23:30
Zvezdina mora - Nikola Drinčić!

Igrači Partizana u ponedeljak su se prvi put okupili posle pobede u "večitom derbiju" kako bi nastavili sa radnom i pripremama za nove utakmice. Imali su dan odmora za predah posle velike i iscrpljujuće bitke, a nova ih čeka već u četvrtak.

U Humskoj se sprema još jedan spektakl - stiže Bešiktaš.

Raspoloženje među fudbalerima crno-belih je odlično, što je uobičajena slika kada se zabeleži velika pobeda, pogotovo protiv najvećeg rivala Crvene zvezde.

Junak derbija Nikola Drinčić rado se priseća detalja iz 77. minuta, kada je "probušio" do tog trenutka odličnog Predraga Rajkovića.

"Bila je to vrlo nezgodna pozicija za igrača koji šutira desnom nogom. Još kod prvog prekida video sam da Rajković ranije kreće i to mi je bio glavni motiv da se odlučim da gađam njegov ugao", objašnjava Drinčić.

Pored njega i lopte prilikom tog prekida bio je i Andrija Živković. Delovalo je kao da bi mladi fudbaler mogao da šutira i da tako iznenadi "živi zid" i golmana crveno-belih.

"Uvežbavamo prekide na treninzima, imamo nekoliko kombinacija i spremali smo se da izvedemo jednu. Međutim, predomislili smo se i odluka je bila da direktno iz zaleta, bez ikakvog kombinovanja, šutnem na gol", nastavlja crno-beli "bombarder".

Boban Bajković najbolje zna sa kakvim razornim projektilima raspolaže Drinčić. Po završetku 146. "večitog derbija", kada je Partizanov vezista sa preko 25 metara savladao tadašnjeg golmana Zvezde, Bajković je rekao da se takvi golovi postižu jednom.

Za popularnog Drinu to ne važi!

Već na sledećem derbiju je iz "slobodnjaka" naterao na kapitulaciju i Bajkovićevog naslednika Rajkovića. Postao je prvi igrač u istoriji derbija koji je na dve uzastopne utakmice uspeo da iz slobodnih udaraca postigne gol. Na listi "glavnih tobdžija" duela Partizana i Crvene zvezde izjednačio se Borom Kostićem i Draganom Džajićem.

"Nisam znao za taj podatak. Pročitao sam posle utakmice da sam stao rame uz rame sa Kostićem i Džajićem i to svakako prija. Sada znam i da sam jedini koji je uspeo da postigne gol iz prekida na dva vezana derbija. Kostić ima gol više, jer je i u Kupu bio strelac, a ja nisam imao priliku da igram Kup utakmice sa Zvezdom", smeška se Drinčić.

Gotovo da nema treninga posle kojeg Drinčić ne ostane da vežba udarce iz daljine.

"Tačno, ostajem da vežbam i to se isplatilo. Golovi u derbiju su najbolja nagrada".

Kako to obično biva, pobednička strana u derbiju u trenutku smišlja šale na račun poražene. Navijači su još na stadionu, dok su se igrači "večitih" pozdravljali sa publikom, smislili: "Posle Bajka, 'ubi' Drina i Rajka".

"Jeste zanimljivo, ali ne bih da omalovažavam rivale. Nije ni moje da sebe stavljam u prvi plan i pričam o takvim komentarima. Nije jednostavno davati golove. Nije ni golmanima lako da brane".

Drinčić je, priznao je novinarima, već posle sat vremena derbija počeo da oseća bol u leđima, kao posledica povrede zbog koje nije trenirao skoro tri nedelje. Uprkos umoru i neprijatnom osećaju izdržao je do sudijske nadoknade kada ga je zamenio Saša Marković. Finiš utakmice gledao je sa klupe. To mu je najteže palo...

"Mnogo, neuporedivo teže je gledati utakmicu sa klupe. Vreme sporo prolazi, a nemoćan si da pomogneš. Lakše je na terenu", podvukao je Nikola Drinčić.

Komentari / 0

Ostavite komentar