Kako se različite nacije ponašaju u avionu?

Da li ćete uživati u letu avionom uz čašu vina, ćaskanjem sa strancem pored vas ili ćete prespavati ceo put može zavistiti od vaše nacionalnosti, tvrdi jedno istraživanje, piše "Daily Mail".

Putovanja 20.10.2014 | 13:41
Kako se različite nacije ponašaju u avionu?

Sudeći po rezultatima internacionalne ankete, Australijanci najviše piju s obzirom da se 36 odsto njih tokom leta odlučuje na alkoholna pića naspram 35 odsto žitelja SAD i Britanije.

Asocijacija za iskustvo putnika (APEX) intervjuisala je 1.500 osoba koje su putovale avionom barem jednom u poslednja tri meseca i živele u SAD, Ujedinjenom Kraljevstvu, Nemačkoj, japanu, Kini, Singapuru, Australiji ili Brazilu.

Rezultati su pokazali da putnici iz Kine najverovatnije utonuti u san čim avion uzleti, a takođe su i među prvima kada treba posegnuti za kreditnom karticom kako bi se zabavili tokom leta kupujući stvari ili igrajući igrice.

Žitelji SAD vole da svoje vreme u vazduhu provode radno, kada ne piju.

Britanci i Nemci najviše vole da ćaskaju sa drugim ljudima u avionu i provode skoro 50 odsto više vremena u razgovoru u poređenju sa drugfim nacijama.

Sa druge strane, Brazilci najveći deo svojih razgovora sprovode putem poruka, mejla ili društvenih mreža.

Uprkos tome što je hrana u avionu na lošem glasu, 7 od 10 putnika je više nego srećno da uživa u ponuđenim jelima, pokazuje ovo istraživanje.

 

Izvor: B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar