Performans pred zgradom Vlade!

Građani Ugljevika bi uskoro mogli da dobiju priliku za selidbu. Ako je suditi po današnjim dešavanjima u Vladi Srpske, zagađen vazduh bi uskoro mogao da počne da se širi iz još nezavršene Termoelektrane Ugljevik 3.

Republika Srpska 06.10.2014 | 18:59
Performans pred zgradom Vlade!

Predstavnici Centra za životnu sredinu su na protokol Vlade predali analizu o mogućem zagađenjima Ugljevika, ali i regije, zbog planiranih postrojenja unutar Termoelektrane.

Ništa ne bi bilo čudno da ta ista TE već nema ekološku dozvolu koju je izdalo Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju. Iz Centra su demonstrativno došli pred Vladu Srpske i zahtijevaju od Ministarstva da povuče postojeću ekološku dozvolu.

Iz Ministarstva za prostorno uredjenje, građevinarstvo i ekologiju poručuju da je dobijanje ekološke dozvole bilo po Zakonu i potpuno transparentno. U procesu dobijanja ekološke dozvole prošle godine javnost je mogla da učestvuje na bilo koji način, ali nije, tvrde u Ministasrtvu.

Centar za životnu sredinu pokrenuo je tužbu protiv akta Ministarstva kojim je izdata ekološka dozvola za TE Ugljevik 3. Očito je, u  Ministarstvu se ne obaziru mnogo na tužbu jer je kako tvrde Centar do sada pred nadležnim sudovima izgubio sve sporove koje je pokrenuo protiv ovog Ministarstva.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

viktor

06.10.2014 18:18

Nose maske jer se boje da ih sugrađani ne prepoznaju.

ODGOVORITE