Performans pred zgradom Vlade!

Građani Ugljevika bi uskoro mogli da dobiju priliku za selidbu. Ako je suditi po današnjim dešavanjima u Vladi Srpske, zagađen vazduh bi uskoro mogao da počne da se širi iz još nezavršene Termoelektrane Ugljevik 3.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Predstavnici Centra za životnu sredinu su na protokol Vlade predali analizu o mogućem zagađenjima Ugljevika, ali i regije, zbog planiranih postrojenja unutar Termoelektrane.

Ništa ne bi bilo čudno da ta ista TE već nema ekološku dozvolu koju je izdalo Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju. Iz Centra su demonstrativno došli pred Vladu Srpske i zahtijevaju od Ministarstva da povuče postojeću ekološku dozvolu.

Iz Ministarstva za prostorno uredjenje, građevinarstvo i ekologiju poručuju da je dobijanje ekološke dozvole bilo po Zakonu i potpuno transparentno. U procesu dobijanja ekološke dozvole prošle godine javnost je mogla da učestvuje na bilo koji način, ali nije, tvrde u Ministasrtvu.

Centar za životnu sredinu pokrenuo je tužbu protiv akta Ministarstva kojim je izdata ekološka dozvola za TE Ugljevik 3. Očito je, u  Ministarstvu se ne obaziru mnogo na tužbu jer je kako tvrde Centar do sada pred nadležnim sudovima izgubio sve sporove koje je pokrenuo protiv ovog Ministarstva.

BN TV

KOMENTARI1
POŠALJITE PORUKU

viktor

06.10.2014 20:18

Nose maske jer se boje da ih sugrađani ne prepoznaju.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.