Banjalučki šetači: Farsa od prijava

Okončan je još jedan postupak u slučaju banjalučkih šetača. Još jedan slučaj proglašen je zastarjelim što je klasičan dokaz, tvrde aktivisti pokreta Park je naš, da su sve prijave bile samo običan pritisak na šetače.

Republika Srpska 02.10.2014 | 14:08
Banjalučki šetači: Farsa od prijava

Čitav postupak vođen pred sudom protiv banjalučkih šetača koji su prije dvije godine protestvovali protiv izgradnje sada već famoznog objekta u takozvanom Picinom parku u Banjaluci obična je farsa. Dokaz toga je najnovije riješenje suda kojim se postupak koji je policija povela protiv pojedinaca proglašava zastarjelim.

Za dvije godine nije dostavljen nijedan dokaz protiv lica koje je policija teretila. Miodraga Dakića policija je teretila da je odbio naredbu da se udalji sa mjesta protesta.

Prijava je ležala dvije godine.Slučaj zastare nije prvi kada su u pitanju banjalučki šetači. Slično se desilo i u procesu pred banjalučkim Osnovnim sudom protiv deset lica koja su protestovala prije dvije godine.

Aktivisti pokreta Park je naš uvjereni su da su posljednji slučajevi zastare klasičan pokazatelj da je prije dvije godine na njih vršen pritisak u cilju zastrašivanja jer im na kraju nije pronađeno ništa zbog čega bi eventualno trebalo da odgovaraju.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

a joj

02.10.2014 12:10

Sta rade lopovi pa to je strasno....Sudije,tuzioci,sve treba pohapsiti i u Tunjice sa onim kojima su sudili.Da ih oni malo preslusaju o Picinom parku. .

ODGOVORITE
Name

Vasilije

02.10.2014 12:38

Otimačine zemlje,otimačine prirodnih bogatstava,otimačine vazduha,otimačine naših života je najglavnija odlika ove vlasti.Zastrašivanja su redovna pojava jer treba po svaku cijenu sačuvati oteto i opljačkano od naroda,a zemlja je narod!JOŠ DESET DANA PA VAM JE KRAJ!

ODGOVORITE
Name

kukuruz

02.10.2014 13:18

Svako ima pravo na mirne proteste pa i gdin Miodrag Dakić. Ako je mirno protestvovao, policija nema pravo da mu "naredi" da se udalji.

ODGOVORITE