LŠ: Arsenal ubjedljiv, porazi Liverpula i Juventusa!

U okviru drugog kola Lige šampiona, Real je preokrenuo protiv Ludogoreca u Bugarskoj i trijumfovao sa 2:1, Arsenal je deklasirao Galatasaraj sa 4:1, dok je Atletiko Madrid sa 1:0 pobedio ekipu Juventusa. Bazel je sa 1:0 bio bolji od Liverpula, dok je Borusija iz Dortmunda sa 3:0 porazila Anderleht na gostovanju.

Fudbal 01.10.2014 | 23:01
LŠ: Arsenal ubjedljiv, porazi Liverpula i Juventusa!

Grupa D: Velbek ućutkao kritičare za debakl Galate, Borusija sigurna u Belgiji

Suočavao se Dani Velbek sa osporavanjima, kao i menadžer Arsenala Arsen Venger zbog poverenja koje mu je ukazao, a on mu je uzvratio golovima protiv Galatasaraja. Turci nisu učili iz sopstvenih grešaka, primili su čak tri gola posle sličnih akcija po levom boku, zahvaljujući egzekuciji Velbeka (2) i Sančeza.

Bivši ofanzivac Mančester junajteda je samopouzdanje iskoristio za treći beg defanzivcima Galate i novi pogodak, da bi utisak o igri Arsenala pokvario penal koji je napravio Ščešnji za isključenje. Venger je bio primoran da Sančeza pošalje na klupu, Ospina je zamenio poljskog čuvara mreže, ali nije uspeo da zaustavi udarac Jilmaza.

Dortmund je u Belgiju otputovao uzdrman serijom od tri meča bez pobede, pretio je ekipi Jirgena Klopa i srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović, ali nije dobio priliku da se dokaže zavaljujući igri nemačkog tima. Već u 4. minutu je Kagava lucidnim dodavanjem servirao pogodak Imobileu, a nastavio je da razigrava saigrače i dokazuje kako je boravak u Junajtedu bio greška.

Anderleht je odolevao do 70. minuta, a tada je Pišček sa desnog boka pronašao Ramosa za 2:0, samo pet minuta posle ulaska Kolumbijca u igru umesto Groskrojca, da bi zatim postavio i konačan rezultat.

Grupa A: Atletiko srušio Juve, Olimpijakos podbacio na gostovanju Malmeu

Taktičko nadmudrivanje obeležilo je jedan od derbija kola, duel Atletika i Juventusa u Madridu, ali je "stara dama" ipak otišla u Torino praznih ruku. Centaršut Huanfrana nije ispratio Lihštajner, ali jeste Arda Turan za prve bodove, veoma važne posle poraza od Olimpijakosa u Grčkoj.

Od tima iz Pireja se baš zato više očekivalo na gostovanju Malmeu, kom je Rozenberg doneo pobedu od 2:0. Prvo je u 42. minutu iskoristio nespretnu reakciju golmana , da bi u finišu bio potpuno zaboravljen u šesnaestercu crveno-belih, za koje je ceo meč odigrao Luka Milivojević.

Grupa B: Real preokrenuo protiv Ludogoreca, Liverpul poražen od Bazela

Dočekao je Ludogorec madridski Real u Sofiji, a kombinacija potcenjivanja i velike motivacije donela mu je vođstvo već u 6. minutu, kada je Marselinjo zatresao mrežu Kasiljasa za veliko slavlje na stadionu Vasil Levski. U 11. minutu je Ronaldo promašio penal koji je iznudio Modrić, a iskupio se pogodivši sa 11 metara kada je sam inicirao kontakt i ubedio sudiju da pokaže na belu tačku sredinom poluvremena. Slavili bi domaćini i zlata vredan bod, ali je Benzema presudio u 77. minutu, i to zahvaljujući Aleksandrovu koji se sapleo u trenutku kada je trebalo da interveniše ispred francuskog reprezentativca.

Liverpul je u ovoj sezoni navikao da razočarava svoje navijače, a ovaj put je to učinio na gostovanju Bazelu. Ofanzivna postava sa Kutinjom, Sterlingom, Markovićem i Balotelijem nije donela ništa "crvenima" u napadu, ali je zato slabosti u odbrani iskoristio Štreler u 52. minutu. Brzonogi Lazar Marković je bio akter meča do 81. minuta, kada ga je zamenio Lambert.

Grupa C: Bajer potopio Benfiku

Benfika je lako poražena već u prvom kolu od Zenita na svom terenu, a ništa bolje se nije pokazala ni na gostovanju Bajeru. Nemci su posle minimalnog poraza od Monaka jurišali ka golu portugalske ekipe do 25. minuta kada je Kisling bio najbliži lopti kada ju je ispustio Sezar. Desetak minuta kasnije je Son Hjong-Min zakucao loptu u mrežu za 2:0, da bi u drugom poluvremenu nadu Benfike probudio Salvio. Sa bele tačke, konačan rezultat postavio je Čalhanoglu, posle penala koji je skrivio Žardel. U prvom meču ove grupe, Zenit i Monako su remizirali bez golova.

Liga šampiona, 2. kolo:
Grupa A:
Malme - Olimpijakos 2:0 (1:0)
(Rozenberg 42, 82)
Atletiko Madrid - Juventus 1:0 (0:0)
(Arda Turan 75)
Grupa A: Juventus 3, Atletiko Madrid 3, Malme 3, Olimpijakos 3.
Grupa B:
Bazel - Liverpul 1:0 (0:0)
(Štreler 52)
Ludogorec - Real Madrid 1:2 (1:1)
(Marselinjo 6 - Ronaldo 24, Benzema 77)
Grupa B: Real 6, Liverpul 3, Bazel 3, Ludogorec 0.
Grupa C:
Zenit - Monako 0:0
Bajer Leverkuzen - Benfika 3:1 (2:0)
(Kisling 25, Son 34, Čalhanoglu 62pen - Salvio 62)
Grupa C: Zenit 4, Monako 4, Bajer 3, Benfika 0.
Grupa D:
Arsenal - Galatasaraj 4:1 (3:0)
(Velbek 22, 30, 52, Sančez 41 - Jilmaz 63 pen)
Anderleht - Borusija Dortmund 0:3 (0:1)
(Imobile 4, Ramos 70, 79)
Grupa D: Borusija 6, Arsenal 3, Galatasaraj 1, Anderleht 1.

Komentari / 0

Ostavite komentar