Reakcije na rezoluciju u američkom kongresu

Rezolucija koju je kongresmen Kris Smit uputio u američki kongres, a iza koje stoji bivši poglavar Islamske zajednice Mustafa Cerić, nije obevezujuća za BiH, ocjenio je predsjednik RS Milorad Dodik.

Republika Srpska 01.10.2014 | 15:14
Reakcije na rezoluciju u američkom kongresu

Radi se o recikliranim, već  viđenim stavovima koji predstavljaju žal za prošlim vremenima, kazao je Dodik.

Opozicija pita: Gdje su lobisti RS?

Revizija Dejtonskog sporazuma, jedan predsjednik umjesto članova Predsjedništva BiH, Vlada BiH umjesto Savjeta ministara, te ministarstva prosvjete i poljoprivrede na državnom nivou, predstavljaju reciklirane, već viđene stavove, pa i kroz rezolucije  pred američkim kongresom.Te rezolucije nisu za BiH obevezujuće. Čak naprotiv, treba se kretati u drugom pravcu,  kroz ustav i Dejton smanjivati nadležnost  koja je prisilno nametnuta, smatra predsjednik Srpske.

Dodik je ocjenio da zalaganje da OHR koristi sva svoja puna prava, predstavlja žal za prošlim vremenima kada je visoki predstavnika ta prava koristio  protiv Srba i RS.

Jednom će na dnevni red doći i odgovornost za ponašanje visokih predstavnika, uvjeren je predsjednik Srpske.Da se radi o već viđenom stereotipu saglasan je i predsjednik republičkog parlamenta.

Ovo je bar 50 rezolucija bošnjačkih struktura u američkom konkresu i bilo bi interesantno da vidimo kako  je potrošen novac za lobiranje u ime RS, ukazuje  opozicija.

Američki kongresmen Kris Smit je na inicijativu bivšeg vjerskog poglavara Islamske zajednice Mustafe Cerića uputio rezoluciju u Predstavnički dom kongresa kojom se traži jača centralizacija BiH, slabljenje entiteta, ustavna reforma  BiH i upotreba svih moći visokog predstavnika.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Vasilije

01.10.2014 13:20

A gdje su ti lobisti Dodovi, golemo plaćani našim parama: Sve je to čista pljačka naroda, svog naroda! Gonite se više vi koji sebe nazivate čuvarima zemlje, a na jevtine trikove vaše više ne pada niko normalan!

ODGOVORITE
Name

Md

01.10.2014 13:29

Koliko je Cerić dao para ovom se*onji mogao je pola Federacije da popravi od poplava.

ODGOVORITE
Name

Poklisar

02.10.2014 09:14

Ebiga, umjesto karganovićima, guskovima, kesićima, arielima i ostalima, bolje da su platili Smitu pa ne bi dobili u rezoluciju lijepo i sa mašnicom upakovanu (p)itu.

ODGOVORITE