RAOP: Nastavlja se teror nad radnicima

Radnici RAOP-a iz Istočnog Sarajeva danas su se ponovo okupili ispred kapije fabrike da traže isplatu zaostalih primanja,za koja imaju i pravosnažne sudske presude.

Republika Srpska 02.10.2014 | 07:30
RAOP: Nastavlja se teror nad radnicima

Na protest se odlučilo samo njih 10-ak dok ostali vjerovatno i dalje vjeruju u obećanja predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika od 12.septembra ove godine da će im njihov novac biti isplaćen,ali pod uslovom da ne daju izjave BN televiziji.

Ovo je bilo ko zna koje po redu obećnje Milorada Dodika da će radnici RAOP-a dobiti svoj novac.Međutim kada su shvatili da su ponovo izigrani i prevareni radnici su se obratili,kome drugom, nego BN televiziji, da iznesu svoju muku.

,,Ne može on tako on je predsjednik Republike šta on ima sa sudskim presudama'', pita se bivši radnik RAOP-a Radislav Draganić i dodaje: ,,On je blokirao i sud i školstvo i zdravstvo i fabrike sve je u njegovim rukama.Nemam šta više reći osim da nam je ostao 12.oktobar''.

Mišo Vukadin,takođe prevareni radnik RAOP-a,poručuje predsjedniku Dodiku:,,Hvala što ste nas ponovo prevarili.Sad ne znamo šta više da radimo.Nažalost radnici RAOP-a su ucjenjeni jer iako imaju sudske presude,iako im duguju pare ne dolaze na proteste, plaše se ali ne znam više čega da se plaše''.

,,Ovo je tužno,jadno i bijedno.Ponizili su nas i obeshrabrili.Nemam riječi'', kaže Radomir Marić koji sa situaciju u kojoj se naša krivi Sindikat RAOP-a, ali i Sindikat Republike Srpske koji nije vodio računa o radnicima,Poresku upravu,sudove i Vladu Republike Srpske.

Mila Janjić poručuje da su prevareni radnici na ulici,da nemaju od čega da žive.

,,Ministar Kovačević i premijerka su obećali da ćemo svi biti ponovo pozvani na posao.Sad tamo rade oni koji su naplatili dugovanja i koji su ranije pljačkali fabriku'', tvrdi Mila.Više od 30 radnika RAOP-a,koji su tužili preduzeće nikada nisu dobili ni marku iako imaju pravosnažne sudske presude po kojima je preduzeće dužno da im isplati zarađene plate.

Nekoliko desetina radnika nije tužilo fabriku,ali i oni traže svoj novac.Ukupno više od 100 radnika potražuje oko milion i 200 hiljada maraka.Od prodaje nepokretne imovine RAOP-a rusko-srpskoj firmi Elektroinženjering za 7 miliona maraka, namirila se Poreska uprava Republike Srpske,Elektrodistribucija i špediteri.

Za radnike nije ostalo ništa.

Pokretnu imovinu,procjenjenu na 3 milona maraka,Poreska uprava je zaplijenila,pa je potom poklonila Vladi Republike Srpske, a Vlada je ustupila besplatno na korištenje Elektroinženjeringu.Radnici se pitaju da li su poklonjene i njihove zaostale plate?

BN TV

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Vasilije

01.10.2014 12:25

U ovoj kaubojskoj zemlji,zemlji lažova,prevaranata,kriminalaca i lažova,pljačkaša svog naroda i svoje zemlje,nije ništa drugo ni očekivati.A vi,prevareni radnici,nemate se čega bojati,režim reži,a narod je jači,svi na izbore i skidati bagru,za opšte dobro i vas i svih.

ODGOVORITE
Name

Radnik

01.10.2014 12:35

Ovo j strasno sta nam rade, radio sam 40 godina u Raopu, sada ne mogu otici u penziju iako sam ispunio uslove, nis nam uplatli penzisko, sada nam ne dozvoljavaju ni da sami uplatimo, tako prolazi mjesec po mjesec i ko zna jos koliko dok se smiluju da plate, ovo je psihicko ubijanje. A o presudama da ne pricam, imaju mi duzni 20 000....a kako cujem ni od posla nema nista. Toliko o Dodiku i njegovim laznim obecanjima...

ODGOVORITE
Name

rada

01.10.2014 12:48

šta reći!!!

ODGOVORITE
Name

glasajte

01.10.2014 14:29

pa opet glasajte za njega...i trEba vam kad ste glupi

ODGOVORITE
Name

Tilava

01.10.2014 14:37

Pa kad vam je Aleksandar Džombić obecavao, a ja govorio da ste ovce, napadali ste me. RAOP se sveo na 10 ljudi koji protestvuju, tugo i bjedo Istocnog Sarajeva. Ovaj narod treba da nestane definitivno, nismo zasluzili da postojimo. Zao mi je onih izgubljenih zivota nizasta.

ODGOVORITE
Name

zato

01.10.2014 14:46

Zato bosnjaci i hrvati tj. ono malo sto je ostalo u rs-u treba da glasaju za dodika da dokusuri rs.

ODGOVORITE
Name

RS je RAOP

01.10.2014 16:31

Rasturen, prodat za jeftine pare, narod prevaren, zadužen.... PS - Ovi Dodikovci/SNSD-ovci koji na BN-ovom portalu "lupaju" po negativnim lajkovima: Lijepo je što imate mišljenje, lijepo je što - iako vam je vaš gospodar zabranio svaki kontakt sa BN-om - ipak dolazite ovepublici Srskoj. Ali, ako već sve ovo znate, kako onda možete da imate obraza i srca da podržavate onog Dodika? Za velike pare ogromnu većinu vas sigurno nije kupio (ako išta, dao vam je mrvice).

ODGOVORITE
Name

Nevena

01.10.2014 17:46

Ko jos vjeruje pravosudju nase drzave, kad je sve pod palicom naseg predsjednika, ali uskoro ce se i tome stati u kraj!

ODGOVORITE
Name

Messi

01.10.2014 22:15

Pa sta Vas vise cudi. Covjek je okoreli prevarant!

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

01.10.2014 22:38

Neka radnici pitaju Dodikovu bandu u sudovima gdje su zatezne kamate jer po zakonu ove lopovske drzave prvo se isplacuju kamate pa tek onda glavnica.Nemoj platiti RTV taksu Dodikove televizije pa da vidis kako se naplacuju kamate a kada radnik naplacuje svoja potrazivanja onda KU..C.Jeb.m i zakon i sudove u kojima sjede mafijasi

ODGOVORITE
Name

I.Saraj.

03.10.2014 11:34

Stasa lopove, krades cigle popove!

ODGOVORITE
Name

RS

03.10.2014 14:13

Svaka cast BN televiziji, da nije Vas o radnicima RAOPA se ne bi ni znalo..svaka cast novinarima na prilozima....sada se u IStocnom Sarajevu na izbornim tribinama spominju radnici RAOPA...

ODGOVORITE