Što nema Subotića i Radovića u Srbiji?

Selektor Srbije Dik Advokat u svojoj glavi "precrtao" Nevena Subotića. A za Miroslava Radovića kaže: "Sad nam nije potreban, ali ako nastavi da igra u kontinuitetu...".

Fudbal 01.10.2014 | 17:45
Što nema Subotića i Radovića u Srbiji?

Holanđanin Dik Advokat uspeo je da iznenadi srpsku fudbalsku javnost objavljivanjem spiska za kvalifikacione mečeve protiv Jermenije i Albanije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Pozvao je Danka Lazovića, napadača Partizana, koji se u martu 2011. godine, dok je selektor bio Vladimir Petrović-Pižon oprostio od nacionalnog tima.

A ponovo na spisku nema defanzivca Borusije iz Dortmunda Nevena Subotića (koji je svojevremeno uzeo "tajm-aut" od reprezentacije), kao ni Miroslava Radovića koji igra odlično u poljskoj Legiji.

Imena Subotića i Radovića najčešće se pominju u srpskoj fudbalskoj javnosti, ali Advokat misli drugačije.

Kako sada stvari stoje, a i kako smo mogli da zaključimo iz izjave Dika Advokata - Subotića neće biti u srpskoj reprezentaciji dok je on selektor.

"Kontaktirao sam Subotića, dopisivali smo se mejlovima i sms porukama i imam osećaj da on ne želi da igra za nacionalni tim. Takvi igrači nam nisu potrebni, jer ako neko ne može da se posveti reprezentaciji, onda bolje da ostane u svom klubu i da ne remeti ostatak tima", kaže Advokat.

Slično mišljenje ima o i Ademu Ljajiću:

"On je dobar igrač, ali ima drugačiji mentalitet od onog koji ja želim".

Za razliku od Subotića i Ljajića, Advokat kaže da je Danko Lazović taj koji ima ono što je potrebno timu. Prelomila je Dankova igra za Partizan protiv Totenhema u 1. kolu grupne faze Lige Evrope.

"Lazović ima mentalitet koji nam je potreban. Odavno sam upoznat sa njegovim kvalitetima, a gledao sam ga nedavno i protiv Totenhema u utakmici u kojoj se odlično pokazao. On svojim temperamentom i strašću može da doprinese timu".

Odgovor Advokata na pitanje zašto nema Miroslava Mireta Radovića u nacionalnom timu je iznenađujuć.

"Pitali su me o njemu i prošli put, ali on trenutno nama nije potreban, jer imamo dovoljno dobrih igrača na poziciji krila za koje verujem da mogu da ispune moja očekivanja. To ne znači da on neće dobiti šansu ukoliko nastavi da igra dobro u kontinuitetu".

Ovaj drugi deo izjave "o kontinuitetu igara" je taj koji je podigao obrve, jer Radović godinama igra sjajno u Legiji i praktično je ključna poluga poljskog tima.

Da podsetimo da je Radović nedavno izjavio da ima ponudu Poljskog fudbalskog saveza da igra za reprezentaciju te zemlje...

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Rale

01.10.2014 19:27

Sto se tice Subotica tu je pravu. Subotic je dobar igrac, ali izbegava da igra u reprezentaciji.

ODGOVORITE