Dule: Ološ se krije iza Čovića i mene!

„Kada brod tone, neko mora i SOS da pošalje“, dodaje trener crno-belih povodom dramatične finansijske situacije.

Košarka 01.10.2014 | 17:30
Dule: Ološ se krije iza Čovića i mene!

Sezona samo što nije počela, a Partizan se još rve sa dugovima. Uprkos najavama, FIBA nije skinila BAT suspenziju, crno-beli još nemaju pravo da registruje novajlije angažovane u letnjem prelaznom roku, što znači da bi – ako se nešto ne promeni do vikenda – prvak Srbije izašao ne megdan Solnoku bez Eda Murića, Janisa Kuzeloglua i Andreju Milutinovića.

Razumljivo, to remeti planove Dušku Vujoševiću, koji upozorava da bi dramatična situacija u Humskoj 1 morala ekspresno da se promeni.
„Ne postoji ništa urgentnije što moramo da uradimo i nemojte molim vas da me pitate za eventualni plan B odnosno šta ćemo da radimo ako ovo ne regulišemo. Niti mogu, niti smem o tome da razmišljam”, priznaje Vujošević u razgovoru za Sport.

Trofejni stručnjak uverava da su problemi daleko veći od onoga kakvim ih doživljava deo javnosti, pa čak i njegovih saradnika u Humskoj 1.
„Apelujem na klupski aparat da do kraja shvati ozbiljnost situacije i šta mogu da budu konsekvence. Ne pričam zato što mi se priča ili nemam šta drugo da radim. Recimo, prošle sezone, moja upozorenja su svođena na lični hir, bežalo se od ozbiljnosti problema. Nije mali broj onih, čak i u Partizanu, koji su mislili da su sve to Duletove stilsko-retoričke figure, a u pitanju je bila suva realnost. Šta da radim, moram da pričam, ponavljam, jer kada brod tone, neko mora i SOS da pošalje“.

Vujošević se osvrnuo i na učestale komentare da predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović i on uništavaju srpsku košarku i da njihov dugogodišnji sukob služi mnogima kao paravan.
„Partizan je klub koji godinama proizvodi igrače i rezultate, ali je bilo onih koji su znali da raniji slabiji učinak nacionalnog tima tumače našom dominacijom. Kao što se nakupilo ološa, koji se krije i poziva na sukob Čovića i moje malenkosti, koji po njima uništava srpsku košarku odnosno da su večiti rivali nešto najgore za ovaj sport na našim prostorima. A ja im poručujem da su večiti nešto najbolje za ovdašnju košarku. Samo se svako bori za interese svoga kluba. Nisam primetio i da ostali nastupaju u belim rukavicama”, rekao je Vujošević za Sport.

Komentari / 0

Ostavite komentar