Srbi nisu narod koji pravi zavjere

Nekadašnji predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić upozorava da Tužilaštvo Haškog tribuinala duboko vređa Srbe izmišljanjem optužbe o udruženom zločinačkom poduhvatu.

Republika Srpska 01.10.2014 | 13:36
Srbi nisu narod koji pravi zavjere

Srbi su najteži narod za lidera, jer ne slušaju i nisu ovce da im se može nešto nametnuti.Tužilaštvo svojim slabašnim aluzijama bez pravog dokaza pokušava uvesti Sudsko veće u zabludu da iz neobaveznih rečenica izvlači zaključke - rekao je Karadžić tokom iznošenja svoje završne reči.

On je naveo da je namera Srba bila da ono što imaju u BiH - zaštite, te da se od austro-ugarskih procesa nije dogodilo ništa pogrešnije od rata koji je nametnut, kao i suđenja nakon njega.Karadžić ocenjuje da je mnogo pristojnih ljudi, uglavnom Srba, osuđeno na velike kazne, a, istovremeno, oslobođeni su neposredni zločinci nad Srbima.

"Cenio sam upozorenja Sudskog veća da ne branim srpski narod, nego da se branim sam, jer srpski narod nije optužen. Ali, srpski narod jeste optužen.Nisam imao ličnih razloga da se bavim politikom, imao sam lepu karijeru i dobro razvijenu socijalnu mrežu, uključujući i velik broj muslimana i Hrvata koji su mi bili i ostali prijatelji.S mojim obrazovanjem mogao sam raditi bilo gde na svetu, nisam se kandidovao ni za jednu funkciju. Ako sam ja lud, je li ludo milion i po Srba koji su davali sinove u rovove da brane domove" - upitao je Karadžić.

Karadžić je taksativno navodeći originalne citate iz svojih prijeratnih i ratnih nastupa demantovao tvrdnje tužilaštva o navodnim ratnohuškačkim naredbama.Kao klasičan primer manupulacije i falsifikovanja njegovih nastupa, Karadžić je naveo da je pred poslanicima branio Oven-Stoltenbergov plan i da je na primjedbu da su neka srpska mjesta bila predviđena za Federaciju BiH - odgovorio da su i neka mesta u kojima Srbi nisu većina predviđena da budu u Republici Srpskoj.

Ipak, tužilac je taj stav predstavio kao Karadžićevo navodno likovanje što su Srbi dobili teritorije u kojima nisu većina...Karadžić nastavlja da izlaže svoju odbranu....

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

СС

01.10.2014 11:40

Живио ти нама предсједниче, трајала нам је Република Српска којој си као идејни вођа подигао темеље пуне 22 године. Градила се и изградила. Да ли ће је српска неслога урушити, остаје да се види.

ODGOVORITE
Name

problem je kad

01.10.2014 11:54

Kadija te tuži kadija ti sudi, a politika je zna se šta

ODGOVORITE
Name

Bilja

01.10.2014 14:56

Ne daj se, predsednice!

ODGOVORITE
Name

ZA.KRALJA I OTADZBINU V.SRBIJU

01.10.2014 15:52

Ziv izdrav bio predsednice Republike Srpske! Vidi se da je taj Haski sud osnovan samo da sudi i osudjuje samo SRPSKE JUNAKE

ODGOVORITE
Name

Mure

01.10.2014 20:42

Ziv nam bio 150 god. u 3 m2

ODGOVORITE
Name

Bosnjak

01.10.2014 20:44

Da mi je znati ko ti je od Bosnjaka ostao prijatelj?Daj ime i prezime jednog samo?

ODGOVORITE