Režim sprema nasilje u izbornoj noći

Režim Milorada Dodika sprema najcrnji scenario za izbornu noć, 12. oktobra: cilj im je te noći proglasiti pobjedu, bez obzira na izborne rezultate, a onda tu “pobjedu” braniti oružjem.

Republika Srpska 01.10.2014 | 22:48
Režim sprema nasilje u izbornoj noći

Izrečeno djeluje kao teorija zavjere/paranoja, ali daleko je od toga, za šta postoje čvrsti dokazi, koje upravo Režim iznosi svakodnevno. I pokazuje da neće bez velikih problema, pa čak i bez nasilja, odstupiti sa vlasti.Gotovo dvije godine Režim, preko isluženih obavještajaca i raznoraznih prevaranata, obučenih u “srpske” uniforme “odbrane“ vjere i nacije, upire prstom u pojedince, ali i opozicione stranke optužujući ih za izdaju, iako nisu iznijeli nijedan jedini validan dokaz za to.

KONTAMINACIJA JAVNOG PROSTORA

Teško kontaminiraju javni prostor izjavama o “zapadnim obavještajcima” u Budimpešti/Tuzli…, a da nikada nisu jasno rekli nijedno ime tih “zapadnih obavještajaca”, niti organizacija po čijem nalogu su došli.Sva se priča svodi na “ugroženost RS” od neimenovanih, neidentifikovanih, nepoznatih zemalja/organizacija/osoba. Istovremeno, otvoreno targetiraju ovdašnje kritičare Režima, pretvarajući ih u glinene golubove.Laži, laži i samo laži ne prestaju da isijavaju iz Režimskih redova, od “kamiona natovarenog gumama za paljenje” do “penzionisanih obavještajaca” koji su čas u Tuzli, čas “dislocirani iz Tuzle”.

PRIJETNJE

Sve ove paranoične najave prate i vrlo vrlo ozbiljne prijetnje, izrečene iz Dodikovog izbornog štaba.

„Stoga se Trebinjski Sindrom kampanjskog nasilja širi Srpskom.To kampanjsko nasilje bilo bi bezazleno da nije samo mali indikator ogromne negativne energije koja se skladišti u akumulatorima Politike.Blizu je praga kada se treba zapitati ko će se prvi zaobadati.Plodno tlo za to su planovi i optužbe za krađu izbora, najave Petog Oktobra poslije dvanaestog oktobra, raspitivanje zvaničnih stranaca o nemirima poslije izbora, puštanje Hilovih Dimova...Generalno. Postoji opasnost da se zaobada svako ko, ovdje, pobijedi na izborima. Taj negativni naboj u kampanji, kada prijeđe prag, postaje opštedruštvena energija. Koja uključuje osvetu, trajniju mržnju, trajnu devastaciju protivnika, nastavak rata krvavim sredstvima, hapšenja i uništenja svake vrste.Tada se drevna kineska politička filozofija, izražena kroz filozofiju ratovanja autora zvanog i znanog kao Sun Ce, pretvara u srpsku ratničku filosofiju Sunce Ti Jebem Milosno. Saćeš vidit kako Guja Krsno Ime Služi.Da sam na vašem mjestu, ne bih dirao tuđe bilborde“, objavio je Rajko Vasić, član Dodikovog Izbornog štaba, na svom blogu 27.09.2014. godine u tekstu „Niske strasti u političkim kampanjama“.

Vasić je, uz Slavka Mitrovića, jedan od najbitnijih Dodikovih ljudi i njegove poruke su sve, samo ne neozbiljne.Citat iz njegovog teksta (shvatili ga kao prijetnju ili ne), svjedoči da se Režim sprema za najcrnji scenario u izbornoj noći. I da je spreman na nasilje već sada.

TRANSFERISANJE ODGOVORNOSTI

Naravno, Režim sve vrijeme transferiše odgovornost na opoziciju, iz čijih redova nijedan jedini put nije došao poziv na bilo kakvu nasilnu akciju.Najnovije sijanje paranoje, izveo je lično Dodik, 28.09.2014 godine, samo dan nakon Vasićevog “upozorenja” o nasilju.Dodik je rekao da je centar penzionisanih obavještajaca sa zapada dislociran iz Tuzle i da je njihov plan da u izbornoj noći krenu sa pričom o navodnoj krađi.

“Onda će se početi dizati Pale, Bijeljina, Doboj i dio Banjaluke da bi se tako napravio spektakl i priča o tome. To je bio njihov plan”, istakao je Dodik. On je ranije naveo da jedan broj stranih penzionisanih obavještajaca sjedi u hotelu "Tuzla" u Tuzli na dva sprata zauzetog prostora.“Ti strani obavještajci nastoje da koordinišu aktivnosti protiv, kako oni kažu ‘režima u RS’, u nastojanju da dobiju mekšu strukturu ljudi, koje će moći da pridobiju za svoje planove - izjavio je tada lider SNSD-a.Sličan stav na toj konferenciji za novinare iznio je i lider socijalista u RS Petar Đokić.Prema njegovim riječima, oni su svjesni da postoje određeni centri koji u RS žele da izazovu scenario nezadovoljstva.

Dodikova i Đokićeva izjava potpuno su šuplje, ali bitno je zasijati mržnju, što zgusnutije, kako bi se one Vasićeve najave o nasilju što snažnije materijalizovale.

ISTRAŽIVANJA VRLO NEPOVOLJNA PO DODIKA I SNSD

Nije uopšte naodmet pomenuti da je SNSD za 12. oktobar u 21 čas na Trgu Krajine zakazao proslavu pobjede na izborima. Čini se bezazlenim, ali daleko je od toga. Tada namjeravaju proglasiti pobjedu, bez obzira na rezultat. A rezultat neće uopšte biti povoljan po njih, odlično to znaju.Jednostavnije rečeno, pobjedu opozicije namjeravaju proglasiti izbornom krađom i već mjesecima za tu crnu opciju pripremaju javno mnenje.Poslednja istraživanja pokazuju da SNSD gubi izbore.

Ispitivanje javnog mnenja donijelo je poražavajuće rezultate po tu stranku: Ognjen Tadić ima 4,3% prednosti nad Dodikom. Gore od ovog rezultata su tendencije koje pokazuju dalji rast Tadićevog rejtinga, odnosno dalji pad Dodikove popularnosti.

SNSD ima 2,5 procenta prednosti nad SDS-om, s tim što u račun najjače opozicione stranke nisu ubrojani postoci radikala i penzionera. Sa njima, blok SDS-a jači je od SNSD-a.

Prema tom istraživanju, PDP ima 6,5%, DNS 6%, a NDP 4 posto, dok drugih uopšte nema.Isto istraživanje pokazalo je i da Željka Cvijanović ima procenat prednosti nad Mladenom Ivanićem.

Međutim, SNSD-u je do rezultata Cvijanovićeve stalo koliko i do lanjskog snijega. Bitan im je jedino Dodik.Filozofija je jednostavna - sačuvati Dodika na poziciji predsjednika, znači sačuvati sopstvene pozicije i opljačkano. Sve je podređeno tome i to je sveti cilj SNSD-a.

ORUŽANE FORMACIJE REŽIMA

Bitno je sagledati koje su to snage na koje Režim može da računa u izbornoj noći, ukoliko krenu u najcrnji scenario. A krenuće.Prije svih, Režim računa na zaštitarsku agenciju “Alfa”, koja je već odavno vojno krilo SNSD-a.

Pod “Alfom” su prikriveni brojni kriminalci, a komandanti te grupacije su Miloš Čubrilović Čubri i Milan Jolović Legenda. Potonji je posebno opasan, a već mjesecima je na terenu, gdje priprema teren “za najgore”.Tu su i brojne kriminalne grupe, koje kontrolišu Dodikovi tajkuni, prije svih Budo Stanković i Mile Radišić.

Neke od tih zločinačkih organizacija čak su registrovane kao Nevladine organizacije, poput ovdašnje “SNP 1389”, čiji su članovi i šefovi višestruko presuđivani, a neki čak i za ubistva.Ipak, najvažnija oružana formacija u koju se Režim pouzdaje jeste Specijalna policija MUP RS/Jedinica za podršku. Većina pripadnika ove formacije odana je Dodiku.

MINISTAR NE KONTROLIŠE SPECIJALU

Radislav Jovičić, ministar unutrašnjih poslova, ne kontroliše ovu jedinicu i to je jedan od segmenata policije kojim nije uspio da ovlada. Sam Jovičić nije dio scenarija nasilnih demonstracija u izbornoj noći.Još nekoliko bitnih stvari vezanih za specijalu.Zakonom o platama u MUP-u RS, odnosno njegovim izmjenama i dopunama, njihova primanja značajno su povećana, čime su dobili povlašten status unutar te institucije.

Ova formacija stavljena je u prioritete i prilikom raspodjele nedavno kupljenih vozila, ali i raspodjele druge opreme.Izmjene ovog Zakona, koje idu u prilog specijalcima, donesene su 10. aprila u Narodnoj skupštini RS.(Iz MUP-a RS odbili su odgovoriti na moj upit o visini plata specijale i njihovog komandnog kadra).

KRVOLOČNI "NAUČNICI"

Krajem aprila, u Banjaluci je održan i “naučni” skup o temi "Obojene revolucije kao instrument geopolitičke transformacije", na kojem je zaključeno da rukovodstvo Republike Srpske treba da usvoji i preduzme "osnovne mjere s ciljem učvršćivanja države i sprečavanja mogućnosti spolja dirigovanih smjena ili nametanja vlasti".Vrlo su važne smjernice Banjalučke deklaracije i prijedloga mjera za zaštitu Republike Srpske, donesene na tom “naučnom” skupu.

“Redovni policijski sastav Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske nije adekvatno opremljen niti obučen, taktički ili psihološki, za taj izuzetno složen zadatak - navedeno je u Deklaraciji.Ovo ne iznenađuje: izazovi kontrole mase u kontekstu "obojenih revolucija“ ukazuju da redovna policija nije dorasla tom zadatku. Jedno je kontrolisati fudbalske navijače, a drugo spriječiti pažljivo planirani ulični državni udar.Specijalna jedinica policije Republike Srpske ima kao svoj primarni zadatak borbu protiv teororizma i organizovanog kriminala.
Ona ima u svom sastavu snajperiste, ronioce, SMV tim, vodiče pasa itd, ali ne i specijalce za kontrolu mase.Nepostojanje usko specijalizovane policijske jedinice za kontrolu mase krije dvojaku opasnost već uočenu drugdje na poprištima "obojenih revolucija": da policija neće uspješno sasjeći bezakonje na startu, kao i da će kasnije naglo eskalirati nasilje uz upotrebu vatrenog oružja - što režiseri protesta zapravo i žele.Iz navedenih razloga neophodno je da se formira specijalizovana interventna jedinica MUP Srpske za očuvanje javnog reda, po ugledu na slične specijalizovane jedinice u svijetu koje su dokazale svoju efikasnost.
Personal nove jedinice treba birati među najkvalitetnijim pripadnicima postojećeg policijskog sastava.Adekvatna oprema /oklopni transporteri, vodeni topovi sa ofarbanom tečnošću, šljemovi i tjelesni oklopi bez ranjivih tačaka, providni štitovi, gas maske, suzavac, pištolji sa gumenim mecima, tejzer, biber sprej, psi, konji itd.c neophodna je na startu da bi se pristupilo intenzivnoj i kontinuiranoj taktičkoj obuci.Posebno je značajno u okviru teoretske nastave upoznati pripadnike interventne jedinice sa tehnologijom uličnih prevrata, odnosno sa tehnikom inicijatora i izvršilaca "promjena režima“, a taj značajan aspekt nije bio prisutan na primjer u obuci ukrajinskog Berkuta.
Ako se pripadnicima buduće interventne jedinice detaljno objasni razlika između privida i suštine "protesta", to će ih učiniti moralno i psihološki spremnijim da u izvršenju zadataka ostanu smireni ali nepokolebljivi”, navedeno je u Deklaraciji.

Deklaraciju su potpisali - direktor "Istorijskog projekta Srebrenica" Stefan Karganović, glavni urednik Fonda strateške kulture Ana Filimonova, politikolog Aleksandar Pavić, profesor politike i međunarodnih odnosa Srđa Trifković i profesor pravnih nauka i nauka bezbjednosti Predrag Ćeranić.Nema sumnje kuda gone “naučnici” koji su odreda na kazanu Režima: oni su sigurni da se u Republici Srpskoj priprema “državni udar”, da će biti “upotrebe vatrenog oružja”

Pri tom, oni kao stratezi slamanja kičme narodu, a ne naučnici, daju smjernice kako specijala treba da se obračuna sa “izdajnicima”, a arsenal oružja i oruđa koji im preporučuju za upotrebu je zastrašujući.

SlobodanVaskovicBlog

Komentari / 52

Ostavite komentar
Name

Obrad Bijelić

01.10.2014 11:33

Ovaj scenario je sasvim izgledan.Samo što mu narod to neće dozvoliti.Neka se sjeti kako je narod rušio Miloševića.Kriminalca ne može spasiti ni stotinu hiljada policajaca,ni sud ni,niko živ.

ODGOVORITE
Name

СС

01.10.2014 11:35

Па добро, Милорад је и дошао на власт државним превратом ваљда је ред да и тако оде. Биљана Плавшић га довела, било је и повријеђених у Бањалуци тог дана, далеке 1997. Мене више брине што је Слободан Васковић портпарол СДС. Мој глас НЕ ИДЕ СДС-у док се год Васковић уважава и цитира.

ODGOVORITE
Name

Nikolas

01.10.2014 11:36

Nikakvo cudo,od Dodika je sve moguce...mnogi od nas nisu zaboravili kako je tenkovima uzimao policijske stanice izvan svih zakonskih formi,cak sta vise to je bio puc na narodnu izabranu vlast!?

ODGOVORITE
Name

Rajko

01.10.2014 11:38

Ljudi moji ja znam da je tako,jer oni su silom 1997 preuzeli vlast i RTRS i drugacije nece otici.Veliki je ulog u pitanju!

ODGOVORITE
Name

Miroslav

01.10.2014 11:40

Nista nije nemoguce,Mile se nece odreci tako lako vlasti,zna on sta slijedi posle toga i ucinice sve da proglase kradju i nemire!? daj boze da grijesim,ali ja se,takodje,bojim ovog scenarija!?

ODGOVORITE
Name

nemanja

01.10.2014 11:41

Mislim da malo pretjerujete, nema od toga nista, Dodik ce otici ovi drugi doci i nema promjena, lazu nas od 1995, a vi i dalje vjerujete!

ODGOVORITE
Name

xxxxxxxxx

01.10.2014 11:42

Koji je ovo bolestan um kad ovako moze predpostavljati ove gluposti...

ODGOVORITE
Name

Neda

01.10.2014 11:48

Blago vama u RS kod vas ce bar biti interesantno, kod nas u FBiH se zna da SDA pobjeđuje

ODGOVORITE
Name

Miki

01.10.2014 11:52

Dodik ce otici kao i Milosevic. Ovo je repriza 5og oktobra.

ODGOVORITE
Name

CRVENA BERETKA

01.10.2014 12:03

NARODE,OVO SU ISTO RADILI 1997. GODINE DRAGAN LUKAČ I SPECIJALNA POLICIJA ZAJEDNO SA SFORovim ORUŽANIM FORMACIJAMA! NEMOJTE DA SE BOJITE,IZAĐITE NA IZBORE I GLASAJTE ZA SRPSKU DEMOKRATSKU STRANKU DA OTJERAMO TERORISTE JEDNOM ZA SVA VREMENA!

ODGOVORITE
Name

Beba

01.10.2014 12:04

Nevjerovatno prljava predizborna kampanja. Do gađenja prljava. Mnogi će se stidjeti poslije 12. oktobra, ako imaju imalo obraza. Mi nismo u stanju da okupimo više od trideset lica na pomenu poginulim borcima a kamo li da pokrenemo masu na ovaj način.

ODGOVORITE
Name

snjezana

01.10.2014 12:10

Ovaj covjek je na sve spreman samo da ne sidje s vlasti,jer zna veoma dobro sta ga ceka ako izgubi!

ODGOVORITE
Name

sasars

01.10.2014 12:13

Čisto sumnjam u ovakav scenario, jer ne postoji član ni simpatizer SNSD-a koji je držao pušku u ruci...

ODGOVORITE
Name

Vasilije

01.10.2014 12:17

Zlo rađenje-gotovo suđenje!Radio je svom narodu zlo i zato mora da ode.Ali,otići će sigurno debelom voljom naroda!Lopov nad lopovima bi da nasilnim ostajanjem zaštiti sav kriminal!E,neće moći,narod je glavni sudija 12.oktobra!

ODGOVORITE
Name

BBB

01.10.2014 12:20

Meni je postalo sumljivo onog casa kada se zasnalo da ce SNSD-e odrzati neki skup,koncert, sta vec? I to kada? 12.10 u 21 cas? Znaci nece biti u svojim izbornim stabovima i nece ici na televiziju, kao sto je bilo do sada kada su izbori u pitanju! I jos me cudi zasto glavna tribina u Banja Luci deset dana pred izbore? Do sada se Banja Luka uvek ostavljala za kraj kampanje.

ODGOVORITE
Name

Md

01.10.2014 12:21

Kad ovo čitam neznam koje veci idiot Dodik ili Vasković sto pise gluposti,kakvo oruzje i bakraci ,Vaskovic je pomijesao loncice nije ovo Libija pa da se seta sa minobacacima i mitraljezima po gradu

ODGOVORITE
Name

sasa

01.10.2014 12:51

Znaci nema Socijalista ??!! Ljudi pravim festu nevidjenu...

ODGOVORITE
Name

Nikola

01.10.2014 13:47

Crveni su na sve spremni, tako da nije na kraj pameti da će se to i desiti, da će to sada imputirati opoziciji kao strah, paranoju, ili teoriju zavjere što oni u stvari i rade. Komunjare su u stvari produžena ruka Vatikana i tih lnbističkih pacovskih kanala. Oni su od njih preuzeli taj stav-izmjene teza, "sve što ne valja je dobro", "crno je bijelo", "što gore-to bolje", ta gamad gdje se zakoti to je teško iskorjeniti, a kod nas je pogodno tlo za takve dogmatike, demagoge, "narodne tribune i lidere", koji pjevaju pod šatorom" psuju pljuju novinare pred kamerama, kidišu na žene da ih tuku, teatralno, pozerski, pred publikom, time pokazuju svo izbornom tijelu, (koje je primitivno i trulo), ko je "gazda u kući". Narode srpski, sada budi pametan, kao nikada do sada,sada se lomi, hoćemo li biti Sjeverna Koreja ili Republika Srpska, sada treba na teškom mjestu opstati, sada ili nikada. Sa Bajom idemo u zadnji krug pakla.

ODGOVORITE
Name

Lozo

01.10.2014 13:49

Dodik mora pobjediti inace eto velikih nemira, jer milioni su u pitanju Dodikove nelegalno stecene imovine. Ne zaboravite ako Dodik padne na izborima, mnogi se plase, jer ima puno Dodika upetljano u kriminal.

ODGOVORITE
Name

Zašto?

01.10.2014 14:22

I suviše se unaprijed priča o "krađama izbora" o "izbornim prevarama", o "obojenim revolucijama" o "zapadnim obavještajcima koji žele da Dodik ode s vlasti?a da to nema svoje zašto, Zašto?

ODGOVORITE
Name

KRAJINA

01.10.2014 14:26

Pretjerujete gospodine Vaskoviću. Sinoć je u Mrkonjić-Gradu održan miting SNSD-a. Pun trg, pun grad. Ovacije naroda na svaku bljuvotinu koju izgovori Dodik, Željka, Radojičić. Špirić pijan galami po bini. Strahota. Na sve to, narod aplaudira.

ODGOVORITE
Name

RADE

01.10.2014 14:33

NE LAZI VASKOVICU-NAROD CE RECI SVOJE A TO JE DODIK I SAMO SANJAJ

ODGOVORITE
Name

nezaposlen

01.10.2014 14:33

E moj Mrkonjiću Grade do čega te je doveo Zoran Tegeltija

ODGOVORITE
Name

napad

01.10.2014 14:36

A to neko planira da napada? Kako sam shvatio 'rezim ce braniti oruzjem' dakle neko napada. Neko ko ne zna za druge nacine otkrivanja i dokazivanja kradje, recimo. Vidjecemo, mozda je narod spreman za povratak otpisanih, kaubojska ubistva iz 2000-tih...

ODGOVORITE
Name

banjaluka

01.10.2014 14:41

Vrlo realan scenario jer su "crveni kmeri" svjesni poraza i spremaju nerede. Nisu na vlast dosli u miru i nece ni otici u miru jer znaj sta poslije slijedi. Ne treba zanemariti ove Vaskoviceve tvrdnje jer covjek je dobro naoruzan informacijama.Samo ti sto budu pravili nerede ili onaj ko naredi policiji da "mlati" svoj narod neka se zamisle sta ce biti kad sve prodje . Samo mislim da ovaj put i opozicija ima konja za trku,zivi bili pa vidjeli. Zato 12 oktobra trba svi da izadjemo i skinemo "crvene kmere". Ovi ce izbori za narod izgleda biti"s vjeron u boga ,sloboda ili smrt"

ODGOVORITE
Name

Samac

01.10.2014 14:47

U Samcu nepoznati likovi danas preko plakata kandidata SDS, lijepe SNSD plakate

ODGOVORITE
Name

Princip

01.10.2014 14:57

Ovo je preslikana strategija Mila Djukanovica iz referendumske kampanje 2006. Podsjecam, procentni prag za nezavisnu CG iznosio je 55%. Ljudi su zastrasivani fizickim prijetnjama, radnim mjestima. U noci referenduma, prije zvanicnog rezultata,Milov DPS proglasava pobjedu, tj. nezavisnu CG i rezultat od 58%! Istog minuta clanovi te partije pocinju da slave u PG dok druga strana protestuje, atmosfera dovedena do usijanja. Zvanicni rezultat je bio 55,4%, dakle manje od pola procenta.

ODGOVORITE
Name

MORAMO!

01.10.2014 15:04

Milorad Dodik je rak koji evo već više od devet godina metastazira unutar tijela Republike Srpske, i svakim danom ga izjeda sve više i više. Da ćemo rak odstraniti - hoćemo. MORAMO! Ali hoće li išta ostati od tijela?

ODGOVORITE
Name

@Rade

01.10.2014 15:17

Pusti Rade opozicionare nek još koji dan žive u snovima i iluzijama i zabavljaju se sopstvenim lagarijama a onda će se poklati međusobno ko psi kao i poslije Laktaša

ODGOVORITE
Name

Obrad Kesic

01.10.2014 15:37

Jedino sto je ispravno to je izaci na izbore tj. glasati. Objasnite svakom kome mozete da je to uslov svih uslova za uspjesne izbore. Samo velikim odzivom moze se srusiti ova vlast. Svako ko ostane kod kuce pomogao je Dodiku.

ODGOVORITE
Name

Šljuka Milan

01.10.2014 16:05

Ko se mača lati,od mača pogiba,ko drugom jamu kopa sam u nju pada. Neka Dodik malo razmisli o ovim izrekama koje postoje hiljadama godina.

ODGOVORITE
Name

srki

01.10.2014 16:45

Mile je car i pobjedjuje sigurno.A posto se teroristi iz SDS-a spremaju na silu preuzeti vlast, ovaj clanak je spin za naivan narod.

ODGOVORITE
Name

Vule

01.10.2014 16:57

SNSD se večeras brutalno osramotio na skupu u Banjaluci u parku Mladen Stojanović. Bilo je manje od 2000 ljudi. Gradom je cijeli dan kružio aotomobil i sa megafona najavljivao skup na kome će se prisutnima obratiti Milorad Dodik. Kad je skup počeo prvo što je oficijalni spiker rekao bilo je da Milorad Dodik večeras nije sa nama već je na putu. Dodik je vjerovatno je saznao za sramotno mali broj ljudi pa se nije htio ni pojavljivati.

ODGOVORITE
Name

NEKO

01.10.2014 17:09

Jedini Miletov program je ODBRANA SRPSKE, pa jbt brate imal išta od radnih mesta, olakšica za sirotinju, povećanja plata, pomoći invalidima, izgradnje nekakve savrmenije bolnica itd? Kakav je to program bre ODBRANA SRPSKE? Srpsku će jedino on sam da uništiti ako je već nije spremio u dugove koje ni naša unučad neće uspet da vrati.

ODGOVORITE
Name

bole

01.10.2014 18:54

E ljudi kao da smo na divljem zapadu. P0a nemzue narod niko naterati da glasa na silu vec po sopstvenoj volji. Doduse ima i sirotine koja ce glasat za deset maraka. Il za vrecu brasna. A ko ima djecu on ce i dusu djavlu prodat da dobije dnevnicu il koju markicu. U ovoj krizi i nezaposlenosti je sve moguce pa i glasove Mile da kupi za sitnis. Tuzno al istinito.

ODGOVORITE
Name

Dobojlija

01.10.2014 19:42

Da smo pametni nebi glasali ni za SNSD niti za SDS, tesko nama sa njima!!!!

ODGOVORITE
Name

Vojvoda

01.10.2014 19:55

Izdržao je ovaj nesrećni narod ,sve istorijske pogrome,golgote,stradanja.Od pradavnih vremena,seoba,turskog zuluma,balkanskih ratova,velikog rata-albanske golgote,Krfa,ostrva Vida,trijumfalnog povratka,grandiozne pobede u velikom ratu,nesretnog stvaranja Juge,masonerijskih zavera,okupacije u D.S.ratu,zuluma ustaša,handžarlija,švaba i drugih,socijalizma,komunizma,zadnjeg rata.Tek posle zadnjih ratova se kod našeg naroda izdajnici,geometrijskom progresijom namnožili,tako da je danas,taj broj nemjerljiv,ta ideja je omasovljena,izdaja je danas način života,marketinško-komercijalna moda.Svaki vrhunac ima svoj kraj,silaznu putanju i DNO.Savremeni izdajnici,idu tim putem.Nadam se da će 12.10.2014,tim i sličnim doći kraj.Izdržaće ovaj narod i ovu golgotu.,izdržaće i Baju.još par dana.Lično,ovo doživljavam kao povratak gladne srpske vojske,preko Drača,Krfa,kada su "živi bježali od mrtvih",samo bez straha.NAPRED OGI,TÍGRE,ZA KRST ČASNI,I SLOBODU SLAVNU,ZA KRALJA I OTADŽBINU,DO POBEDE.

ODGOVORITE
Name

Srbin ali pravi

01.10.2014 20:37

Bagra je spremna na sve samo da ostane na vlasti i da nas dalje gaze i pljackaju. Kao oni su patrote a mi smo izdajice sto ne zelimo kriminalce i diktatore. Crveni otpade sve ste unistili posteni narod i borci umiru od gladi i zive u bijedi a dok se vi rasipate u bogastvu imate dvorce u skupa auta vozite. A 12 OKTOBAR VAM JE SUDNJI DAN BICETE GOLI I BOSI SVE CEMO VAM ODUZETI NAROD CE PRESUDITI LOPOVIMA: BRACO USTAJTE SVI NA IZBORE DA PROTERAMO TIRANINE: TADIC JE NAS SPASITELJ SRBI CE GA SLAVITI U CIJELOM SVIJETU SAMO DA ISPUNI OBECANJE; ON CE SLUZITI NARODU; SVI SMO ZA SLOBODU I NASU JEDINU OTADZBINU REPUBLIKU SRPSKU NA KOJU IMAMO SVI PRAVA DA ODLUCUJEMO

ODGOVORITE
Name

optimista

01.10.2014 20:48

Uopste me nebi iznenadilo, oni imaju dara za nasilnicke manipulacije!?

ODGOVORITE
Name

dnk

01.10.2014 21:06

Mili nista ne moze pomoci....zavrsice ko slobo.

ODGOVORITE
Name

Simo

01.10.2014 21:45

NARODE IZADJI I GLASAJ, AKO VAM JE DOBRO I LIJEPO ZIVITE GLASAJTE ZA DODIKA I EKIPU! AKO NEZIVITE DOBRO I ZELITE PROMJENE GLASAJTE ZA OPOZICIJU. OVO SU NAGADJANJA I NEVJERUJEM MNOGO U OVE PRICE.

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

01.10.2014 21:55

TESKA LI JE ZEMLJA DRUZE GDJE TI PALOM KOSTI LEZE DAL I MRTAV STRAZU CUVAS DAL OD TEBE I SAD BJEZE... TESKALI JE ZEMLJA DRUZE ZA KOJU SI ZIVOT DAO KAD SI NA NJU MRTAV PAO DAL JE ZALUD DAL SI ZNAO TESKA LI JE ZEMLJA DRUZE IZDAJNICI KAD JE GAZE DOK JE DRUGOM ONI DJELE DAL SE TVOJE STRAZE PAZE TESKA LI JE ZEMLJA DRUZE TJELO TVOJE STO PRITISKA DAL TI NEKAD DODJE PALOM DA IZ GROBA PUSTIS VRISAK... TESKA LI JE ZEMLJA DRUZE DA MI ZIVI STO OSTASMO KRAJ TE MRTVOG ZALEGNEMO PA U GROBU KO U ROVU OVU ZEMLJU ODBRANIMO Pjesmu napisao Bogdanovic Bratislav. Kada vidim sta su sve gnjide sposobne uraditi za novac dodje mi da povracam a onda se sjetim svih palih saboraca a mnogi od njih jedva napunise 18, shvatim da se moramo boriti protiv skotova ma kojoj stranci pripadali.Vase je gotovo dragi dodikovci i brzo ce dogoriti i ovih koji dolaze ako krenu vasim pljackaskim putem jer ovaj narod vise nema vremena!!!Sa vjerom u BOGA

ODGOVORITE
Name

dara

02.10.2014 08:40

Vaskoviću, za tebe je i motika previše, a pera se mani i "nemoj me Mujo, ti više branit'". Nego u Federaciju, da vidim hoće li te tamo pustiti da pišeš svoje brljotine i podmećeš kukavičje jaje.

ODGOVORITE
Name

Vaske

02.10.2014 12:28

U pravu je Vaske 100%, 148 ruskih specijalaca u Laktašima!

ODGOVORITE
Name

stole

02.10.2014 14:13

Nisu Ruski umjetnici tu dosli bez veze,ocigledno da Dodik nesto sprema jer to mu je jedina sansa da se spasi od zakona...

ODGOVORITE
Name

Ne verujem

03.10.2014 06:41

Ne verujem da ce biti nekih vecih incidenata i ako bude to ce "rdja" samu sebe da "jede".Bitno je da narod izadje na izbore i glasa za promene iako je Balkan daleko od promena.Na Balkanu niko nema vremena ni za sta a vreme,vreme stalo,cak se moze reci da "klizi" unazad i sve dok je tako,tesko da ce doci bolja vremena.Ne treba ocekivati nista od politicara i politike to se ionako uvozi,moramo se sami menjati na bolje.Poceti, svako od samoga sebe.Bogoljub

ODGOVORITE
Name

Benjo

03.10.2014 13:37

Nije bez veze što su sada došli ruski""igrači""Neče Dodo tek tako otiči sa vlasti.

ODGOVORITE
Name

Op Op

03.10.2014 20:58

Drze se mala, drze drze, dobro mi se pazi ,)

ODGOVORITE
Name

Mos mislit

03.10.2014 21:26

Jest jest, sprema i tenkove i avione i hemisko naoruzanje..

ODGOVORITE
Name

FAMILIJA

03.10.2014 21:30

pa pa paranoja, pa pa paranoja, dovidjenja lepa. pa pa paranoja!

ODGOVORITE
Name

Prpa prpa

03.10.2014 21:42

Sta je misevi, gde zapinje? prpa! prpa!

ODGOVORITE
Name

Jovan DOW

04.10.2014 12:31

Sve je ovo čista realnost i čista prijetnja! U prilog tome ide i najnoviji pritisak "ALFE", oružane formacije SNSD'a na uposlenika koji je ispred SDS-a član biračkog odbora , da odstupi sa te pozicije u korist SNSD ili ostaje bez posla u ALFA Security!!!! Pritisak je izrekao Duško Kusmuk po nalogu navodnom Dušice Savić Pantelić i znanje Pepić Slaviše ' PUMA, saborca pominjanog ovdje Jolović Milana LEGENDE. Pritisci su u Zvorniku nevidjeni, nevjerovatni, strah je veći nego od Ebole. Zato 12 Oktobra na izbore i pošaljimo bandu na smetlište istorije !

ODGOVORITE