Komemoracija povodom smrti Gavrila Bobara

U Narodnoj skupštini Republike Srpske danas je održana komemoracija povodom smrti narodnog poslanika i privrednika Gavrila Bate Bobara.

Republika Srpska 01.10.2014 | 12:28
Komemoracija povodom smrti Gavrila Bobara

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Gavrilo Bobar bio društveno odgovoran čovjek, koji je uvijek više mislio o drugima nego o sebi.Dodik je naglasio da je Bobar, koji je preminuo juče, izgradio poslovnu organizaciju koja održava poslovni život u Semberiji.

"Pogodila me smrt Bate Bobara. On je bio moj prijatelj, dijelili smo mnogo aktivnosti zajedno", rekao je Dodik novinarima nakon komemoracije povodom iznenadne smrti poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Predsjednik parlamenta Srpske Igor Radojičić istakao je da je Bobar bio veoma uspješan privrednik koji je za dvije decenije proširio kompaniju, koja zapošljava više od hiljadu radnika i posluje u pet država.

"Prisutna je u industriji, bankarstvu, osiguranju, saobraćaju i medijima", rekao je Radojičić.

On je dodao da je Bobar bio prisutan i u politici, te da je sa 13.000 pojedinačnih glasova 2010. godine postao poslanik u Narodnoj skupštini.

"U Semberiji i Bijeljini je poznat i kao human čovijek koji je stipendirao posredstvom svoje kompanije više od hiljadu mladih ljudi. Bobar je imao pokretačku snagu, energiju i viziju i jaku privatnu inicijativu", naveo je Radojičić.

On je podsjetio da je na isti datum, 30. septembra, prije sedam godina preminuo tadašnji predsjednik Srpske Milan Jelić, takođe, važan čovjek SNSD-a.

Komemoraciji povodom smrti Gavrila Bobara u parlamentu Srpske prisustvovala je i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, ministri u Vladi Srpske, poslanici u parlamentu Srpske, te predstavnici drugih institucija i ustanova u Srpskoj.

Sahrana Gavrila Bobara biće obavljena sutra u 13.00 časova u Bijeljini.

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ОКСИГЕН

01.10.2014 14:17

О покојнику се прича са пијететом и ја овом приликом не бих о њему. Али, гледам данас на ТВ овог Бајиног ђетића И.Радојчића, који ламентира над покојником кога је иначе мрзио као и све оне који су успјешни и који могу угрозити његову увлакачку позицију код Баје. Њему је пала дужност да држи ријеч на комеморацији а вјероватно је дубоко у себи негдје осјећао гађење према покојнику, којег лично није подносио. Он је размишљао о данашњим и вечерашњим трибинама своје пропале фаланге СНСД...како да се што боље прода народу... Зато народе - главу горе 12. октобра, бирај црног ђавола, али не Бају и његове криминалне сљедбенике.

ODGOVORITE
Name

SEMBERAC

01.10.2014 16:55

JAKO MI JE ZAO POKOJNOG BOBARA JER JE BIO DOSTOJAN PRVO NARODU PA ONDA SEBI. DUBOKO SAUCESCE PORODICI A NJEMU NEK JE LAKA ZEMLJA.

ODGOVORITE