Peking: Nole u 1/4-finalu

Đoković izborio plasman u četvrtfinale turnira u Pekingu nakon pobede nad Vasekom Pospišilom.

Tenis 01.10.2014 | 12:30
Peking: Nole u 1/4-finalu

Novak Đoković već godinama "praši" po Pekingu. On je nastavio uspešan pobednički niz i zabeležio 21. pobedu na turniru u glavnom gradu Kine, bez ijednog poraza!
U osmini finala nadigrao je Vaseka Pospišila rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 7:5, i načinio još jedan korak ka petom uzastopnom trofeju u Pekingu.

Kanađanin je žestoko pripretio Đokoviću u drugom setu, napravio brejk, imao vođstvo od 5:4, pa čak i set loptu, ali ju nije iskoristio, što ga je na kraju skupo koštalo. Bio je na odličnom putu da postane tek četvrti igrač koji će protiv Novaka u Pekingu osvojiti set, ali mu najbolji na svetu to nije dozvolio. Posle spasene set lopte. Novak je rešio još dva gema u svoju korist i izborio plasman u četvrtfinale.

Đokoviću, kome je nastup na turniru u Kini prvi od učešća na US Openu, to je bila druga pobeda nad 41. igračem sveta, i ukupno 46. trijumf ove godine, uz sedam poraza.

Protivnik za ulazak u polufinale biće mu pobednik meča između Grigora Dimitrova i Pabla Anduhara.

Sa sve boljim Bugarinom, koji zauzima deseto mesto na ATP liusti, do sada je odigrao pet mečeva i slavio je četiri puta, uključujući i ove godine u polufinalu Vimbldona.

Protiv Anduhara iz Španije Srbin je igrao dva puta, davne 2007. u Umagu i 2012. u Indijan Velsu i oba puta izašao je kao pobednik iz tih duela. Anduhar je 43. teniser sveta.

Turnir u Pekingu igra se za ukupni nagradni fond od 3.755.065 dolara.

Komentari / 0

Ostavite komentar