Partizan: Optimisti pred Asteras

„Dobro smo se nosili s Totenhemom, ne vidim razlog zašto isto takvu, možda čak i bolju, partiju ne bismo pokazali u Tripolisu“, optimista je desni bek Partizana pred drugo kolo Lige Evrope.

Fudbal 01.10.2014 | 15:45
Partizan: Optimisti pred Asteras

Kad ako ne sad? Osam i po godina čekaju Grobari da ih Partizanovi fudbaleri obraduju pobedom sa gostovanja u poodmakloj fazi UEFA takmičenja (ne računajući kvalifikacije) i pred okršaj sa Asterasom izgleda da su navijači i igrači složni u oceni: vreme je za tri boda!

Jer otkako se Liga šampiona i Liga Evrope igraju po postojećem formatu, crno-beli se ni sa jednog meča u grupama nisu vratili uzdignutih ruku, a pogodak Miroslava Radovića u Dnjepropetrovsku daleke 2005. (doduše, tada u šesnaestini finala UEFA kupa) stoji kao svetionik sadašnjoj generaciji da posle niza od 16 poraza i samo dva remija konačno pronađe put do srećne luke.

Prva, reklo bi se, idealna prilika je susret sa Asterasom u četvrtak uveče.
„Ako negde možemo da ciljamo tri boda i da se nadamo osvajanju tri boda u gostima, onda je to duel u Tripolisu. Jeste Asteras dobra ekipa, međutim, imamo adute da slavimo u Grčkoj i napravimo prekretnicu po pitanju plasmana u ovogodišnoj Ligi Evrope“, optimista je Miroslav Vulićević, jedan od najzapaženijih pojedinaca Partizanovog tima pred duel na Peloponezu.

Izabranici Marka Nikolića su samouvereno otputovali na susret drugog kola Grupe C, ohrabreni remijem sa Totenhemom na startu takmičenja (0:0) i dugačkom serijom efikasnih pobeda u Superligi (šest trijumfa, uz gol-razliku 21:4).
„Naše ambicije su da pokušamo da obezbedimo proleće u Evropi. Što kaže naš trener, nismo ušli u grupnu fazu samo da budemo puki učenici, želimo da se takmičimo, a pre dve sedmice smo pokazali da to možemo da radimo na sjajan način pošto smo ne samo odoleli Englezima, već bili i bliži pobedi. Tom utakmicom zadovoljili smo srpsku sportsku javnosti i razumljivo je što sad želimo potvrdu tog rezultata“.

Nasuprot kadrovskim problemima (suspendovan Škuletić, povređen Brašanac, roviti Drinčić i Branko Ilić) stoji činjenica da ekipa iz Humske 1 nije izgubila nijedan takmičarski meč ove sezone i to je razlog što su u Zemunelu minulih dana provejavali samo optimistički tonovi.
„Iza nas je odlična serija rezultata kako na ovdašnjoj, tako i međunarodnoj sceni. Taj lanac pobeda podigao nam je samopouzdanje na maksimum i proširio vidike. Istovremeno podigao ambicije na stepenicu više. Dobro smo se nosili sa Totenhemom i ne vidim razlog zašto isto takvu, možda čak i bolju, partiju ne bismo pokazali u Tripolisu. Idemo na pobedu, jer drugačije ne znamo da igramo, ali i jedan poen bi nam značio. Pogotovu što se bodovi u Evropi teško osvajaju. Videćemo šta će utakmica doneti“.

Izdanja Asterasa su pažljivo ispraćena i poput trenera Nikolića, kazuje i Miroslav Vulićević da su stranci pogonsko gorivo grčkog predstavnika.
„Prikupili smo informacije, što na osnovu video snimaka, što posredstvom kontakata sa igračima koji su igrali ili i dalje igraju u Grčkoj. Asteras liči na legiju stranaca, a činjenica da je većina njih iz Argentine ukazuje da se nikad ne predaju i da ćemo morati da budemo borbeniji nego inače kako bismo uspeli da ih savladamo“, dopunio je Miroslav Vulićević.

KAD OBUČEŠ DRES PARTIZANA NEBITNO JE DA LI IGRAŠ S BEŽANIJOM ILI TOTENHEMOM

Kako se koja utakmica završi, Miroslav Vulićević dobija pohvale navijača, koji komentar - „odavno nismo imali ovakvog desnog beka“ - potkrepljuju njegovim prodorima, centaršutevima i utiskom da, za razliku od pojedinih kolega u timu, nema oscilacija.
„Naravno da prijaju pohvale publike, ali ja samo radim svoj posao. Ponašam se isto bilo da je preko puta mene Bežanija ili Totenhem. Jednostavno, tako sam naučen. A pogotovu me na to obavezuje Partizanov dres. Kad njega obučeš onda ne smeš da se štediš. Uostalom, prošla su vremena kad smo dobijali rivale ne ime i maltene u svlačionici vodili sa 1:0. Sad za svaki bod moraš dobro da izgaraš. Ovim putem mogu samo da se zahvalim navijačima što su u meni prepoznali nekog ko daje celog sebe i da im obećam da ću nastaviti sa partijama s početka sezone“, uverava možda i najbolj desni bek u Srbiji.

Komentari / 0

Ostavite komentar