Mediji u Italiji u transu zbog Totija!

Mediji na Apeninskom poluostrvu bruje o sjajnom podvigu kapitena Rome u Mančesteru, gde je postao najstariji strelac u istoriji Lige šampiona.

Fudbal 01.10.2014 | 15:30
Mediji u Italiji u transu zbog Totija!

Italijanska sportska štampa slavi dostignuće Frančeska Totija koji je sinoć golom protiv Mančester Sitija poslao u penziju rekord Rajana Gigsa koji je do juče bio najstariji strelac u Ligi šampiona. Ako Roma prođe u osminu finala Lige šampiona i Toti postigne gol u nokaut fazi najvažnijeg klupskog takmičenja oboriće i rekord Ferenca Puškaša koji je zatresao mrežu u starom Kupu šampiona sa 38 godina i pet meseci. Na prvim stranama se piše i ispitu Juventusa u Madridu protiv Atletika, otkrivaju se detalji eksplozije Filipa Đorđevića, kao i detalji o povredi Nemanje Vidića i problemima Intera pred nastup u Lige Evrope.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Gazeta je upotrebila igru reči da dodatno istakne nesvakidašnji podvig Frančeska Totija, koji je postao najstariji strelac u Ligi šampiona, s obzirom na to da je razlika između prezimena Totti, kako se piše na italijanskom, i reči "tutti", što znači svi, samo u jednom samoglasniku. "Toti na nogama" je bukvalan prevod, ali istovremeno može da znači i, kako bi to rekli Englezi, "standing ovations" iliti, odnosno aplauzi na otvorenoj sceni za Er Kapitana ili Er Puponea, jedina dva nadimka koja Italijani koriste za Totija.

Iznad slike Totija s palcem u ustima kako proslavlja golove otkako je postao otac Šanel i Kristijana piše: "Istorijski gol kapitana. Najstariji golgeter Lige šampiona. Roma držala igru u svojim rukama i zamalo ispustila pobedu protiv Sitija". Gazeta u redakcijskom komentaru pod naslovom "Moderna legenda i nemilosrdna lakoća" veliča kapitena Rome koji je pre četiri dana napunio 38 godina.

"Verati postigao gol u Parizu, PSŽ oborio Barselonu, a Murinjo protutnjao Portugalom", podvukla je Gazeta pobeda PSŽ-a i Čelsija protiv Barse i Sportinga na naslovnoj.

Milanski sportski dnevnik najavljuje na prvoj strani i večerašnju utakmicu Juventusa protiv Atletiko Madrida na Kalderonu: "Samo hrabro Juve, igraj ponosno".

"Tevez u formi i glad za slavom Pogbe su aduti Juventusa da zaustavi Atletiko koji je postigao 9 od 11 golova u Primeri iz prekida. Alegri stigao na dvoboj sa Simeoneom na koji nije mogao da izađe sa Milanom", podseća Gazeta na otkaz koji je novi trener Juventusa dobio prošle sezone upravo pred mečeve osmine finala Lige šampiona između Rosonera i Madriđana.

Andrea Stramaćoni koji je uz pomoć našeg Dejana Stankovića pretvorio Udineze u najprijatnije iznenađenje Serije A otkriva Gazeti tajne njihovog uspeha i trenere od kojih je "krao" zanat. "Čudo Udineze. Stramaćoni i večere sa Zemanom: Svaki put kao da sam na ispitu", ispričao je Stramaćoni kako ga Zeman preslišava svaki put kada se vide i dodaje da je mnogo toga naučio od Anćelotija i Gvardiole.

Gazeta se i dalje bavi posledicama Interovog kraha protiv Kaljarija i u današnjem izdanju objavljuju mišljenja velikih zvezda Nerazura iz prošlosti: "Veliki Inter prodrmao Macarija: Probudite se".

Takođe, Gazeta se upitala i šta je sa velikom nadom Milana i italijanskog fudbala De Šiljom koji ne briljira na početku sezone: "Milanov rebus: šta se događa sa De Šiljom".

CORRIERE DELLO SPORT

"Divovska Roma, Toti legenda", dominantan je naslov na prvoj strani rimskog sportskog dnevnika s fotografijom kapitena Đalorosih kako proslavlja svoj prvi gol u ovoj sezoni, prvi gol u Engleskoj i činjenicu da je postao najstariji strelac u istoriji najpraćenijeg klupskog takmičenja na svetu.

"Velikih 1:1 u Mančesteru. Siti poveo s penala, posle stigao gol-rekord kapitena: niko nije postigao gol u njegovim godinama. Zaslužili smo pobedu".

Korijere ne zaboravlja ni drugog predstavnika Italije u Ligi šampiona: "Večeras je red na Juventus. Ispit sa Atletikom".

Centarfor Lacija Filip Đorđević i dalje je u centru pažnje zahvaljujući svom het-triku protiv Palerma koji je proizveo euforiju u nebeskoplavom okruženju.

"Đorđević, golovi su stigli iz daleka", piše Korijere otkrivajući detalj da je srpski centarfor još dok je bio u Francuskoj počeo da studira preko TV snimaka igru Lacija i posebno centaršuteve Kandreve (prvi gol je upravo rezultat nabacivanja italijanskog reprezentativca koji je Filip pretvorio u pogodak, prim. aut.)

Na naslovnoj strani Korijerea završio je i najveći plivač svih vremena Majkl Felps koji se ponovo našao u neprilikama zbog slabosti prema alkoholu. "Felps vozio pijan: uhapšen".

TUTTOSPORT

"Hajde, Tevezu, uradi to još jednom", eksplicitan je poziv na prvoj strani Tutosporta argentinskom fudbaleru da nastavi svoju seriju golova na početku sezone i na meču Lige šampiona protiv Atletiko Madrida. Prenose se i reči trenera Alegrija pred ispit u kući vicešampiona Evrope: "Pobede su utkane u naš DNK". Bufon i Pogba su se saglasili da će utakmica protiv Atletika pokazati koliko Juventus zaista vredi u ovom trenutku.

"Lepa Roma, veliki Toti", naslov je posvećen jučerašnjem remiju Đalorosih protiv Sitija u Mančesteru. "Vredan remi u Ligi šampiona na terenu Sitija, 1:1, kapitanova magija", stoji u podnaslovu.

Tutosport objavljuje i intervju sa Kvaljarelom, pred susret Torina s Kopenhagenom u Ligi Evrope: "Toro, evo kako se postiže gol Kopenhagenu", samouvereno je objasnio kako zatresti mrežu Danaca centarfor Torina koji je bio strelac za Toro na poslednje dve utakmice u šampionatu Italije.

Torinski sportski list piše o crvenom alarmu u Interu pred meč Lige Evrope s predstavnikom Azerbejdžana. "Inter ne može da računa na Vidića, Dodoa i Kovačića. Čak i Azerbejdžanci uteruju strah", tvrdi Tutosport.

Komentari / 0

Ostavite komentar