F1: Tri tima se bore da opstanu!

Kako se bliži kraj ove sezone, vođstvo Formule 1 sve glasnije razmišlja o uvođenju trećeg bolida po ekipi. Jedan od problema koji muči Formulu 1, odnosno pojedine ekipe su finansije, pa je veliko pitanje koliko ekipa ćemo imati naredne sezone na gridu.

Ostali sportovi 01.10.2014 | 13:15
F1: Tri tima se bore da opstanu!

Najteža situacija je u Keterhemu, Marusiji i Zauberu. Toni Fernandes je Keterhem prepustio konzorcijumu iz Švajcarske i Abu Dabija, ekipa je zbog loših finansija skoro propustila neke trke, promijenila je i šefa ekipe u kratkom periodu, ali tim iz Lifilda ne posustaje.

" Mi već sada pripremamo bolid za narednu godinu, testiramo u Tojotinom tunelu i okrenuli smo se narednoj sezoni " poručuje šef ekipe Manfredi Raveto.

Uz Keterhem, jedina ekipa bez bodova, za sada je Zauber koji se muči sa finansijama od trenutka kada se razišao sa BMW-om. Dugo vremena se pričalo o ulasku Rusa u Zauber, dolasku Sirotkina, ali je dobrim dijelom puno toga uglavnom ostalo na najavama.

" Mi sarađujemo sa Zauberom, ali je veliko pitanje kako će se stvari razvijati do kraja. Ekipe imaju velikih problema i još uvijek ne znamo koliko će ih biti na startu naredne sezone. I sa Zauberom je slična situacija " rekao je otac Sergeja Sirotkina, Oleg.

U Marusiji je situacija za nijansu bolja, jer ova ekipa je ove godine uspjela osvojiti dva boda.

" Mi ne želimo ponuditi neke informacije kako je sve kod nas u najboljem redu, ali smo pred velikim izazovom. Vjerujem da možemo izaći na kraj s tim " tvrdi Grejem Laudon, šef Marusije.

Komentari / 0

Ostavite komentar