Kriju provalnika od guvernerke

Crnogorska policija još nije objavila fotografiju Imera Kerkezija (52), za koga je navela da je 18. septembra provalio u sobu guvernerke NBS. Jorgovanka Tabaković tvrdi da taj čovek nije provalnik.

Region 30.09.2014 | 22:48
Kriju provalnika od guvernerke

Čak ni sliku uhapšenog Kerkezija MUP Crne Gore nije prosledio Tabakovićevoj, što bi bilo logično, jer bi ona mogla da identifikuje napadača.

Na pitanje „Blica“ da li su je zvali iz MUP Crne Gore otkako su uhapsili Kerkezija, Tabakovićeva odgovara:

“Ne, od četvrtka 18. septembra, kada se provalnik pojavio u mojoj sobi, niko me nije zvao”.

Guvernerka ne želi ponovo da precizira kako je izgledao čovek koga je zatekla u sobi, navodeći da ga je „precizno opisala u policiji“.

“Provalnik je iz moje tašne uzeo mali, neupadljivi neseser s kutijicom za lekove.
Vrlo je neobično da ga je zadržao. Zaista je neobičan provalnik kojem su fetiš mali neseseri”.

U MUP Crne Gore kategorično tvrde da su sve policijske aktivnosti, uz veštačenje u forenzičkom centru, dovele do identifikovanja kosovskog državljanina Kerkezija kao osobe koja je 18. septembra, u pet sati ujutro, kroz balkon ušla u sobu guvernerke NBS tokom Foruma ekonomista u hotelu „Maestral“ u Miločeru.
 
Kerkezi nije priznao da je upao u sobu guvernerke Tabaković i policiji je rekao da 18. septembra nije ni bio u Crnoj Gori.

“Našli smo kod njega račune iz prodavnica sa datumima od 18. septembra i ranije. Obišli smo te radnje koje imaju i video-nadzor i na osnovu snimaka kamera nedvosmisleno utvrdili da je baš on tih dana trgovao u tim prodavnicama” ispričao je izvor, koji dodaje da se tragovi stopala u „Maestralu“ poklapaju sa tragovima Kerkezija, kao i snimci sigurnosnih kamera „Maestrala“ i okolnih objekata.

Kerkezi je uhapšen u petak uveče, kada je pokušao da upadne u jednu od soba hotela „Avala“ u Budvi. Uspeo je da pobegne obezbeđenju hotela, ali ne i policajcima koji su ga uhvatili u blizini „Avale“.

Imer Kerkezi rođen je u Obiliću, a prema ekskluzivnim saznanjima „Blica“, u Španiji je bio osumnjičen za pokušaj ubistva supruge. Kerkezi je u toj zemlji bio hapšen, izvesno vreme je proveo u zatvoru, a zatim je, prema informacijama srpske policije, proteran iz zemlje. Tako je pre mesec dana i došao u Crnu Goru, gde je počinio nekoliko provala.

U MUP Srbije kažu i da je Kerkezi odavno otišao u Španiju i da pre toga u Srbiji nije imao krivični dosije.

Komentari / 0

Ostavite komentar