Vlast privilegovana u javnim medijima

U Banjaluci je održan okrugli sto pod nazivom „Mediji i politički subjekti – više saradnje za uspješan izborni proces“.

Republika Srpska 01.10.2014 | 08:50
Vlast privilegovana u javnim medijima

Izlagači su istakli važnost saradnje između te dvije grupacije, ali su naglasili i to da je polarizacija između medija i stranaka očigledna i manifestuje se na različite načine.

"Media plan institut iz Sarajeva je organizovao seriju okruglih stolova i radionica na kojima uglavnom učestvuju predstavnici političkih stranaka i medija, a osnovni cilj je da se sagledaju dosadašnji rezultati saradnje u predizbornom periodu", kaže direktor instituta Radenko Udovičić. 

"Tokom predizborne kampanje imamo debatne emisije, izborne hronike i imamo izvještavanje u dnevniku koje je indirektno za političke partije, dakle predstavnici vlasti u predizbornom periodu su privilegovani zato što su kao entitetski ili državni funkcioneri zastupljeni u dnevniku, a opozicija nema pristup jer je samo na stranačkim pozicijama"X, smatra Udovičić.

Osim Banjaluke, seminari su organizovani i u Bijeljini, Mostaru i Tuzli, a završni će biti u Sarajevu.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Vasilije

30.09.2014 12:52

Daj,Bože,da to zaživi,ali sumnjam da će baja veliki dozvoliti ikome iz opozicije da se pojavi na njegovom rtrs-u.Ali,nema veze,postoje drugi mediji,daleko objektivniji u svemu,postoje pravi ljudi za koje narod zna ko su i šta su.Samo to treba staviti crno na bijelo 12.oktobra i pada crvena banda!

ODGOVORITE
Name

volja

30.09.2014 14:00

Volio bih vidjeti gdje u svijetu vlast postavlja upravne odbore javnih servisa jer je na to po zakonu ovlašćena a onda ti odbori daju najviše prostora manjinskom dijelu političke elite tj. opoziciji. Nigdje naravno, ali je izgleda to samo kod nas problem.

ODGOVORITE
Name

prijedor

30.09.2014 15:05

U ZADNJEM BROJU KOZARSKOG VIJESNIKA KOJI INAČE IZLAZI SVAKOG PETKA,PAVIĆ JE BIO NA SVIM LISTOVIMA ,OSIM ZADNJA DVA LISTA GDJE SU ČITULJE,TOLIKO O OBJEKTIVNOSTI MEDIJA ,ALI ĆE DOĆI DO PROMJENA,JEDNOSTAVNO MORA.

ODGOVORITE
Name

realno

30.09.2014 18:53

Pa pogledajte molim vas sa koliko cinizma, da nekazem mrznje javni servis SNSD,slavna RTRS na cijem je celu Dodikov bivsi savjetnik,prica o opoziciji, kao da su tamo vandali i rusioci Republike Srpske a ne pametni i obrazovani ljudi.Zar to treba gradjanima Srpske koji usput receno i finansiraju taj javni mracni servis.

ODGOVORITE