Srpska je naša najveća svetinja!

Promjene su neophodne Republici Srpskoj i one će se dogoditi 12. oktobra na predstojećim izborima, stav je Saveza za promjene iznesen na tribini koja je održana večeras u trebinjskoj dvorani "Miloš Mrdić".

Republika Srpska 30.09.2014 | 12:44
Srpska je naša najveća svetinja!

Kandidat Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske Ognjen Tadić tvrdi da Savez za promjene svakoga dana dobija sve veću podršku i da će se one potvrditi za 13 dana.

"Oni koji žele promjene svoj stav o tome moraju ovjeriti na predstojećim izborima 12. oktobra, jer je to jedini način da do stvarnih promjena dođe. Trudićemo se da obezbijedimo Republici Srpskoj da može da živi na osnovu svojih institucija, a njeni stanovnici na osnovu svoga rada. Republika Srpska je za nas svetinja koja treba da živi stotine generacija iza nas", rekao je Tadić.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je sa centralne javne tribine u Trebinju poručio da ima namjeru u potpunosti promijeniti sliku o Republici Srpskoj i da ojača njenu poziciju."Imam namjeru da spriječim bilo kakvo ugrožavanje i pokušaj promjene ustava Bosne i Hercegovine, jednostavno, da sačuvam Republiku Srpsku.

Znam da to mogu uraditi svojim znanjem, svojim iskustvom i posebno drugačijom promocijom Srpske i privlačenjem stranih investicija, što je ključna obaveza budućeg člana Predsjedništva BiH", istakao je Ivanić.Njegov partijski kolega i nosilac liste PDP-a za izbornu jedinicu 9, Slavko Vučurević, istakao je da će se zalagati da se što prije usvoje zakoni o borbi protiv kriminala i korupcije, zakon o nezastarijevanju krivičnih djela privrednog kriminala počinjenog u periodu privatizacije i zakon o ispitivanju porijekla imovine.

On je kao bitnu stvar naveo socijalnu politiku koje, kako kaže, nema bez privrednog razvoja. Dodao je da članovi Saveza za promjene znaju na koji način da ožive privredu, jer imaju dovoljno obrazovanih ljudi koji mogu biti i nosioci promjena i nosioci razvoja.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

p

30.09.2014 10:46

Tako je, budući predsjedniče!!!!Dosta nam je bilo lažnih Srbendi koji vole RS samo zbog svog džepa!

ODGOVORITE
Name

Vasilije

30.09.2014 10:51

Tačno tako,svetinja je i Republika Srpska,svetinja su i poginuli za nju,svetinja su i RVI,svetinja je i narod!Od oktobra treba da zaživi novi sistem vlasti ,kome će prioritet biti sve te svetinje,a ne vlastiti džepovi.Svi na izbore za naše svetinje i za bolji život!

ODGOVORITE
Name

Veteran JATD

30.09.2014 11:23

Ogi,ti MORAŠ da pobjediš,a ako ova neman na tronu ostane nas više nema...

ODGOVORITE
Name

MILA

30.09.2014 12:09

OGNJENE, POBJEDJUJEŠ SIGURNO. IZDRZAĆEMO JOŠ 12 DANA, AKO BOG DA I NA MIHOLJDAN DA SRUŠIMO OVU SRAMNU VLAST, KOJA SE OTUDJILA OD SVOG VLASTITOG NARODA, OD ONIH KOJI SU STVARALI OVU REPUBLIKU. SVI BORCI I POŠTENI BIRAČI SU UZ TEBE.

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

30.09.2014 13:29

Važi Ogi, 20 hiljada više zaposlenih za četiri godine i prosječna doživotna penzija za majku sa petoro djece a pola za onu sa četvoro. Potpišemo i ja glasam za tebe sad i opet sa novim uslovima, ako možeš, možeš a po ugovoru ako ne uspiješ staviš svu svoju imovinu kao mjenicu. Važi i za druge, za tebe je prva ponuda, ako hoćeš. Sretno od srca!

ODGOVORITE
Name

Max

30.09.2014 15:00

Ognjene nemoj sada da popud Dodika prihvatis retoriku koja je kontraproduktivna. Ostavi nas da sami sebi biramo svetinje.

ODGOVORITE
Name

Mr. Šunjić

30.09.2014 16:54

Nikako nije moglo bez "svetinje"??? Ako se ustav BiH ne promijeni ze vašega mandata, pozdravi se ti sa svetinjom Ognjene... Ovakvo uređenje je jednostavno NEMOGUĆE FINANSIRATI!!! Ovoliko ministarstava, poslanika, skupština nije normalno! Koji će nam klinac po tri ministarstva, saveza, institucije... RS, FBiH, BiH??? Ovdje svako selo mora da ima barem jednog ministra i poslanika! Još 2011 BiH administracija je trošila 275 maraka u sekundi, 990.000 maraka ZA SAT! 8,6 Milijardi maraka za godinu samo na državne jasle??? To ne može poplačati ni Njemačka ekonomija. Sve institucije treba sastaviti u jednu (zovite ih zajedničke, a možete i narodne), i još na to da se sve tetke i strine sa opštinskih šaltera pośalju kući da pletu džempete, a umjesto njih da rade kvalifikovani ljudi! Mi sa našom privredom nemožemo poplaćati ni gorivo za sve silne ministre, da ne spominjem auta i plate, sekretarice... Treba se zahvaliti MMF-u i početi živjeti od svoga rada!

ODGOVORITE