I Žagubica traži izvinjenje od Zvezde i Terzića!

Zamenik predsednika opštine Žagubica Ljubiša Jovkić zatražio je izvinjenje od funkcionera fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdana Terzića.

Fudbal 30.09.2014 | 15:45
I Žagubica traži izvinjenje od Zvezde i Terzića!

Razlog za takav zahtev je to što je Terzić u intervjuu Tanjugu u negativnom kontekstu pomenuo to mesto.

„U sklopu kampanje koju Terzić kao generalni sekretar Zvezde vodi protiv fudbalskih institucija u zemlji, drznuo se da na jedan vrlo nekulturan i prizeman način, objašnjavajući navodnu nepravdu prema svom klubu, pokaže značaj i velicinu kluba time što će se potcenjivački izraziti o našoj opštini koju je time želeo da postavi u status beznačajnih pojava“, navodi se otvorenom pismu koje je potpisao Jovkić.

Jokić je podsetio da je tim istupom degradirao i opštinu Žagubica i njene građane.

„Ukoliko pati od amnezije, podsetiću ga i na mesnu zajednicu Lovćenac u opštini Mali Iđoš sa kojom je neraskidivo vezan on i njegova porodica, zatim prelepu Zobnaticu i naravno Bačku Topolu. Očigledno je da mnogo paralela ima njegovo odrastanje sa opštinom Žagubica koju je stavio u negativan kontekst“, poručuje se u pismu.

Jovkić je dodao i da očekuje da Terzić izvinjenjem „skine mrlju“ sa sportskog kolektiva koji predstavlja.

Terzić je prošle nedelje, govoreći o navodnim greškama sudija na račun Zvezde, pomenuo i Žagubicu.

„One greške na meču protiv Napretka su instruisane. Sviran je nepostojeći penal za domaćina, dok tri za nas nisu. Sudijskih grešaka uvek ima i biće ih, ali da četiri sporne situacije budu na štetu Zvezde nema smisla. Mi nismo Žaugubica, a to se nije desilo u poslednjih 50 godina“, rekao je tada Terzić.

Samo dan ranije, kritike na račun trenera Crvene zvezde Nenada Lalatovića stigle su od Crvene zvezde iz Malog Mokrog Luga, koju je strateg trofejnog kluba takođe pominjao u negativnom kontekstu.

„Gospodo draga iz ’velike’ Zvezde, kako stvari stoje i kako se odvijaju trenutno mi ispadamo velika Crvena zvezda, a vi mala. Nekada smo i mi nezadovoljni i sudijskim odlukama i Savezom, pa ćutimo i radimo dalje i ne tražimo krivca okolo, nego prvo preispitamo sebe“, odgovorili su Lalatoviću iz mokroluške Crvene zvezde.

Komentari / 0

Ostavite komentar