Partizanova šansa protiv Asterasa je...

... u odbrani Asterasa! Brana Ilić za "Sportski žurnal" iznosi mane i prednosti grčkog tima pred utakmicu Lige Evrope sa crno-belima.

Fudbal 30.09.2014 | 15:30
Partizanova šansa protiv Asterasa je...

Partizan za dva dana očekuje meč 2. kola Lige Evrope. Pošto su na premijeri ugostili Totenhem (0:0), Beograđani se sada spremaju na prvo gostovanje u ovosezonskom izdanju grupne faze masovnijeg takmičenja UEFA.

Na prvi pogled i po zvučnosti imena protivnika, boravak Partizana u Tripolisu trebalo bi da bude najmanje stresan. Ali, u Humskoj su svesni da ih, uprkos tome što u javnosti preovladava drugačije mišljenje, čeka verovatno najteža utakmica u grupi.

Meč u kojem Partizan ima šta da izgubi!

Koliko je Asteras ozbiljan klub, govori i podatak da su ostali ne poraženi u Istanbulu u prvom kolu protiv Bešiktaša, ali i još neke činjenice koje iznosi bivši napadač Partizana Brana Ilić.

"Redovan su učesnik plej-ofa, sa najvećim rejtingom posle Olimpijakosa, PAOK-a i Panatinaikosa. Jedna su od najboljih ekipa u Grčkoj, ali su vrlo loše počeli prvenstvo. Čini mi se da nisu u formi", počinje Ilić.

Kao i većina grčkih ekipa, Asteras najbolje partije pruža kada je domaćin. Zanimljivo da razlog nije vatrena atmosfera na stadionu Kolokotronis.

"Ljudi u Tripolisu ne dolaze na utakmice svog kluba da bi pravili zapaljivu atmosferu. Dolaze da bi gledali fudbal. Partizan ne čeka pakao".

Ilić dodaje da su najbolji igrač Asterasa Argentinci Barales i Role, kao i to da je Grcima napad jači deo tima.

"Odbrana je Partizanova šansa. Štoperi su im visoki i spori. Crno-beli bi tu činjenicu trebalo da iskoriste. Partizan ima šansu, pogotovo iz kontranapada. Asteras će biti ofanzivno orjentisan, pojaviće se pukotine u odbrani", kaže nekadašnji fudbaler "parnog valjka" i podvlači: "Moguća su sva tri znaka".

Komentari / 0

Ostavite komentar