Što Fofana malo igra u Partizanu?

Trener Partizana kaže da tamnoputi napadač dobro radi i da će se i za njega naći minutaža u zgusnutom rasporedu.

Fudbal 23.09.2014 | 23:00
Što Fofana malo igra u Partizanu?

Odavno Partizan nije odigrao bolju evropsku utakmicu kao nedavno protiv Totenhema kada je bio za nijansu bolji rival od londonskog premijerligaša. Crno-beli su kontrolisali situaciju na terenu, potpuno zaustavili sve poluge Totenhemove igre i samo je nedostajao završni udarac da se veliki rival baci na kolena.

Nekoliko dobrih prilika su propustili crno-beli, a navijači su treneru Nikoliću jedino zamerili što nije pružio šansu Ismailu Beku Fofani, koji je možda mogao više da uradi od Lazovića.
“Dobro radi i stranac je koji se odavno ne ponaša kao stranac što je za svaku pohvalu. Ali ima taj hendikep da su mu konkurenti u špicu Danko Lazović i Petar Škuletić. Samo neka nastavi ovako da koristi svaki minut proveden na terenu i ja ću biti zadovoljan. Isto to važi i za Nemanju Kojića koji je dugo pauzirao zbog povrede, ali ćemo u ovom zgusnutom rasporedu morati za njega i za Fofanu da pronađemo minute bez trunke mogućnosti da potcenimo rivala”, rekao je danas Nikolić na konferenciji za medije.

On je istakao da mu izbor tima komplikuje i to što se ne zna da li će se za vikend igrati prvenstveno kolo zbog Parade ponosa.
“Ne znam kakva je situacija što se toga tiče, nije to moj domen posla, kako bude svim klubovima, biće i nama. Bilo bi dobro da što pre saznamo odluku, mada sam svestan situacije i znam da o tome ne odlučuju fudbalski organi”, rekao je Nikolić.

Nikolić je kazao da ekipa fizički dobro izgleda, ali da ritam utakmica ostavlja posledice.
“Da bismo došli do velikih ciljeva moramo da verujem u sebe, to je teško, ali ne i neizvodiljivo. Verujem da ako nastavimo ovako, možda možemo da budemo uspešni na sva tri fronta”, poručio je Nikolić.

Trener Partizana rekao je da crno-beli utakmicom s Bežanijom u kupu nastavljaju tešku seriju gostovanja u kojoj žele da zabeleže sve pobede.
“Sledi nam drugo od pet teških vezanih gostovanja. Kup je specifično takmičenje u kojem uvek ima iznenađenja na startu zato moramo da budemo oprezni. Bežanija je klub koji izuzetno poštujem, stabilan su prvoligaš, a svojeveremeno su igrali Superligu. Ipak, naše ambicije su maksimalne, želimo trofej”, rekao je Nikolić na konferenciji za medije na stadionu u Humskoj.

On je najavio da će na teren izvesti jak sastav, ali da će pokušati da odmori neke igrače koji su roviti.

Novinare je interesovao i komentar na činjenicu da će Partizan u sledećem prvenstvenom kolu dočekati OFK Beograd na Vračaru, jer su Romantičari odbili zamenu domaćinstva. Teren na stadionu Partizana trenutno nije u funkciji zbog zamene travnate podloge za utakmice Srbije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope i nastavak Lige Evrope.
“Očekivao sma takvu odluku OFK Beograda i činjenica je da ćemo imati jednu utakmicu manje kod kuće u odnosu na ostale klubove. Možda će to biti prilika da naši navijači napune stadion na Vračaru i tako OFK Beogradu dodatno otežaju situaciju”.

Utakmica Bežanija - Partizan odigraće se sutra od 16 sati, takođe na stadionu Obilića zbog bezbednosnih razloga.

Komentari / 0

Ostavite komentar